VAN JE TUIN EEN WINTERTUIN MAKEN

VAN JE TUIN EEN WINTERTUIN MAKEN

WIL JE OOK IN DE WINTER MET DE HELE FAMILIE GENIETEN VAN JULLIE TUIN? HIERBIJ ENKELE GOEDE TIPS OM VAN JE TUIN EEN WINTERTUIN TE MAKEN! 

De afgelopen weken was het weer niet echt winters te noemen: regen, wind en temperaturen in de dubbele cijfers… Het leek wel herfst! Gelukkig kunnen we de aankomende tijd wel volop van mooi winterweer genieten, nu de temperaturen gedaald zijn en we ‘s ochtends weer moeten krabben. 

Wil je niet altijd maar op pad gaan om van het winterzonnetje te kunnen genieten of ‘s avonds een lekker glaasje glühwein te drinken op het terras, dan doe je er goed aan om eens naar je tuin te kijken. Is deze wel winter-vriendelijk? Of is het een echte zomertuin? Al met een paar aanpassingen of aankopen kun je er ook tijdens de koude en donkere dagen met de hele familie van genieten!

Winterbarbecue

Als je zegt barbecue, dan denk je hoogstwaarschijnlijk gelijk aan de zomer. Dat is niet zo gek, want ‘s zomers vliegen de barbecuefeestjes je om de oren. Toch kun je ook gedurende de winter een barbecue organiseren. Wel vergt het wat extra voorbereidingen en aanpassingen in de tuin: je wilt namelijk niet dat je gasten het koud krijgen in de vrieskou en sneeuw. 

Zo moet je dus ten eerste zorgen voor een beschut plekje, het liefst uit de wind. Als je de warmte binnen wilt houden, kun je er voor kiezen om een partytent neer te zetten. Kleed dit vervolgens gezellig en knus aan met lampjes en verschillende zitjes. 

Een leuk DIY klusje met de kids tijdens de vakantie of het weekend is om een mini loungebank te maken van houten pallets: goedkoop en zo gedaan! Je hoeft dan alleen nog maar wat kussens te kopen. Als je het helemaal luxe wilt maken, kun je ook nog terrasverwarming aanschaffen. Hier hangt wel een prijskaartje aan, maar deze kun je dan ook het hele jaar door gebruiken. Dus ook tijdens de wat koelere zomeravonden. Zodra je helemaal gereed bent, hoef je alleen nog maar wat vlees en vegetarische vervangers te halen. Dat wordt een geslaagd winters feestje.

LEES OOK: ZO ORGANISEER JE EEN WINTERFEEST VOOR JONG & OUD

Tuinhuisje

Om permanent van je tuin te kunnen genieten, is een tuinhuisje met overkapping ideaal. Heb je een handige man in huis of ben je zelf een echte doe-het-zelver? Dan kun je ook proberen om met wat tips en trucs van het internet er zelf een in elkaar te zetten. 

Zie je jezelf al zitten? Onder de overkapping, een knisperend vuurtje dat je warm houdt, een dekentje erbij en een lekker glas wijn… 

Je kunt het tuinhuisje zo winterklaar maken je maar wilt: je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een glazen wand er in te plaatsen die verschuifbaar is. Op deze manier blijft de warmte gegarandeerd binnen en kun je er ook tijdens écht koude dagen gebruik van maken. Een tuinhuisje is niet alleen ideaal voor in de winter, maar ook tijdens de zomer én als je kinderen wat ouder zijn. Zo kunnen ze zich lekker wegtrekken met hun vrienden en kletsen over dingen die jij niet mag weten. Bijkomend voordeel: de woonkamer heb jij dan weer helemaal voor jezelf.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.