3X TIPS OM JE WOONKAMER OP TE FLEUREN

Inspiratie opdoen voor het inrichten en decoreren van je huis kan soms lastig zijn. Vaak weet je wel ongeveer wat je wilt hebben, maar is het lastig om dit goed bij elkaar te combineren. In andere gevallen kan het misschien lastig zijn om erachter te komen waar je al deze spullen kunt halen en hoe je alles mooi neerzet. In deze blog geven wij jou daarom tips voor het opfleuren van jouw woonkamer.

Een mooi gedecoreerd huis brengt sfeer met zich mee en voelt sneller als een thuis. In een goed ingerichte woonkamer voel jij je sneller op je gemak. Met nieuwe kozijnen en binnendeuren van bedrijven zoals DHK, kun je ook nog eens jouw woonkamer een compleet andere uitstraling geven.

Kies een interieurstijl

Er zijn veel verschillende stijlen waar je uit kunt kiezen voor je interieur. Elke stijl heeft andere eigenschappen, kleurenpaletten en uitstralingen. Het is daarom handig om je van tevoren in te lezen over de verschillende soorten stijlen die er zijn. Zo heb je bijvoorbeeld de industriële interieurstijl, waarbij strakke vormen, donkere kleuren en stoere en robuuste decoratie wordt gebruikt. Ijzer en hout met een stenen muur, komen veel voor bij een industrieel interieur.

Verder heb je ook nog de landelijke interieurstijl. Deze stijl geeft een gevoel van rust en brengt sfeer en gezelligheid met zich mee. Door deze stijl krijg je echt een huiselijk gevoel. Rotan decoratie en meubilair en een bohemian look komt ook steeds vaker voor. Natuurlijke materialen, kleuren en decoratie wordt hier veel gebruikt. Bamboe, riet, rotan, hout en wol zie je hier veel voorbij komen.

Kijk naar verschillende kleurenpaletten

Een kleurenpalet is een belangrijk onderdeel bij de voorbereiding van het inrichten. Niet alle kleuren passen mooi bij elkaar en niet ieder mens houdt van dezelfde kleuren. Nadenken over welke kleuren jij mooi vindt voor in huis is dus erg belangrijk. Het combineren van veel verschillende en uiteenlopende kleuren is vaak ook erg af te raden. In sommige interieurstijlen kan dit mooi zijn, maar over het algemeen is dit niet het geval. Veel verschillende felle kleuren combineren kan een ruimte ongeorganiseerd en rommelig laten lijken. Je wil juist dat je woonkamer een mooi geheel vormt. Een aantal kleuren die mooi samengaan is daarom beter om te kiezen.

Stem je decoratie op elkaar af

Nadat je al het meubilair, de interieurstijl en het kleurenpalet hebt gekozen is het tijd om te decoreren. In het proces van de decoratie is het tijd om de woonkamer écht op te fleuren en een gezellige sfeer te geven. Hierbij is het ook weer erg belangrijk om alle decoratie goed op elkaar af te stemmen. Kleuren combineren kan natuurlijk, maar te veel verschillende kleuren bij elkaar gebruiken kan er slordig en rommelig uit gaan zien. Met kussens, een groot kleed, kaarsen, planten en vazen kun jij jouw woonkamer er mooi uit laten zien. Aan de wand kun je een mooi groot schilderij ophangen. Daarna ziet je woonkamer er super sfeervol uit! Klik hier voor meer inspiratie voor je huis.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.