8X BELANGRIJKE TIPS VOOR KERSVERSE (CITY)MOMS

 

YAY! Er is een kleine op komst! Te gek nieuws natuurlijk, maar wat nu? Dat je leven gaat veranderen op veel punten is wel bekend. Echter moet je nu ook dingen gaan regelen waarvan je het bestaan niet eens kent. Om jou te helpen hebben wij 8 belangrijke tips voor jou op een rijtje gezet, van verschoningstechnieken tot aan babykledingmaten. Zo ben je goed voorbereid als je baby er straks is!

Tip 1: Koop op de groei

Baby’s groeien als kool! De kleine pakjes zien er altijd schattig uit, maar voordat je het weet zijn ze eruit gegroeid. Zonde natuurlijk, als je net zo’n mooi pakje hebt gekocht wat hem of haar fantastisch staat. Daarom is het handig om ook alvast pakjes in een maatje groter te kopen. Wil je trouwens alle baby-essentials weten? Zalando heeft een baby uitzetlijst
voor je gemaakt. Zeker de moeite waard om te gebruiken want daar kan je vinden welke baby essentials je nodig hebt tijdens de eerste maanden.

Tip 2: Het verlanglijstje

Bij de geboorte van je baby ga je gegarandeerd overladen worden met cadeaus van vrienden en familie. Het klinkt misschien gek, maar maak alvast een verlanglijst. Op die manier zorg je er namelijk voor dat alle cadeaus van pas komen. Zelf deed ik dat via de website van Lola & Fitz. Een ander voordeel is dat je vrienden en familie niet met hun handen in het haar zitten over wat ze uiteindelijk cadeau kunnen kopen.

Tip 3: Dragen én duwen

In eerste instantie schrik je je kapot van de prijzen van deze vier of driewielers. Maar ik kan je verzekeren, dit is de beste investering die je maakt. Niet alleen je baby brengt het nodige extra gewicht met zich mee, maar ook al je bagage. Denk aan flesjes, luiers, voeding en dan ook nog eens je eigen spullen. Een kinderwagen is daarom de ideale manier om met jouw baby en alle benodigde spulletjes rond te wandelen. Zelf ben ik fan van de Stokke Scoot, die als je baby groter is ook kan ombouwen naar een wandelwagen; die gaat dus jaren mee!

Tip 4: Altijd dichtbij

Baby’s voelen zich het veiligst dicht bij hun ouders, en ouders vinden het fijn hun baby zo dicht mogelijk bij hen te dragen. Om dit zowel voor je baby en voor jezelf comfortabel te maken, kun je een draagzak of draagdoek aanschaffen waarin je je baby tegen je borst of op de rug kunt dragen.

Tip 5: Geen slapeloze nachten

Naar alle waarschijnlijkheid zal het krijgen van een kind een behoorlijke impact hebben op je slaapritme. Om je slapeloze nachten zoveel mogelijk te beperken kun je een bijzetbedje naast je eigen bed zetten, zodat je gelijk kan reageren wanneer hij of zij iets nodig heeft. Tevens is het handig, wanneer de fles gegeven wordt, om een thermoskan met warm water klaar te zetten. Zo kan je direct het water met de melkpoeder mengen zodra de baby wakker wordt.

Tip 6: Controleer temperatuur

Pasgeboren baby’s hebben hun lichaamsfuncties nog niet heel goed onder controle. Als ouder is het daarom belangrijk om regelmatig de lichaamstempratuur van je baby te checken. Op die manier kun je ervoor zorgen dat de kamertemperatuur altijd aangenaam is. Doe daarnaast ook de zogenoemde ‘nektest’ om je kindje zo comfortabel mogelijk in de wieg te leggen. In een babyslaapzak of een eendelige pyjama voelt je baby zich lekker en kan hij of zij geborgen en veilig slapen.

Tip 7: Luiers

Wellicht overbodig, maar wel erg belangrijk! Laat je baby nooit alleen achter op de verzorgingstafel bij het verschonen van de luiers. Wanneer je snel afgeleid bent is het handig om je baby te verschonen op een zacht dekentje of een kleine verzorgingsmatras. Praktisch én veilig!

Tip 8: Wasjes, wasjes, nog meer wasjes

Je wasmachine zal niet weten wat ze meemaakt. Met de komst van de baby draait jouw wasmachine straks overuren. Je staat straks echt versteld van de hoeveelheid kleren wat gewassen moet worden. Was babykleding na aankoop zeker 1 à 2 keer grondig. Gebruik daarbij speciale wasmiddel en wasverzachter voor babykleding die bijzonder zacht en de gevoelige babyhuid niet irriteren.

LEES OOK:

 

BLOG BY BETTINA NESEKER @citymomnl Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind deel ik met jullie”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.