8X HET LEUKSTE BUDGET-THUIS-VERMAAK KIDS

Met onderstaande tips vermaken je kinderen zich sowieso thuis!

1. De familiegroen in Avonturenland: escaperoom voor thuis

Deze escaperoom via Familiegroen voor thuis is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Je kunt hem helemaal binnen aan je keukentafel maken en het spel duurt ongeveer 1 uur. Je kan kiezen voor het pakket dat geprint en al thuis wordt bezorgd en zo kan je meteen aan de slag. 

Het verhaal gaat over de familie Groen die het Avonturenpark te hulp schiet om te ontcijferen wie/wat de stroom heeft uitgeschakeld van het pretpark. Olivia van net 4 jaar en Phileine van 7 jaar oud vonden het met wat hulp leuk om te doen. Leuk om samen met de hele familie te spelen

2. Disco in de badkamer

Iedere dag een feestje ook als we niet op pad gaan. Lekker met een bruisbal in bad, discolichten en muziek. Hier in huis zeker ruim een uur vermaak. Je kunt het nog iets feestelijker maken door cocktails te serveren en in je zwemkleding het bad in te springen.

3. Knutselen met kosteloos materiaal

Verzamel een flinke berg met materiaal om mee te knutselen. Van eierdozen tot de bakjes van de vegetarische schnitzel alles werd (schoongemaakt) en bewaard. De meiden vinden het geweldig om met deze materialen iets nieuws te creëren. Het stokpaard is een ware hit hier in huis.

LEES OOK: 10 X KNUTSELIDEEËN VOOR ZELF SPEELGOED MAKEN

4. (zelf gemaakt) stoepkrijt

Waarschijnlijk heb je de coolste stoepkrijt tekeningen al voorbij zien komen. Nu ben ik niet zo tekenwonder dus is het afplakken van vlakken een goede uitkomst. Je plakt verschillende vlakken af met tape en kleurt ze in. Daarna haal je het tape weg en een waar kunstwerk komt te voorschijn. 

Stoepkrijt verf is hier ook een hit. Je het raspt/verbrijzelt een kleur stoepkrijt. Je stopt dit poeder in een bakje en doet er een klein beetje water bij. Roeren en met een kwastje schilder je nu zo op de stoep.

5. Zout brooddeeg

Ik kende het van vroeger. Maar ook bij de meiden hier is het een hit. Zout brooddeeg. Het is super makkelijk om te maken en een waar kunstwerk na afloop. 

2 kopjes bloem | 1 kopje zout | 1 kopje water | 1 theelepel olie 

Alles mengen en spelen maar. Daarna kan je het werkje laten drogen (paar dagen) of afbakken in de oven.

Wij gingen eerst op pad om bloemetjes te zoeken en te drogen die we in het deeg deden, ook gebruikten we glitter en strijkkralen. Voor een volgende keer staat hier kleurstof door het deeg op de planning!

6. Speeltuin/ lege plekken tour

Wij gaan iedere dag naar buiten. Op de fiets, step of gewoon lopend door de wijk. Als we speeltuintjes tegenkomen stoppen we en spelen de meiden er. Zo kwamen we tot de conclusie dat er onwijs veel leuke verstopte speeltuintjes zijn die wij nog helemaal niet kende. 

Via www.citymom.nl/speeltuinen vind je heel veel speeltuintjes in Utrecht, Amsterdam en Den Haag. Leuk om eens te kijken of er nog iets nieuws bij zit! Het wandelen door de buurt brengt ons ook altijd langs mooie gebouwen of bijvoorbeeld de 3D tekeningen die mij anders nooit waren opgevallen.

7. Virtuele tours door musea

Heel veel musea hebben nu een virtuele tour. Zo kan je vanaf de bank op een regenachtige dag toch op avontuur. Met de kinderen ben ik er nog niet live geweest maar het Rijksmuseum en het Guggenheim in New York hebben we nu bezocht. Maar ook het Nemo museum in Amsterdam heeft online tours en toffe doe activiteiten.

8. Je eigen boek maken

Eigenlijk was het een schoolopdracht van Olivia. Zij kreeg de opdracht om iedere dag een tekening te maken over iets wat ze doet deze vakantie thuis. Dit vormt samen een verhaal wat uiteindelijk een boek wordt. Het is een hele makkelijk manier om creatief bezig te zijn en de dagelijkse dingen met elkaar door te spreken.

Maar ook om het bijvoorbeeld over gevoelens te hebben die er bij je kind spelen en voor later heb je een mooie herinnering aan de vakantie.

 

LEES OOK: GRATIS PLATFORMEN, IDEEËN & INSPIRATIE VOOR JE KIDS VOOR THUIS

BLOG BY JASMIJN LINDHOUT @gewoonjasmijn Ik ben Jasmijn en al achttien jaar samen met de leukste. Trotse ouders van Phileine (2012) en Olivia (2016). We hebben ons huis verkocht en zijn nu met zijn viertjes op een werelds avontuur. Tien jaar iedere keer bewust kiezen voor vrijheid geeft ons de mogelijkheid financieel onafhankelijk te leven. Samen op slippers in de zon is voor ons ultiem geluk.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.