HOE HOU JE DE NIEUWE BABYKAMER BINNEN BUDGET?

babykamer betalen


Je eerste kind komt eraan en er begint een heel nieuw leven voor jou (en je partner). Daar komt heel veel bij kijken, daar zitten veel leuke, maar ook complexe zaken bij. Een daarvan is het inrichten (leuk) en financieren (lastiger) van de babykamer. In deze blog vertellen we je hoe je deze kamer kunt inrichten, lees; budget proof inrichten! 

Laat je inspireren

Voor je helemaal losgaat met spullen kopen voor jullie nieuwe perfecte kinderkamer, is het een goed idee om eerst eens in de winkels te gaan kijken om inspiratie op te doen. Wellicht past jullie idee toch niet zo goed als jullie eerst in gedachte hadden. Om dan al (dure) spullen te kopen waar je later spijt van krijgt, is zonde. Helemaal omdat de kosten aan het gezin vanaf nu alleen maar op zullen lopen.

Lees je dus in, kijk in veel bladen – zoals de vtwonen-, online (check bijvoorbeeld ons Pinterestbord met heel veel babykamer inspiratie) en ga winkels langs. Bedenk hoe je wilt dat de babykamer eruit komt te zien en zoek daar bijpassende attributen bij om deze vervolgens pas aan te schaffen. Zo krijg je een kinderkamer waar je blijer mee bent, meer voldoening uit haalt én waar je misschien minder aan hebt uitgegeven.

Bekijk financiële mogelijkheden

Heb je de perfecte inrichting voor jouw kinderkamer bij elkaar gevonden, maar laat het budget het aanschaffen hiervan niet toe? Je kunt kijken of het een mogelijkheid is een deel te laten financieren door middel van een lening. Gaan voor geld lenen heeft wel het nadeel dat je een percentage rente moet betalen waardoor je in het totale plaatje meer kwijt bent. Heb je het geld ervoor, gebruik het dan ook.

Kies je voor kwaliteitsproducten, dan heb je wel de kans om deze na eigen gebruik door te verkopen. Zo verdien je er nog wat op terug. Ga je voor mindere kwaliteit, dan betaal je hier minder voor maar dan kun je deze minder snel doorverkopen of zelf hergebruiken bij de volgende baby. Geld lenen is niet de beste optie, laten we dat voorop stellen. Je wilt niet aan een lening vastzitten in de toch al duurdere periode die in je leven is begonnen. Wat kun je wel doen? Zoeken naar alternatieven.

LEES OOK: OP DE KLEINTJES LETTEN; 4X BUDGETTIPS VOOR ZUINIGE MOMS

Denk aan alternatieven

Je kunt wellicht denken aan alternatieven om je kinderkamer goedkoper, maar toch leuk in te richten. Sommige meubels zijn bijvoorbeeld in de aanbieding in sommige kindermeubelwinkels. Kijk ook in outlets, zo kun je erg goedkoop aan meubels komen, vaak van materiaal van goede kwaliteit.

Je kunt kijken op Marktplaats of in een winkel met tweedehands spullen. Hierdoor heb je wellicht een wat andere inrichting met andere kleuren, maar meubels kun je ook oververven. Vooral bij een industriële inrichting hoef je je geen zorgen te maken om ongelijkheid, daar gaan de designregels vooral om stoer en slijtage. Het zoeken naar spullen zorgt ervoor dat je uiteindelijk minder uitgeeft aan de kamer, maar er meer voldoening uithaalt omdat je alles met moeite (en plezier) bij elkaar hebt gezocht.

Babykamer

Naast de attributen voor in de kamer, is er ook het verven of behangen van de ruimte – als dit nodig is. Wellicht kun je het inhuren van een stukadoor overslaan en zelf aan de slag gaan om de muur glad te maken. Of gebruik een sterk vliesbehang met een patroon. Zo vallen oneffenheden niet op en bespaar je flink op kosten. Hou daarnaast rekening met de vloer, je kind zal deze vaak genoeg vies maken, kies dan liever voor een vloer die makkelijk te onderhouden is. Vloerbedekking is wel heel fijn, maar is minder goed schoon te houden.

Hou het functioneel

Niet alleen het materiaal en uiterlijk zijn belangrijk, maar denk bij een kinderkamer ook aan de functionele kant ervan. Zet dus niet zomaar een meubelstuk of accessoire neer omdat je het mooi vindt. Bekijk ook of het een functie heeft (zoals een kledingkast of een stoel).

De meeste kinderkamers raken snel vol door alle meubels, cadeaus en prullerij terwijl er al zo weinig ruimte beschikbaar is. Hou het overzichtelijk en simpel, daar heeft het kind het meeste aan en jouw portemonnee blijft iets voller. En over de cadeaus en prullerijen gesproken; je kunt ook aangeven dat je als kraamcadeau graag een meubelstuk wilt krijgen van iedereen samen. Dan geven mensen je iets waar je écht heel blij mee bent en waar je iets mee kunt!

LEES OOK;

Photocredits; liveloudgirl.com

BLOG BY BETTINA @citymomnl Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind deel ik met jullie”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.