6X INSPIRATIE VOOR EEN PRAKTISCH KRAAMCADEAU

Libby van der Ploeg

De brievenbus rammelt en dat kan maar één ding betekenen: post. Er belandt een kaartje op de mat en vanaf een afstandje zie je het al: een geboortekaartje! Je vriendin is bevallen van een nieuw, klein wondertje. Die ga jij natuurlijk zo snel mogelijk een bezoekje brengen. Het enige wat daar nog voor nodig is, is een KRAAMCADEAU! Maar je weet, je vriendin is al overladen met cadeaus, daarom geef jij EEN PRAKTISCH KRAAMCADEAU! Wedden dat ze daar blij mee is. 

1. Achievements

De eerste hapjes, de eerste kruipafstandjes, de eerste stapjes, voor je het doorhebt heeft de baby alweer heel wat mijlpaaltjes behaald. Als cadeau is het daarom erg leuk om mijlpaalkaarten te geven. Zo kunnen de ouders – wanneer hun kleintje voor het eerst de mijlpaal heeft bereikt – een foto met kaart met daarop de datum maken.

Uiteindelijk hebben ze een heel boekwerk aan leuke herinneringen, een soort fotoboek maar dan extra origineel. Ik kreeg dit cadeau zelf en vond dit echt het een perfecte cadeau waardoor ik het nu ook nog vaak geef.

2. Handigheidjes

Aangezien het hebben van een baby een behoorlijke kostenpost is, is er niets mis mee om praktische cadeautjes aan te schaffen voor de ouders. Hier maak je ze juist erg gelukkig mee en je kunt het zo leuk vormgeven als je zelf wilt. Schattige babykleertjes of slabbetjes krijgen ze waarschijnlijk al genoeg. Zo maak je de ouders vast en zeker blij met een een mooie mand vol luiers.

3. Time to relax

Voor MOM is het een zware strijd geweest om het kindje op de wereld te zetten. Daarom is het altijd leuk om een verwenpakket te geven. Geef haar bijvoorbeeld een massage aan huis cadeau. Dit kan bijvoorbeeld via COCON.  Een 5 star spa die bij je thuis komt.

4. Giftcard met oppastegoed van Charly Cares

Geef een Babysitter Gift Card van Charly Cares met oppastegoed! De ideale gift card voor iedere MOM. Met dit oppastegoed vindt je direct een betrouwbare oppas in de buurt. Het ultieme cadeau voor alle MOMS die eens een middag me-time verdienen!       

5.  Rondje Koken

Met Rondje Koken krijgt iemand die wat hulp goed kan gebruiken (en dat wil je als je net bent bevallen!) elke dag een vers bereide maaltijd, met liefde gemaakt én op de stoep gezet door vrienden, buren en familie – want dat bevallingsverhaal, dat komt later wel.    

Het idee voor Rondje Koken ontstond nadat het dochtertje van oprichter Charlotte de  Smeth-Gerner na haar geboorte wat opstartproblemen had en langer in het ziekenhuis  moest blijven. “Mensen appten regelmatig of ze iets konden doen, maar dan is het best lastig om te zeggen dat je ontzettend graag een pan soep zou willen, alleen dan zonder bezoek van een uur”,  vertelt ze. “Je bent zo blij met alle hulp, maar op die momenten kan je niet veertig keer jouw verhaal doen over hoe het nu met je gaat.”    

Zo werkt het: iemand uit de omgeving van die pas bevallen vriendin zet een kalender op: rondjekoken.nl Van die kalender wordt een link gestuurd naar andere vrienden en familieleden die mee willen doen en kan iedereen vervolgens een dag opgeven dat ze eten komen brengen. Ook is  zichtbaar wát iemand maakt, zodat de ontvanger niet zeven dagen achter elkaar pasta bolognese krijgt.

Foto credits: www.libbyvanderploeg.com

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.