TIPS VOOR HET KOPEN VAN EEN LOOPFIETS

Loopfiets kopen

Een loopfiets is niet alleen leuk speelgoed voor jouw kind, maar ook een super slimme aanschaf met het oog op de toekomst. De meeste kleuters die veel met hun loopfietsje spelen, leren binnen no-time op een echte fiets te fietsen als ze er klaar voor zijn. Een loopfiets kopen voor je kind is dus een goed idee.

Een peuter van ongeveer 1.5 jaar kan al met een loopfiets spelen, maar het wordt meestal aangeraden om met 2 jaar te beginnen met een loopfiets. Toch is dit voor ieder kind verschillend. Eventueel kun je ook kiezen voor een driewieler loopfiets die je kunt verstellen naar een tweewieler.

1. Wel of geen rem?

Het klinkt misschien een beetje gek, maar voor kinderen tot 3 jaar is een rem juist geen goed idee. Een handrem is namelijk een ingewikkelde extra vaardigheid die ze nog niet nodig hebben. Met de voet remmen is intuïtiever en daardoor gemakkelijker.

Vanaf 3 jaar kun je voor je kindje dat met volle snelheid over de stoep racet wel een loopfiets met rem of een kinderfietsje nemen. Ook hier geldt dat de leeftijd niet vast staat en dat het een richtlijn is.

2. Stel de loopfiets op de juiste manier in

Het is belangrijk dat de maat van de fiets goed is, daarom is een verstelbaar fietsje een pré, omdat je kind blijft groeien. Stel de fiets elke twee maanden opnieuw in. Stel vervolgens het stuur zo in dat je kindje rechtop zit.

loopfiets kopen

3. Voor het eerst op de loopfiets

De loopfiets is uiterst geschikt om een kind te leren om balans te houden op een fiets. Ook blijkt dat kinderen makkelijker leren fietsen zonder zijwielen als zij hiervoor op een loopfiets hebben geleerd te fietsen. De eerste keer op de loopfiets? Zorg dat je kind zich veilig voelt en oefen op een rustige plek. Geef een kind alle tijd en ruimte om het te leren. Maak het leuk en gezellig en zorg vooral niet dat er druk ontstaat.

BLOG BY BETTINA NESEKER @citymomnl

Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind, deel ik al bijna zes jaar met jullie op deze blog”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.