5 X LEUKE DINGEN OM TE DOEN MET KINDEREN IN FRIESLAND

 

ALLE LEUKE TIPS VOOR EEN VAKANTIE OF STEDENTRIP IN FRIESLAND MET KINDEREN 

Even ertussen uit met de hele fam maar geen zin in uren reistijd of overspannen peuters in het vliegtuig? Dan hebben wij vandaag een goede tip voor je: Ga naar Friesland! Ze hebben zelfs een eigen taal, dus voelt toch een beetje ‘buitenland in eigen land’! We tippen de leukste dingen om te doen in Friesland met je kids!

1. ’s Nachts varen door een moeras

Varen door een moeras doe je niet alleen in de jungle maar ook in het Friese laagveenmoeras van De Alde Feanen bij volle maan! Ervaar de schoonheid van de nacht met de diverse projecten van duisternisorganisatie Feel the Night.

Bovendien is Nationaal Park De Boschplaat op Terschelling benoemd tot het eerste Dark Sky Park van Nederland. Geniet hier in complete duisternis geniet van de vallende sterren. Je kinderen die een voor een keer ‘laat mogen opblijven’ zullen het te gek vinden.

2. ‘Natuur’lijk Friesland

Naast de Boschplaat op Terschelling zijn er nog zes andere Nationale Parken en Landschappen in Friesland. Spot vogels in de speciale uitkijkhutten in Nationaal Park Lauwersmeer of klim en klauter met de kids in het speelbos van het Drents-Friese Wold.

De Noardlike Fryske Walden herbergen zelfs nog heuvelachtige pingo’s als restanten uit de IJstijd. Schijnt de zon en ben je in Leeuwarden? Bezoek dan het nieuwe stadstrand van Leeuwarden om even te plonzen en te spelen in het water.

3. Waai uit op de Wadden

Je portie natuur vind je daarnaast op de Friese Waddeneilanden Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog met ieder zijn eigen karakteristieken. Pluk je eigen fruit en bloemen op Terschelling, bezoek de ‘Sahara van het Noorden’ op Vlieland of ga strandjutten op Schiermonnikoog met het breedste strand van Europa.

WIL JE MEER KINDVRIENDELIJKE WADDEN TIPS LEES DAN OOK: 

NAAR VLIELAND MET KINDEREN; DIT ZIJN DE TIPS WAAR JE OP HET EILAND MOET ZIJN

5 X KINDVRIENDELIJKE FAVORIETEN OP TERSCHELLING

AMELAND ONTDEKKEN MET DE KINDEREN; ALLE TIPS!

DE BESTE TIPS VOOR SCHIERMONNIKOOG MET KINDEREN

TEXEL MET KINDEREN ALLE TIPS

 

4. Suppen of skûtsjesilen: wat past bij jou?

Maar die rustige sfeer vind je niet alleen op het land; Friesland is namelijk dé waterprovincie bij uitstek! Met het Sneekermeer en het IJsselmeer als twee van de grootste en bekendste wateren.

Stap in een sloep voor een relaxte boottocht of zeil mee met een typisch Fries Skûtsje. Voor de actievere waterrat bieden de Friese wateren ook genoeg vertier. Wat oudere kinderen kunnen kitesurfen in noordelijk Friesland!

5. Boomhut: ook in Nederland

Op een bijzondere manier overnachten kan ook in de Friese natuur. Bijvoorbeeld in Boomhut de Uilenspiegel waar je hoog in de boom kan slapen. Of kijk vanuit een keet met openslaande deuren van Leuketrijne uit op de reeën in het weiland. Of overnacht aan boord van een heuse reddingsboot.

Of verblijf op grote hoogte in een havenkraan en draai de kraan zelf net zolang tot je het perfecte uitzicht hebt gevonden! Je boekt deze accommodaties van Dromen aan Zee. Slaap je toch liever op vaste bodem? De 240 jaar oude boerderij Hoeve Meskenwier in Akkrum is omgeven door water en weiland waardoor je je even helemaal kunt verstoppen in de natuur. Knuffel met de diverse boerderijdieren of spring in de openlucht hottub. Genoeg te doen dus in Fryslân voor iedereen!

www.friesland.nl

LEES OOK: 4 X KINDVRIENDELIJK OVERNACHTEN IN FRIESLAND

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.