HOTEL EDEN AU LAC; PERFECT FAMILIEHOTEL IN LUXEMBURG

Hotel Eden au Lac

Als je aankomt rijden en het hotel ziet opdoemen, voel je de sfeer al van het hotel spatten. Van de buitenkant lijkt hotel Eden au Lac op een hotel in de bergen waar je vroeger met je ouders op wintersport ging. 

En dat “hotel waar je vroeger met je ouders op vakantie ging” – gevoel blijft tijdens mijn hele verblijf hangen. Het hotel is namelijk begin jaren 80 (toen ik zelf ook werd geboren) gebouwd. Sinds de oprichting is er niks aan het hotel veranderd. En dat is een feest voor mijn oog en mijn herinneringen. De hele inrichting van het hotel is alsof je in een Dynasty serie rondloopt. Je hoort nog net niet een synthesizer muziekje op de achtergrond. 

Hotel Eden au Lac

Wij sliepen met zijn vieren op een familiekamer, en die kan ik zeker aanraden. Dit is de grootste familiekamer waar ik ooit heb geslapen! Zeeën van ruimte, twee grote badkamers, twee slaapgedeeltes in beide gedeeltes een tweepersoonsbed. Plus de kamer heeft een grote zithoek en 2 balkons. Een kamer waar je lekker kan en wil chillen. 

HOTEL EDEN AU LAC; PERFECT FAMILIEHOTEL IN LUXEMBURG | CITYMOM HOTEL EDEN AU LAC; PERFECT FAMILIEHOTEL IN LUXEMBURG | CITYMOM 3

Wat de kinderen een groot pluspunt vonden was het grote binnenzwembad. Er is ook een groot buitenzwembad, maar dat is alleen open in de zomermaanden. Om het binnenzwembad staan lekkere ligstoelen, dus wij hebben ons hier een hele middag vermaakt. Er is ook een sauna mocht je daar zin in hebben. Of eerst nog even sporten in de grote gym, en daarna zwemmen. Ook dat kan. 

HOTEL EDEN AU LAC; PERFECT FAMILIEHOTEL IN LUXEMBURG | CITYMOM

In de ochtend kan je van een uitgebreid ontbijtbuffet genieten, binnen of met lekker weer op het grote terras met mooi uitzicht. Lunchen kan je er niet, maar daar zijn genoeg andere mogelijkheden voor in Echternach zelf. 

’s Avonds hebben wij in het restaurant gegeten en dat is ook zeker een aanrader. Erg lekker eten, super vriendelijke bediening (nog in een mooie smoking gekleed ook). Daarbij is het altijd fijn als je zo van het restaurant je hotelkamer in kan rollen. 

HOTEL EDEN AU LAC; PERFECT FAMILIEHOTEL IN LUXEMBURG | CITYMOM

In de omgeving zijn mooie trekkings en wandelroutes. Als je de berg af loopt dan kom je bij een groot meer. Hier zit restaurant Lakeside waar wij heerlijk hebben geluncht. Het is een soort recreatiegebied, met een groot meer en natuur erom heen. Een chille plek om een middag door te brengen. 

HOTEL EDEN AU LAC; PERFECT FAMILIEHOTEL IN LUXEMBURG | CITYMOM

We sliepen in dit hotel een nachtje toen we op roadtrip waren door Luxemburg. Het hotel ligt op 3.5 uur rijden vanaf Amsterdam en het is ook zeker een hotel waar je een heel weekend kan verblijven, zo fijn is het! Heerlijk die 80’s vibe, het zwembad, de gastvrijheid en het lekkere eten. Een mega aanrader om heen te gaan met de familie! 

Hotel Eden au Lac | 1 Nonnesees | L-6474 Echternach | edenaulac.lu 

LEES OOK: FAMILIE ROADTRIP DOOR LUXEMBURG

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.