5 X KINDVRIENDELIJKE FAVORIETEN OP TERSCHELLING

Zoek je nog een weekend getaway? Boek dan een weekendje Terschelling. Lekker uitwaaien of nog wat zon meepikken op het strand. De zomervakantie zit er voor velen bijna op, maar niet getreurd. Tijdens een weekendje Wadden, kun je dat vakantiegevoel nog even vasthouden. 

Ik verbleef in juli drie dagen op Terschelling met man en kind. De overtocht naar Terschelling vanaf Harlingen duurt ongeveer 1 uur en 45 minuten. Wij namen een snelboot (circa 45 minuten).

Auto’s worden niet per sneldienst vervoerd; je kunt de auto parkeren bij de haven in Harlingen.

Wij verbleven in een hotel op West Terschelling, vlakbij de haven, dus we zaten rond 13.00 uur al aan de lunch. Mét uitzicht op zee. Een vakantiegevoel in eigen land bestaat dus toch! 

Mijn vijf kindvriendelijke favorieten van Terschelling lees je hieronder.

Fietsen


Wij verbleven in hotel Westcord en konden via het hotel voor het hele weekend fietsen huren. Leuk en veilig om met kinderen te doen.

Vanaf West Terschelling kun je een heel stuk langs de kust fietsen.

Onderweg stop je bij een van de velen B&B’ s voor een kop koffie en cranberry cake op het terras. De meeste B&B’ s hebben ook een speeltuintje; kun je die koffie ook gewoon rustig opdrinken.

Terschelling

Lunchen


Tijdens een weekend weg in eigen land, mag een pannenkoek eigenlijk niet ontbreken (lekker kneuterig). Bij Hans & Grietje hebben ze ook voor volwassenen heerlijke pannenkoeken. Tip: de pannenkoek met geitenkaas, noten, rucola en honing.

Voor de kids is het helemaal een feest: de kinderpannenkoek komt met een handjevol snoep én een cadeautje dat ze zelf mogen uitzoeken.
Pannenkoekenhuis Hans & Grietje, Westerburen 4 (Midsland)

Shoppen


Wie denkt dat er op Terschelling geen leuke boetiekjes zijn, heeft het mis! Tijdens een rondje West Terschelling (ijsje, wijntje, bittergarnituur, dat werk) moest ik even naar binnen bij FRAAI.

De mooiste boetiek van Terschelling als je het mij vraagt. FRAAI is een lifestyle winkel voor mode en interieur met merken als ByBar, Selected Femme en Yaya; need I say more?
Fraai, Torenstraat 36 (West Terschelling)

Terschelling

Dineren


Restaurant Het Raadhuis is (verassend) gevestigd in het oude raadhuis van Terschellling. Dit restaurant heeft een geweldige barokke inrichting (denk kroonluchters en grote schilderijen).

Het personeel is vriendelijk en kinderen zijn meer dan welkom. Ze hebben een uitgebreide en originele kaart, ook voor kids! De Gado Gado is een aanrader.
Het Raadhuis, Torenstraat 15 (West Terschelling)

Terschelling

Typisch Terschelling

Terschelling –and I quote– is ‘De bakermatvan de cranberries.’ Je kunt dit eiland dus niet verlaten zonder cranberry gebak te hebben geproefd! Dit kun je met een gerust hart doen: cranberries bevatten namelijk de nodige vitamine C en antioxidanten. En die slagroom fiets je er wel weer vanaf!

LEES OOK: NAAR VLIELAND MET KINDEREN ALLE TIPS

BLOG BY MALOU DE BRUIN

Malou is een 33-jarige CITYMOM who loves to write! “Ik heb bijna tien jaar in de mooiste stad van Nederland (Amsterdam!) gewoond, waar ik mijn grote liefde heb ontmoet. In 2013 werd de liefde compleet met de geboorte van dochter Evy (bijna twee jaar). Ik ben zo veel mogelijk op pad en heb altijd mijn ‘radar’ aan voor hippe adresjes op het gebied van mode, lifestyle en horeca. In het najaar van 2015 zijn we een nieuw avontuur aan gegaan in Utrecht. Ik ben een echte beautyaddict en gek op reizen”.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.