9X DE LEUKSTE PLEKKEN OM TE SCHAATSEN MET KIDS IN NEDERLAND

1. WINTER WONDERLAND NOORDWIJK 

Bij Noordwijk Winter Wonderland waan je jezelf in een echt kerstdorp met een 150m2 grote schaatsbaan.

Kaasfondue, poffertjes, stamppot en biefstuk met brood zijn van die heerlijke winterse gerechten die je bij ons op de kaart kunt verwachten.

De kaarsjes branden hele dag, de kerstbomen zijn rijk versierd en de bediening loopt in in lederhosen voor het echte kerstmarkt gevoel! Knus, gezellig en voor iedereen!

Schaatsen aan zee op echt ijs? Noordwijk Winter Wonderland biedt 150 vierkante meter aan schaatsbaan waarop groot en klein hun schaatskunsten kunnen tonen. Op de volledig in winterstijl getransformeerde locatie huur je voor €6 een paar schaatsen om te genieten van de 150m2 aan schaatsbaan van echt ijs. 

Voor het optimale wintergevoel klinkt er passende muziek en met de decoratie en geprojecteerde beelden waan je je volledig in een winter wonderland.

www.winterwonderlandnoordwijk.nl

2. COOL EVENT SCHEVEINGEN

De IJssculpturen Expositie en iconische schaatsbaan op het Kurhausplein zijn weer te bezoeken op Scheveningen. 

Schaatsen op het Kurhausplein: er kan weer geschaatst worden op de 600m2 overdekte ijsbaan voor het Kurhaus! Dus haal je schaatsen uit het vet (schaatsen kunnen ook gehuurd worden) en kom gezellig naar het Kurhausplein! De verwarmde terrassen van de restaurants rondom het plein bieden de perfecte plek om even bij te komen en te genieten van winterse hapjes en drankjes.

Op 450 m² verrijzen 21 kunstschatten die door 10 internationale ijscarvers van 55.000 kilo ijs en 3.000 kilo sneeuw zijn gemaakt. Het thema dit jaar is ‘ART in Ice’. Met indrukwekkende kunstwerken van Haagse Parels, zoals Panorama Mesdag, Esher en Haagse Harry, tot streetart van Keith Harring en Nijntje voor de allerkleinsten.

Het thema van dit jaar is ‘ART in Ice’! Tot en met 22 januari 2023 is het mogelijk om de magische ijssculpturen te bewonderen. Je vindt de ijsbeelden in de grote gekoelde tent op de Scheveningse boulevard tussen de Pier en Carlton Beach. Tip: Kleed je warm aan, want binnen is het -15 graden!

www.cooleventscheveningen.nl

3. IJSVRIJ PARK FESTIVAL ROTTERDAM 

Van 15 december 2022 tot en met 8 januari 2023 wordt Plein 1940 weer omgetoverd tot romantisch winterplein met in het middelpunt de ijsbaan. Na een afwezigheid van twee jaar keert hét gezellige, sfeervolle winterfestival van Rotterdam weer terug voor een vierde editie.

Midden in Het Park bij de Euromast, vlak voor parkcafé Parkiet wordt een vierkante ijsbaan van 500m2 aangelegd om op te schaatsen. Plof na het schaatsen neer in de sfeervolle setting van het verwarmde terras bij het paviljoen. Hier bestel je lekkere hapjes en drankjes. Op de vrijdagen wordt de barbecue aangestoken en is er een silent disco, zaterdag is het familiedag en zondag staat in het teken van live soul, jazz, funk en glühwein. Check de website voor meer informatie en de laatste updates.

Vier je kinderfeestje bij IJsvrij; combineer schaatsen met al jouw vriendjes en vriendinnetjes met een heerlijk glas warme chocolademelk en wat lekkers.

4. WINTERSTATION  UTRECHT 

Het spoorwegmuseum wordt in de kerstvakantie betoverend mooi. Tijdens Winter Station brengen ontelbare lampjes, kerstdecoraties en een antieke carrousel het hele museum in een romantische wintersfeer. Natuurlijk kan er geschaatst worden tussen de treinen en schaatsen zijn gratis te leen. Iedere dag is er een wisselend programma met muziek en kinderactiviteiten. En natuurlijk ontbreken de koek- en kopie kraampjes niet. Het perfecte familie-uitje voor de kerstvakantie!

In de museumhal ligt een echte ijsbaan waar rondjes kunnen worden geschaatst om een antieke stoomlocomotief. Schaatsen zijn gratis te leen. Voor de kinderen is er een apart krabbelbaantje, voor hen zijn er speciale schaatsrekjes beschikbaar. De koek en zopie kan natuurlijk niet ontbreken. Rondom de ijsbaan kan iedereen genieten van heerlijk eten en drinken, terwijl de kinderen zich vermaken op de gladde ijzers.

Vanaf 17 december is de ijsbaan al open!

spoorwegmuseum.nl

7X DE LEUKSTE PLEKKEN OM TE SCHAATSEN MET KIDS IN NEDERLAND

5. Magisch Maastricht 

Nergens is de sfeer deze feestmaand magischer dan tijdens Magisch Maastricht Vrijthof 2022. Beleef de bijzondere kerstsfeer op het mooiste plein van Nederland. Ontdek nieuwe en bestaande attracties, en smaken die je al kende of misschien nog nooit hebt geproefd. Dit alles te midden van duizenden lampjes en feestelijke decoratie, in de schaduw van de unieke kerkentweeling. Schaatsen kan op de grote schaatsbaan in het midden van het plein.

www.magischmaastrichtvrijthof.nl

6. SCHAATSEN OP HET MUSEUM PLEIN IN AMSTERDAM

We schreven al eerder een uitgebreide blog over waar je allemaal met je kinderen kan schaatsen in Amsterdam: check de blog; 6X DE COOLSTE PLEKKEN OM MET KINDEREN TE SCHAATSEN IN AMSTERDAM en ontdek de leukste plekken, waaronder het museumplein!

7. Drijvende schaatsbaan in Leiden 

Beleef onder de sfeervolle feestverlichting een winters sprookje in Leiden. Ga schaatsen op de Drijvende IJsbaan op de Nieuwe Rijn! Vanaf vrijdag 09 december 2022 kan iedereen weer genieten van een prachtige kerstijsbaan in het historisch centrum van Leiden. Voor 8.75 euro kan je de ijsbaan op. Een toegangskaart is de gehele dag van aankoop geldig. De prijs is inclusief schaatsen en exclusief verplichte handschoenen.

De Drijvende IJsbaan is dagelijks geopend van 10:00 uur in de ochtend tot 21:00 uur in de avond. De tijdelijk kerstijsbaan sluit de deuren weer in het nieuwe jaar op 8 januari 2023 om 17:00 uur.

8. Schaatsen in het Openlucht Museum in Arnhem

Kom van 3 december t/m 15 januari de winter beleven in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem!

In het uitgestrekte museumpark barst het van de (kinder)activiteiten. Schaats een rondje, doe de Elfstedentocht en vergeet het Kindererf niet, waar een lichtjesroute je langs verschillende feesten voert, zoals Kerst, Chanoeka en Divali.

Kom in de winterperiode in de kerstsfeer en kom een kijkje nemen bij de ouderwets gezellige wintermarkt op het Zaanse plein. Er zijn oude ambachten, zoals de Smederij of de Stroopstokerij en er zijn familieactiviteiten, zoals in de spelletjesschuur in Boerderij Midlum. En misschien hoor je de midwinterhoornblazers nog. 

9. Ally on Ice – Almere

Geniet tijdens het Feestshoppen in Almere Centrum van winterse sferen op de schaatsbaan met echt ijs op het Forum. Van beginners tot gevorderden, iedereen kan zich ruim een maand lang uitleven op het ijs. Ruil je schoenen om voor schaatsen op het Forum 7 (voorheen Bruna) en oefen je ijshockey- en kunstschaatsskills. Schaatsen zijn bij de prijs inbegrepen. Shoppers ontvangen bij aankopen in deelnemende winkels een voucher voor 1 uur gratis schaatsen.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.