7X DE LEUKSTE PLEKKEN OM TE SCHAATSEN MET KIDS IN NEDERLAND

1. WINTER WONDERLAND NOORDWIJK 

Bij Noordwijk Winter Wonderland waan je jezelf in een echt kerstdorp met een 150m2 grote schaatsbaan.

Kaasfondue, poffertjes, stamppot en biefstuk met brood zijn van die heerlijke winterse gerechten die je bij ons op de kaart kunt verwachten.

De kaarsjes branden hele dag, de kerstbomen zijn rijk versierd en de bediening loopt in in lederhosen voor het echte kerstmarkt gevoel! Knus, gezellig en voor iedereen!

Schaatsen aan zee op echt ijs? Noordwijk Winter Wonderland biedt 150 vierkante meter aan schaatsbaan waarop groot en klein hun schaatskunsten kunnen tonen. Op de volledig in winterstijl getransformeerde locatie huur je voor €6 een paar schaatsen om te genieten van de 150m2 aan schaatsbaan van echt ijs. 

Voor het optimale wintergevoel klinkt er passende muziek en met de decoratie en geprojecteerde beelden waan je je volledig in een winter wonderland.

www.winterwonderlandnoordwijk.nl

2. COOL EVENT SCHEVENINGEN

De IJssculpturen Expositie en iconische schaatsbaan op het Kurhausplein zijn weer te bezoeken op Scheveningen. 

Schaatsen op het Kurhausplein: er kan weer geschaatst worden op de 600m2 overdekte ijsbaan voor het Kurhaus! Dus haal je schaatsen uit het vet (schaatsen kunnen ook gehuurd worden) en kom gezellig naar het Kurhausplein! De verwarmde terrassen van de restaurants rondom het plein bieden de perfecte plek om even bij te komen en te genieten van winterse hapjes en drankjes.

Op 450 m² verrijzen 21 kunstschatten die door 10 internationale ijscarvers van 55.000 kilo ijs en 3.000 kilo sneeuw zijn gemaakt.

Tot en met 11 februari 2024 is het mogelijk om de magische ijssculpturen te bewonderen. Je vindt de ijsbeelden in de grote gekoelde tent op de Scheveningse boulevard tussen de Pier en Carlton Beach. Tip: Kleed je warm aan, want binnen is het -15 graden!

www.cooleventscheveningen.nl

 

3. WINTERSTATION  UTRECHT 

Het spoorwegmuseum wordt in de kerstvakantie betoverend mooi. Tijdens Winter Station brengen ontelbare lampjes, kerstdecoraties en een antieke carrousel het hele museum in een romantische wintersfeer. Natuurlijk kan er geschaatst worden tussen de treinen en schaatsen zijn gratis te leen. Iedere dag is er een wisselend programma met muziek en kinderactiviteiten. En natuurlijk ontbreken de koek- en kopie kraampjes niet. Het perfecte familie-uitje voor de kerstvakantie!

In de museumhal ligt een echte ijsbaan waar rondjes kunnen worden geschaatst om een antieke stoomlocomotief. Schaatsen zijn gratis te leen. Voor de kinderen is er een apart krabbelbaantje, voor hen zijn er speciale schaatsrekjes beschikbaar. De koek en zopie kan natuurlijk niet ontbreken. Rondom de ijsbaan kan iedereen genieten van heerlijk eten en drinken, terwijl de kinderen zich vermaken op de gladde ijzers.

T/m 7 januari 2024 is de ijsbaan open!

spoorwegmuseum.nl

7X DE LEUKSTE PLEKKEN OM TE SCHAATSEN MET KIDS IN NEDERLAND

4. Magisch Maastricht 

Nergens is de sfeer deze feestmaand magischer dan tijdens Magisch Maastricht op het Vrijthof. Beleef de bijzondere kerstsfeer op het mooiste plein van Nederland. Ontdek nieuwe en bestaande attracties, en smaken die je al kende of misschien nog nooit hebt geproefd. Dit alles te midden van duizenden lampjes en feestelijke decoratie, in de schaduw van de unieke kerkentweeling. Schaatsen kan t/m 31 december op de grote schaatsbaan in het midden van het plein.

LEES HIER ALLES OVER MAGISCH MAASTRICHT: MAGISCH MAASTRICHT BRENGT LICHT IN DONKERE DAGEN

 

5. SCHAATSEN OP HET MUSEUM PLEIN IN AMSTERDAM

We schreven al eerder een uitgebreide blog over waar je allemaal met je kinderen kan schaatsen in Amsterdam: check de blog; 6X DE COOLSTE PLEKKEN OM MET KINDEREN TE SCHAATSEN IN AMSTERDAM en ontdek de leukste plekken, waaronder het museumplein!

6. Drijvende schaatsbaan in Leiden 

Beleef onder de sfeervolle feestverlichting een winters sprookje in Leiden. Ga schaatsen op de Drijvende IJsbaan op de Nieuwe Rijn! Vanaf vrijdag 09 december 2022 kan iedereen weer genieten van een prachtige kerstijsbaan in het historisch centrum van Leiden. Voor 8.75 euro kan je de ijsbaan op. Een toegangskaart is de gehele dag van aankoop geldig. De prijs is inclusief schaatsen en exclusief verplichte handschoenen.

De Drijvende IJsbaan is dagelijks geopend van 10:00 uur in de ochtend tot 21:00 uur in de avond. De tijdelijk kerstijsbaan sluit de deuren weer in het nieuwe jaar op 7 januari. 

drijvendeijsbaanleiden.nl

LEES OOK: CITYGUIDE LEIDEN; ALLE KINDVRIENDELIJKE HOTSPOTS OP EEN RIJ!

7. Ally on Ice – Almere

Geniet tijdens het Feestshoppen in Almere Centrum van winterse sferen op de schaatsbaan met echt ijs op het Forum. Van beginners tot gevorderden, iedereen kan zich ruim een maand lang uitleven op het ijs. Ruil je schoenen om voor schaatsen op het Forum 7 (voorheen Bruna) en oefen je ijshockey- en kunstschaatsskills. Schaatsen zijn bij de prijs inbegrepen. Shoppers ontvangen bij aankopen in deelnemende winkels een voucher voor 1 uur gratis schaatsen.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.