6X DE COOLSTE PLEKKEN OM MET KINDEREN TE SCHAATSEN IN AMSTERDAM

 

De kerstvakantie is de ultieme tijd om de schaatsen onder te binden! Dit kan op veel plekken in Nederland, maar dit zijn de 6 coolste plekken om te schaatsen met je kinderen in Amsterdam! 

PS Helaas is het dit jaar niet mogelijk om te schaatsen – op toch wel de mooiste plek van Amsterdam – het Museumplein. Het event ICE Amsterdam kon dit jaar i.v.m. vergunningen niet door gaan. 

Wil je op een andere plek schaatsen in Nederland lees dan: 7X DE LEUKSTE PLEKKEN OM TE SCHAATSEN MET KIDS IN NEDERLAND

1. HET AMSTERDAMSE WINTERPARADIJS

Van 14 december tot 1 januari wordt de RAI Amsterdam (in- & outdoor) opnieuw omgetoverd tot dé plek voor de ultieme winterbeleving. Zowel overdag als ’s avonds is er voor jong en oud veel te beleven. Schaats onder een deken van lichtjes op de binnen- en buitenschaatsbaan, ontdek het ultieme uitzicht over Amsterdam vanuit het mega-reuzenrad en glijd van de tubebaan op échte sneeuw! Vier de avond in de après-ski hut of op het winterfeest. Het Amsterdamse Winterparadijs brengt de winter terug in Amsterdam!  

2. JAAP EDEN BAAN  

De Jaap Eden IJsbaan bestaat uit een prachtig gelegen unieke onoverdekte 400 meter buitenbaan met krabbelbaan en een overdekte ijshal. Het Garderobegebouw, gelegen aan de 400m baan is voorzien van toiletten, douches en kluisjes. Ook kun je hier schaatsen huren. Tot en met eind maart kun je genieten van de ijsbaan. Lekker rondes rijden op de grote baan of oefenen op de kleine baan.

3. HET GELDERLANDPLEIN  

Laat de kinderen gezellig indoor schaatsen terwijl je zelf fijn kunt winkelen. En natuurlijk kunnen ook de allerkleinsten, eventueel met de ouders, hier hun eerste meters op het ijs maken. Denk eraan dat handschoenen verplicht zijn op de baan. Je kunt bij de schaatsbaan met pin of contant betalen. Schaatsen kunnen ter plekke gehuurd worden.

Openingstijden schaatsbaan: Maandag, dinsdag en donderdag 15.00 – 18.00 uur | Woensdag en vrijdag 13.00 – 18.00 uur | Zaterdag 10.00 – 18.00 uur | Zondag 12.00 – 17.00 uur. Openingstijden tijdens de vakantie’s: Maandag t/m zaterdag 10.00 – 18.00 uur | Zondag 12.00 – 17.00 uur

 

4. WINTERVILLAGE STADSHART AMSTELVEEN

Na twee afgelaste edities wegens corona strijkt Winter Village dit jaar weer neer op het Stadsplein in Stadshart Amstelveen. Van 2 december  t/m 7 januari  2024 kunnen bezoekers weer schaatsen en de naastgelegen chalets bezoeken voor een hapje en drankje. 

5. IJSBAAN Rembrandtplein

De ijsbaan op het Rembrandtplein is daarbij een vaste traditie geworden. Schaatsplezier voor jong en oud en daarna lekker opwarmen in onze gezellige glühwein hut met een heerlijke warme oliebol.  
maandag – zondag: 10.00 t/m 23.00 uur.

schaatsen Amsterdam

6. IJBURG ON ICE 

IJburg On Ice is dé nieuwste schaatsbaan van Amsterdam en de bestemming voor wintersplezier op Strand IJburg! Trek je schaatsen aan op  deze unieke locatie en laat je meenemen door de winterse magie! Of je nu een doorgewinterde schaatser bent of voor het eerst op het ijs staat, bij IJburg on Ice maakt dat niet uit. 

IJburg on Ice is vanaf 15 December 2023 t/m 11 Januari 2024 geopend. 

Entree prijzen voor 2 uur schaatsen inclusief schaatshuur: Volwassenen: € 9,50. Kinderen t/m 16 jaar: € 6,50. Stadspas: €0,00 (+ 3,50 voor schaatshuur). 

De Japanner Strandeiland | Pampuslaan 505 in Amsterdam

 

LEES OOK: 10 X DE LEUKSTE UITJES IN DE KERSTVAKANTIE

BLOG BY BETTINA Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind deel ik met jullie”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.