MAGISCH MAASTRICHT BRENGT LICHT IN DONKERE DAGEN

 
 
Aan het einde van deze maand verandert het authentieke decor van Maastricht in een winterparadijs met schitterende sfeerverlichting en hartverwarmende taferelen. Bezoekers kunnen vanaf 30 november t/m 31 december genieten van de magische sfeer met stadsroutes door de wijken van Maastricht en winterse activiteiten.
 

Magische Stadsroutes

 
Een van de hoogtepunten van Magisch Maastricht is de sfeerverlichting die de hele stad een gouden gloed geeft. Bezoekers kunnen hier volop van genieten met drie Magische Stadsroutes die hen meenemen langs de guirlandes, kerstbomen vol lampjes, lichtslingers en andere verlichting in het Jeker- en Stokstraatkwartier, het Sphinxkwartier, Wyck en Céramique. Onderweg maken bezoekers kennis met de karakteristieke elementen van deze Maastrichtse wijken.

 

LEES OOK: 12 x LEUK OM TE DOEN MET KIDS IN MAASTRICHT

Winterpret op het Vrijthof

 
Het bekendste plein van de stad is traditiegetrouw dé plek voor winterse activiteiten en nostalgische attracties tijdens Magisch Maastricht Vrijthof. Bezoekers kunnen hier terecht bij de overdekte schaatsbaan van 1.000 vierkante meter met een replica van de Sint-Servaasbrug, een curlingbaan, het 45 meter hoge reuzenrad met gesloten glazen gondels, een carrousel en het nieuwe Lunapark. Daarnaast zijn er chalets met winterse lekkernijen, een kerstmarkt, een authentieke Almhütte te vinden op het Vrijthof.
 
 

Vind de mooiste cadeaus

 
Een winters bezoek aan Maastricht is de perfecte tijd om op zoek te gaan naar kerstcadeaus. Zo staat het stadsdeel Wyck bekend om de boetieks met onder andere producten van lokale makers en in het Stokstraatkwartier kunnen bezoekers terecht voor luxe winkels om bijvoorbeeld een feestelijke outfit te shoppen.
 

Cultureel programma

 
Ook op cultureel gebied bruist de stad tijdens Magisch Maastricht. Zo vinden er wisselende activiteiten plaats in de Sint Servaas Basiliek die in deze periode dagelijks gratis toegankelijk is. Daarnaast staat MECC Maastricht op 9, 10, 15, 16 en 17 in het teken van de Winterconcerten van André Rieu.
 
Andere highlights van de culturele instellingen van Maastricht in de winterperiode:
 • Het Zwanenmeer – Théâtre Classique: 18 november, MECC Maastricht
 • Musicals MAMMA MIA! en Piaf: diverse data, Theater aan het Vrijthof
 • Magische winterwandeling: diverse data
 • De Toonzaal: 1 t/m 3 december, Bureau Europa
 • MOSA VOCE Concerto d’inverno appassionata: 2 december, Sint Janskerk
 • Winternights: 8 en 9 december, verschillende locaties
 • Tribute concert John Williams & Hans Zimmer: 12 december, MECC Maastricht
 • Lichtjeswandeling ‘Door de ogen van Werner Mantz’: 23 december t/m 7 januari, Bonnefanten
 • Kerstconcert Mastreechter Staar: 26 december, Theater aan het Vrijthof
 • Magische lichtwandeling Lux: 28 december
 • Goodbye to Love: Conversation of all those whose lips are sealed:  t/m 7 januari, Marres
 • Tentoonstelling Maastricht 1673: t/m 7 januari, Maastricht Museum
 • Holiday on Ice: 5 t/m 7 januari, MECC Maastricht
 • Expo ‘Morgen gaat het beter’ door Humberto Tan: t/m 17 maart 2024, Fotomuseum aan het Vrijthof

Op www.magischmaastricht.nl is de complete agenda te vinden. 

 

Blijf logeren in magische sferen

Maastricht is dé plek waar om samen de winter te vieren. Een perfecte gelegenheid voor het plannen van een midweek of weekendje weg. Logeren in Maastricht wordt een magische ervaring. Na een romantische wandeling langs de vele lichtjes en een heerlijk diner ­wacht een comfortabel bed op je om compleet tot rust te komen. Eerst lekker uitslapen en vervolgens weer zorgeloos de stad ontdekken! Meer Maastricht tips vind je in het Time To Momo boekje van Maastricht!

 

VOOR ALLE EET & SLAAPTIPS MET KINDEREN IN MAASTERICHT LEES:

MAASTRICHT MET KINDEREN; ALLE EET & SLAAP TIPS

 

 

DIT ARTIKEL KWAM TOT STAND IN SAMENWERKING MET FUNDAMENTUM MAASTRICHT 

 

Fundamentum is een detoxkliniek en specialist in het uitvoeren van een korte detoxbehandeling in medische setting onder 24 uurs toezicht. Een detoxopname bij Fundamentum duurt gemiddeld één tot twee weken. Wanneer je erkent dat je een probleem hebt, is dat een eerste belangrijke stap om een punt te zetten achter je verslaving. Je kiest er zelf voor om af te kicken. Je bent dan ook super gemotiveerd om te stoppen met je alcohol-, medicijn- en/of drugsgebruik.

De mogelijkheid van een directe opname in een afkickkliniek is dan erg fijn omdat je tenslotte zo snel mogelijk geholpen wilt worden. Een directe opname in een gespecialiseerde afkickkliniek als Fundamentum is vaak niet meteen mogelijk omdat bij bijna alle GGZ instellingen wachtlijsten zijn, zo ook bij Fundamentum. De wachtlijst is echter niet lang: zij doen ons uiterste best je zo snel mogelijk te helpen bij jouw verslaving.