BELEEF EEN MAGISCHE WINTER IN MAASTRICHT!

Ga deze winter samen met de hele familie genieten van de adembenemende sfeer van Magisch Maastricht. Met een groots winterevenement op het Vrijthof, Magische Lichtroutes, een rijk gevulde culturele agenda en de vele restaurants en winkels zijn er genoeg redenen om deze stad één of meer dagen te bezoeken met z’n allen!

Bereid je voor op een magische winter! 

Volg de lichtjes

Bezoek je Maastricht van half november tot half januari, dan is de gezellige sfeerverlichting in de straten niet te missen. Het betoverende lichtjeslint voert je door de verschillende wijken van het centrum: van het hippe Wyck en moderne Céramique tot het industriële Sphinxkwartier en romantische Jekerkwartier. 

Via de Magische Lichtroutes ontdek je de vele historische, culturele en culinaire schatten die Maastricht rijk is. Natuurlijk passeer je onderweg ook de fijnste winkeltjes en boetieks om je kerstinkopen te doen.

LEES OOK: 12 x LEUK OM TE DOEN MET KIDS IN MAASTRICHT

Dompel je onder in Magisch Maastricht Vrijthof

De magie op het Vrijthof mag niet ontbreken. In december is het Vrijthof volledig gehuld in een magische wintersfeer. Naast een reuzenrad, een nostalgische carrousel en een authentieke Oostenrijkse Almhütte, is er een streekproductenplein met meer dan 250 verschillende producten uit de regio. 

Nieuw dit jaar is de replica van de Sint Servaasbrug over de grote overdekte schaatsbaan. Hang – net als in Parijs – een hangslotje aan de brug als romantische herinnering aan jullie verblijf. De Sint Servaasbasiliek gelegen aan het plein is ook geopend. Bezoekers kunnen hier een ‘bougie’ke’ (kaarsje) aansteken en genieten van een moment van rust.

Laat je verrassen door cultuur

In Maastricht is er elke dag wel iets te doen op cultureel gebied. Een mooi concert, een bijzondere theatervoorstelling of een indrukwekkende expositie. Met als culturele highlights het festival FASHIONCLASH (25-27 november) en de expositie van de Duitse topfotograaf Werner Mantz in het Bonnefanten (t/m 26 februari). Ook pakt Stichting Cultura Mosae vanaf 16 december uit met verrassende muziekoptredens en straattheater op diverse plekken in de stad.

Blijf logeren in magische sferen

Maastricht is dé plek waar om samen de winter te vieren. Een perfecte gelegenheid voor het plannen van een midweek of weekendje weg. Logeren in Maastricht wordt een magische ervaring. Na een romantische wandeling langs de vele lichtjes en een heerlijk diner ­wacht een comfortabel bed op je om compleet tot rust te komen. Eerst lekker uitslapen en vervolgens weer zorgeloos de stad ontdekken! Meer Maastricht tips vind je in het Time To Momo boekje van Maastricht!

VOOR ALLE EET & SLAAPTIPS MET KINDEREN IN MAASTERICHT LEES: MAASTRICHT MET KINDEREN; ALLE EET & SLAAP TIPS

Bovenstaande is nog maar een kleine greep uit het aanbod in de wintermaanden. Meer informatie en de complete agenda is te vinden op www.magischmaastricht.nl.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.