CITYGUIDE LEIDEN; ALLE KINDVRIENDELIJKE HOTSPOTS OP EEN RIJ!

Varen door de grachten van Leiden

 

Leiden, de Stad van Ontdekkingen, heeft een Streek van Verrassingen met een zee aan mogelijkheden! Van strand tot kleurrijke bloemenvelden en karakteristieke dorpen. Opeens ontdek je een fantastisch fietspad, dolleuke nieuwe winkeltjes of een terrasje op een paradijselijk plekje. 

In deze cityguide van Leiden nemen we je een dag mee langs de allerleukste kindvriendelijke plekken van deze gezellige stad. 

Wil je meer informatie over de stad? Begin je dag dan bij VVV Leiden, dat vlak naast het station zit. Hier kunnen ze je alles vertellen en alle info geven die je zoekt over Leiden. 

Stationsweg 26

Brunchen bij TEDS All Day Brunch

Begin je dag goed met een heerlijk ontbijt of eigenlijk brunch… bij TEDS. Verse sapjes, smoothies maar ook – and your kid will love it… – American pancakes met orio! 

Lange Mare 60

Museum Naturalis

Wist je dat Naturalis Europees Museum van het jaar 2021 is? In Naturalis dompelt jong en oud zich onder in de wonderlijke wereld die natuur heet. Het gebouw alleen al is een bezoekje waard! Maar de tentoonstelling zeker ook. Mega interessant en leuk.


Darwinweg 2

Lunchen bij Blossom

Zin gekregen in een hapje? Keer dan terug naar het centrum van Leiden en trakteer jezelf op een lunch. 

Een leuke plek aan het water is Blossom. Maar is het minder weer, is het binnen ook leuk. Het is er super kindvriendelijk met veel lekkers op de kaart.

TIP:  de trakteerkaart van Leiden kan je gebruiken in winkels en bij horeca. Op www.leiden.nl/trakteerkaart zie je alle locaties waar deze kaart is in te wisselen. 

Winkelen bij Kleine Planeet

Daarna kan je meteen even spieken bij de aangrenzende winkel Kleine Planeet. Ze hebben hier heel veel leuks voor kids. 

Botermarkt 26 

Zin om verder te winkelen? 

Kinderkledingwinkel Tokkelientje

De leukste kinderkledingwinkel van Leiden is Tokkelientje. Lees alles over deze fijne winkel op mijn blog: TOKKELIENTJE; NAAST 2 FYSIEKE WINKELS NU OOK EEN TE GEKKE WEBSHOP

Maarsmansteeg 12 

Mama Nova

Een andere leuke kinderwinkel is Mama Nova. Hier kun je terecht voor een prachtige verzameling duurzame artikelen van natuurlijke materialen. Zorgvuldig verzameld door Karin en Lotte, moeder en dochter, die altijd op zoek zijn naar de mooiste spullen van de beste kwaliteit.

Pieterskerk-Choorsteeg 14

Jut & Juul

Sla deze baby- en kinderwinkel in de prachtige binnenstad niet over! Een winkel vol unieke decoratie items, biologische kleding, duurzaam speelgoed en alles hier tussenin.

Nieuwe Rijn 58

Leuk om heen te gaan: Young Rembrandt Studio 


Tijd over? Rembrandt van Rijn is in Leiden geboren en groeide hier op. Laat je digitaal schetsen door Rembrandt bij de Latijnse School en bezoek de Young Rembrandt Studio! 

In dit 17e eeuwse huis leerde Rembrandt in zijn beginjaren (1606 – 1630) schilderen, tekenen en etsen van zijn leermeester Jacob van Swanenburgh. In een mooie 7 minuten durende ‘video mapping’ maak je kennis met de jonge meester en de belangrijkste sleutelfiguren in zijn leven. 


Latijnse School: Lokhorststraat 16

Young Rembrandt Studio: Langebrug 89

Doen: Varen over de grachten van Leiden

Leiden vanaf het water bewonderen is een aanrader! En ook een perfect moment om even bij te komen van al het lopen & winkelen. Een rondvaart is het leukst bij ‘Bootjes en Broodjes’. De opstapplaats is bij het brugwachtershuisje op de Blauwpoortsbrug. De vaartocht zelf duurt een uur. 

Blauwpoortsbrug 1

Eten bij Brasserie Buitenhuis

s’ Avonds een hapje eten? Dan heb ik een heel gaaf adres, wat net buiten Leiden ligt. Je kan er gratis voor de deur parkeren. 

Het restaurant heet Brasserie Buitenhuis en is een echte hotspot aan het Valkenburse meer in de gemeente Katwijk. Je kijkt dus uit over het water. Het restaurant is zowel van binnen als van buiten echt te gek. Vooral een aanrader is om te eten in een van de verschillende kassen die uitkijken over het water!

J. Pellenbargweg 2, 2235 SP, Valkenburg 

Naar Corpus

Blijf je een nachtje slapen in Leiden, dan is een bezoek de volgende dag aan Corpus echt een super aanrader.

Je maakt een reis door het menselijk lichaam en het is echt zo extreem leuk en bijzonder gedaan. Het is lastig uit te leggen, je moet dit echt zelf ervaren! 


Willem Einthovenstraat 1, 2342 BH Oegstgeest

SLAPEN IN LEIDEN 

Wil je overnachten in Leiden? Check dan Hotel Huys van Leyden

We hebben echt een super weekend in Leiden gehad, Bobbi en ik. We waren nog nooit in Leiden geweest, maar de stad heeft ons echt verrast. Het is een overzichtelijke stad, met alles op loopafstand. Het heeft heel veel mooie grachtjes, gezellige terrasjes en restaurants. Maar leuk winkelen kan je er ook, en voor kinderen zijn er ook veel leuke culturele dingen te doen. Kortom, een stad voor een divers weekend weg in eigen land!

Meer weten over Leiden? Check: www.visitleiden.nl

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.