BLOG EVELIEN; SCHAAR VERSUS SNEEUWSTORM

‘He’s got a bit of a 1980s Jane Fonda thing going on’, merkte een vriendin terecht op. Veel te lang van boven en piekend in zijn nek: Owens kapsel neigde nogal naar de coupe die de actrice in haar hoogtijdagen als fitnessgoeroe had. Al was zijn haar overduidelijk klaar voor de schaar, zijn mama nog niet. Dus waggelde hij nog een paar weken als een jaren tachtig Jane door Brooklyn rond.

‘My Very First Haircut Ever’

Totdat de plukken in zijn ogen prikten en het de hoogste tijd was om afscheid te nemen van zijn babyhaar. Ik boekte ‘My Very First Haircut Ever’ bij Pinkyz Place, een tip van wat local moms. Moeder Natuur gaf me op de dag van de afspraak respijt. Ik hoorde Latoya zich verontschuldigen op mijn voicemail omdat ze ‘due to the crazy weather’ de knipbeurt moest verzetten. New York werd geteisterd door een ‘bomb cyclone’ (wàààààt?). Kantoren, scholen, winkels en ook kapsalons sloten hun deuren. Zo kreeg Owens eerste bezoek aan de kapper een heel New Yorkse wending.

Grayson, a.k.a. de bomb cyclone

Zeker één keer per winter raast er een serieuze sneeuwstorm over Manhattan en omstreken, vaak zelfs twee of drie keer. Nick heeft dan een snow day: de kantoordeuren blijven dicht. Nu was het Grayson, a.k.a. de bomb cyclone, die New York platlegde. Serieus, wàààààt? Zo’n afschrikwekkende bijnaam doet je geloven dat je maar beter de supermarkt kunt plunderen en een rantsoen moet opleggen om te overleven. Meer mediahype dan realiteit over het algemeen. Sinds we hier wonen hebben we ook al Snowmageddon en Snowpocalypse getrotseerd. De media lieten de gemoederen ditmaal oplopen met berichten over extreme temperaturen en orkaanwinden.

-20°C

’s Ochtends vielen er wat kleine vlokken die voorzichtig een dun laagje achterlieten. Er stond een stevig windje en met -20°C was het op zijn zachtst gezegd behoorlijk koud. Toch vond ik Grayson nog verre van een sneeuwvrije dag waardig. Nick vertrok zonder aarzelen naar de sportschool. Op de terugweg, nog geen uurtje later, sloeg hij een paar keer de verkeerde straat in. De voorspelde orkaanwind was op kracht en blies de sneeuw alle kanten op waardoor het zicht zo slecht was dat je de overkant van de straat niet zag.

Ons balkon had ondertussen een halve meter sneeuw verzameld. Ik was blij dat Owen en ik het weerspektakel vanuit een behaaglijke woonkamer aanschouwden. Als Latoya mij niet voor was geweest had ik zelf ‘due to the crazy weather’ Owens knipmijlpaal verzet.

Pinkyz Place

Twee dagen later, toen Grayson bedaard was, waagden we ons met Owen naar Pinkyz Place. We stapten de salon binnen waar Elijah van 15 maanden ons verwelkomde met een heftig krijsen. Moeders schoot bood geen soelaas en de gekke bekken van vader deden meer kwaad dan goed. Owen sputtert tegen als zijn toet wordt afgeveegd, worstelt zich los zodra hij het nagelknippertje ziet en duwde laatst herhaaldelijk de hand van de schoenverkoper weg die zijn voeten op wilde meten: Elijah gaf ons vermoedelijk een treffend voorproefje.

Bye Jane Fonda-look

Voorlopig ging Owens onverdeelde aandacht naar tientallen neonkleurige visjes in een aquarium nog geen twee meter van zijn schreeuwende leeftijdsgenoot. Zodra we hem in die kappersstoel hijsen slaat zijn humeur om, was mijn gedachte. Maar tien minuten later zat meneer heel gemoedelijk met een kapperscape in een mini-cabrio, turend naar Peppa Pig en een liga in zijn handjes. Het ontging hem volledig dat Latoya hem van zijn Jane Fonda-look ontdeed.

Haaaai

Ik zag het eerste plukje op het motorkapje vallen. Dag, babybolletje; hallo, peuterkoppie. Was het niet gisteren dat ik je mijn eerste kusje gaf? Ondertussen voerde Peppa een paar druk kwakende eendjes wat brood. ‘Kokkokkok’, imiteerde Owen blij wijzend naar het scherm. Lachend keek hij naar me op waardoor hij zichzelf in de spiegel ontdekte. ‘Haaaai!’, schaterde hij tegen spiegelbeeld. Ach, hoezeer en hoe snel hij ook verandert, hij blijft de allerleukste.

LEES OOK VAN EVELIEN:

Evelien | New York City

In oktober 2015 verhuisde Evelien met haar Engelsman van Amsterdam naar NEW YORK. Een jaar later werd ze mama van Owen. Hoe het voor haar is om moeder te zijn in ‘the greatest city on earth’ lees je maandelijks via CITYMOM. Meer lezen van Evelien? Neem een kijkje op haar blog Concrete Impressions.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.