RECEPT GEZONDE HAZELNOOTPASTA DIE KINDEREN HEERLIJK ZULLEN VINDEN

Hazelnootpasta_07 :: Veggie Very Much voor CITYMOM.nl Hazelnootpasta_08:: Veggie Very Much voor CITYMOM.nl Hazelnootpasta_10:: Veggie Very Much voor CITYMOM.nl Hazelnootpasta_11:: Veggie Very Much voor CITYMOM.nl Hazelnootpasta_13:: Veggie Very Much voor CITYMOM.nl Hazelnootpasta_15:: Veggie Very Much voor CITYMOM.nlHazelnootpasta_16:: Veggie Very Much voor CITYMOM.nl

Ik weet hoeveel mijn kinderen van een dikke laag chocolade hagels of vlokken op hun brood houden, of nog erger: Nutella. Heb je serieus wel eens naar het etiket gekeken? De helft is namelijk pure suiker. En dat dan elke dag keer 2, 3 of 4! Maar wat als we het nou eens zelf proberen?

Dan niet met suiker, maar met het geweldig mooie product van Aman Prana: kokos bloesem suiker. (Veel lager op de glycemische index, en zonder de nare gevolgen van suiker.) Met verse licht gebrande hazelnoten, pure cacao en goede vetten zoals kokos olie. Klaar ben je, en lékker!!

Uitgeprobeerd op heerlijk volkorenbrood, met aardbeien er boven op. Daar kan echt geen Jaw Breaker tegenop. Probeer het maar!

Dit heb je nodig:

  • 100 gram hazelnoten
  • 3 el biologisch cacao poeder
  • 1/4 cup amandelmelk (60 ml)
  • 2 flinke eetlepels kokosolie
  • 2 eetlepels kokosbloesemsuiker

 Zo maak je hazelnootpasta;

  1. Rooster de hazelnoten zo’n 5 tot 7 minuten in een voorverwarmde oven (180C)
  2. Wrijf ze daarna goed in een theedoek rond totdat de schilletjes er vanaf zijn
  3. Doe de hazelnoten samen met de amandelmelk en het cacaopoeder in een keukenmachine en maal fijn
  4. Smelt ondertussen de kokosolie. Voeg deze daarna toe aan het mengsel, samen met de 2 eetlepels kokosbloesemsuiker.
  5. Laat de keukenmachine draaien tot je een gladde mix hebt gekregen. Voeg naar smaak meer kokosbloesemsuiker en of cacaopoeder toe.
  6. Bewaar de pasta in een weckpotje zo’n 3 tot 4 dagen in de koelkast

 

LEES OOK VAN MIRJAM: RECEPT OEUF COCOTTE; 

Blog by Mirjam Leslie-Pringle 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.