4X TIPS HOE JE DE KINDERKAMER OPTISCH GROTER LAAT LIJKEN

Is de kinderkamer in jullie huis klein? Dan geeft Eva je vier tips om de ruimte optisch groter laten lijken. Doe er je voordeel mee! Deze tips kan je natuurlijk op alle kleine kamers in je huis toepassen!

Plafond

kidsroomideas.net

Je kunt het plafond hoger laten lijken door een lambrisering te schilderen en het plafond mee te nemen in de kleur van de wand boven de lambrisering. Op deze manier gaat de wand over in het plafond en zie je niet waar deze precies eindigt.

austinandmonkey.

Leuke randen mogen natuurlijk ook zoals hierboven!

Live Loud Girl

En hoe hoger de lambrisering, hoe hoger het lijkt!

Wand

Als je de wand en de meubels aan de wand in één kleur schildert, krijg je een rustig beeld. 

studiominishop.com/

Als je een kamer in loopt, dan zijn kasten vaak op ooghoogte. Op deze manier lijkt het alsof de kasten minder ruimte innemen dan ze doen. Bovendien krijgt op deze manier de kleding de aandacht. En bij kinderkleding is dat alleen maar winnen!

Vloer

Als je ervoor zorgt dat je overal de vloer blijft zien, lijkt een kinderkamer al snel een stuk ruimer. Dat kun je doen door meubels aan de wand te hangen i.p.v. op de vloer te zetten. 

homedecordesigns

Op deze manier kijk je onder het meubel door en neemt het optisch minder ruimte in. In dit voorbeeld zie je ook hoe fijn de hoogte van de kast uitkomt. Zo kan een kind perfect voor het meubel staan en erin spelen met speelgoed. 

@sweetdreamphotography

Kies voor luchtige meubels. Een bed op poten i.p.v. een bed dat dicht is tot de vloer doet al heel veel met de ruimte. Kleden zijn heel hip, maar maken een kleine ruimte ook soms kleiner. Probeer een kleed half ergens onder te leggen. Dan zie je niet precies waar deze eindigt en doet het optisch geen afbreuk aan de ruimte.

Of ga voor een kleed zo groot als de ruimte. Tapijt gaat ook weer helemaal terugkomen, dus ben je nog helemaal hip ook!

circu.net

 

WIL JIJ EEN PERSOONLIJK INTERIEUR ADVIES VAN BETTINA, KLIK DAN HIER VOOR MEER INFORMATIE!

 

BLOG DOOR EVA DE BRUIN

Eva is moeder van Joep (4) en Fien (1) en woont in Amsterdam. Ze is interieurontwerper en met haar eigen bedrijf ‘niet iedereen kent Eva’ wil ze de wereld een beetje mooier maken. Met haar passie voor interieur gecombineerd met haar moederschap komt ze hier elke maand met handige DIY tips. www.nietiedereenkenteva.com // Instagram: @nietiedereenkenteva

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.