4X TIPS HOE JE DUURZAAM EEN KINDERKAMER KAN INRICHTEN

Photocredits: @kon_tam


Photocredits; @sannehop

Photocredits; @sannehop

Duurzaam wonen is de trend van deze tijd. We worden ons steeds bewuster van onze leefstijl en willen de planeet goed achterlaten voor onze kinderen. Deze trend laat zich ook zien in het inrichten van de kinderkamers.

Combineer het stijlvol inrichten van de kinderkamer met duurzaam leven en creëer een kamer waar je kleintje nog lang van geniet. Hoe je een kamer duurzaam inricht? Lees hier handige tips.

Tip 1: Houd de kamer lekker warm

Je kleintje brengt veel tijd door in zijn of haar kamer. Het is dus belangrijk dat de kinderkamer goed op temperatuur blijft. Met goede isolatie zorg je voor een constante temperatuur en een duurzamere kinderkamer.

Isolatie zorgt er namelijk voor dat de warmte in huis niet ontsnapt via bijvoorbeeld je muren of je dak. Investeren in isolatie, zoals dakisolatie, muurisolatie en vloerisolatie is dus onderdeel van een duurzame kinderkamer.

Zo is het aangenaam in huis en in de kinderkamer en hoef je minder te stoken. Dat is fijn voor je portemonnee, de gezondheid van je kindje en het milieu!

Tip 2: Ga voor een wollen vloerkleed

Als je kindje speelt, gebeurt dat veel op de grond. Wel zo lekker dus als de vloer lekker zacht is. Ga daarom voor een lekker vloerkleed. Wist je dat er in veel kunststof vloerkleden gifstoffen zitten? Dat is natuurlijk niet echt duurzaam en niet goed voor je kleine. Kies daarom voor een wollen vloerkleed.

Deze vloerkleden bevatten geen gifstoffen en zijn ook nog eens makkelijker schoon te maken dan andere vloerkleden. Eigenaar van CITYMOM, Bettina heeft een eigen kledenlijn voor kinderen gemaakt, alle kleden zijn van wol en kan je vinden in de webshop van haar merk STUDIO VACAY. 

THE POOL RUG VAN STUDIO VACAY

Tip 3: Gebruik speciale eco-verf

Een kinderkamer zonder kleur is geen echte kinderkamer, kies daarom samen met je kindje een leuke kleur uit voor op de muren. Reguliere verf is verre van duurzaam en kan gevaarlijk zijn als je teveel van de dampen inademt.

Sinds een aantal jaar is er speciale eco-verf op de markt. Deze verf wordt gemaakt van natuurlijke stoffen en is biologisch afbreekbaar, een duurzame oplossing dus. Tegenwoordig is de eco-verf vaak verkrijgbaar in de reguliere bouwmarkten.

Tip 4: Recycle meubels en accessoires

Je kleine ontwikkelt zich snel en heeft vaak nieuwe spullen nodig. Probeer daarom oude spullen een tweede leven te geven. Vraag in je omgeving of mensen nog meubels voor in de kinderkamer hebben staan die zij niet meer gebruiken en kijk bij de kringloopwinkel.

Geef de meubels die jouw kindje is ontgroeid ook een tweede leven. Door niet elke keer nieuwe meubels te kopen en oude meubels wat op te knappen, gaan ze langer mee en verduurzaam je je kinderkamer.

Je kan ook spullen voor de babykamer zoals een wieg huren via Cribster. Wij zijn helemaal verliefd op de rotan wieg van het merk Bohemian Baby die je daar kan huren!

De rest van je huis verduurzamen

Als de duurzame kinderkamer je goed bevalt, is het leuk om dit door te zetten in de rest van je huis. Stap over naar duurzame energie door zonnepanelen op je dak te laten installeren en maak gebruik van een zonneboiler voor het opwarmen van het water in huis.

Verruil je schoonmaakmiddelen voor natuurlijke schoonmaakmiddelen en leg een moestuin aan in de tuin.

Natuurlijk zijn er veel meer manieren om duurzamer te leven, maar hiermee heb je een goed begin. Zo geniet jij van een duurzaam huishouden en zorg je goed voor je kinderen en moeder aarde!

BLOG BY BETTINA NESEKER @citymomnl Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind deel ik met jullie”!

1 Reactie

  1. Marielle

    ik heb laatst zo’n wandbord aangeschaft bij houten label. gemaakt van duurzaam steigerhout. ik wil hem nog gaan verven met acryl verf maar weet niet of dat hetzelfde is als eco verf.

    Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.