7X DE MOOISTE PRENTENBOEKEN

1. Opsekopsewereld

1. Opsekopse wereld

Wie heeft het als kind niet gespeeld: ‘Alles andersom’ of ‘Alles opsekop’! Daarbij is groot klein, nee ja, dik dun en oud jong. Het heeft auteur Mirjam Hildebrand en illustrator Jolanda van der Burgt geïnspireerd tot het creëren van het mooie prentenboek Opsekopse wereld. In dit boek is niets wat het lijkt. Te koop bij Bol.com. 

3. waar is beer

2. Maar waar, beer?

Beer wordt veel te groot om in een gewoon huis te wonen. En dus gaan de jongen en de beer
samen op zoek naar een andere plek voor beer. ‘Maar waar, beer?’ Kruip lekker tegen elkaar aan, en geniet van dit lieve verhaal van Sophy Henn te koop bij Bol.com. 

4. de krijtjes staken

3. De krijtjes staken!

Teun wil een tekening maken, maar zijn kleurkrijtjes staken. Zwart wil voor meer dan alleen de lijntjes worden gebruikt en Beige wil niet langer in de schaduw staan van Bruin. Rood klaagt dat hij te veel moet doen, terwijl Roze juist graag wat vaker ingezet wil worden. Kan Teun een oplossing bedenken? Bij bol.com. 

Het rare verhaal van Professor Staal Hanneke van der Meer.

4. Het rare verhaal van Professor Staal

Professor Staal is een vreemde snuiter. Hij houdt er vreemde ideeën op na, waar iedereen hem een beetje om uitlacht. Maar het idee dat hij nu heeft… Krijgt hij van de grond. Hoeveel moeite het hem ook kost! Door Hanneke van der Meer bij bol.com. 

5. Sneeuwwitje-breit-een-monster

5. Sneeuwwitje breit een monster

De Zilveren Penseel, prijs voor de beste uitgave van een Nederlandse illustrator, gaat naar Annemarie van Haeringen voor haar boek Sneeuwwitje breit een monster! Sneeuwwitje breit sokken, geitenwollen sokken voor iedereen. Maar vandaag heeft ze zin in iets nieuws. Ze breit een geitje, en nog één en nog één… Dan komt mevrouw Schaap op bezoek. Die praat aan één stuk door en Sneeuwwitje let niet goed op. De draad is al afgehecht voor ze er erg in heeft…  Een wolf springt van de breipen! Hij eet mevrouw Schaap op, met huid en haar. Sneeuwwitje kan nog net op tijd in de kast springen. Wat nu? Illustratrice en schrijfster Annemarie van Haeringen is meervoudig Gouden Penseel-winnares en won eerder een Zilveren Griffel voor Het begin van de zee. De twee geiten in haar eigen tuin vormden een inspiratiebron voor Sneeuwwitje breit een monster. Door Annemarie van Hearingen bij Bol.com. 

2. Dieren vliegveld

6. Het Dierenvliegveld

De oma van Kai en Kira woont wel een miljoen kilometer bij hen vandaag, in een stad die Koala Loempoer heet. Het is te ver om te lopen, dus ze gaan eerst met de auto en daarna met het vliegtuig. Op het vliegveld maken ze van alles mee. Bij de douane, de bagageruimte, de winkels…. ze zouden bijna het vliegtuig gaan missen. Gelukkig stappen ze net op tijd in de Beer Express.
Een vrolijk prentenboek en zeker leuk voor kinderen die in deze tijd met het vliegtuig op vakantie gaan. Door Sharon Rentta bij Bol.com. 

SSST

7. SSST!

Word jij soms ook zo moe van al die herrie om je heen? Kwebbelende tantes, tetterende televisies… De man met de baard vind het vreselijk. Op een dag rent hij weg, om ver van al het lawaai vandaan te gaan wonen in een prachtig, stil woud. Maar op een dag is er iets vreemds aan de hand. Door Hanneke van der Meer bij Bol.com.

LEES OOK;

 

BLOG BY BETTINA NESEKER @citymomnl Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind deel ik met jullie”!

Volgende artikel

KAAPSTAD MET KIDS

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.