8X SLIMME PARENTING HACKS DIE JE WIL WETEN

Parating Hacks

Slimme trucs voor MOMS, ofwel parenting hacks. Aldoende leert men, maar het is oh zo fijn om niet helemaal zelf aan te hoeven modderen, dus ik ben eens op Pinterest gaan snuffelen, op zoek naar tips & tricks die mij handig leken. Dit zijn de 8 beste hacks for moms die ik gevonden heb!

1. Vlekken laten verdwijnen

Laat waterstofperoxide en zuiveringszout even intrekken in de kleertjes van je kleine vlekkenmonster en weg zijn de vlekken! Een handige tip, aangezien een vlek zo gemaakt is. Iedere dag. Een paar keer.

2. Mandjes op de trap

Heel toevallig heb ik precies zo’n mandje voor vuile slabbetjes en andere kleine dingetjes op de trap staan, maar voor de toekomst zal ik er zeker een paar aan toevoegen! Een mandje per persoon, waar alle rondslingerende troep in kan en die aan het einde van de dag mee naar boven genomen kan worden. Scheelt rommel en kwijtgeraakte spullen!

3. Makkelijk handen wassen

Kinderen zijn vaak oud genoeg om zelf naar de wc te gaan, maar nog te klein om bij de kraan te kunnen. Een trappetje kan helpen, maar dan nog moeten ze vaak helemaal naar voren hangen om hun handen te kunnen wassen. Het idee van een opengeknipte fles om je kraan en zo een soort waterval te creëren vind ik echt een uitvinding.

4. Ledikant wordt kinderbureau

Maak van een (oud) ledikant een bureau voor je kind. Hier heb ik echt nooit aan gedacht! Op de lattenbodem is een plaat gelegd, die is beschilderd met krijtbordverf. Aan de spijlen kun je allerlei bakjes met knutselspullen en schrijfgerei hangen, zodat het bureau vrij blijft. De stoeltjes passen er precies onder, hoe handig?

5. Plakhaak aan kinderstoel

Met een simpele plakhaak aan de achterkant van je kinderstoel, heb je altijd een voorraad slabbetjes bij de hand!

6. Makkelijk speelgoed

Een portemonnee, gevuld met kleine papiertjes en een pen voor je kind, om onderweg mee te spelen. Neemt weinig ruimte in beslag, maar kan je redding zijn.

7. Lost and found

Als je met je kinderen naar een drukke plek gaat, zoals bijvoorbeeld een pretpark, maak dan dezelfde ochtend een foto van ze. Mocht er een kind kwijtraken, wat je natuurlijk niet hoopt, dan kan er veel gerichter gezocht worden en is je kind hopelijk veel sneller gevonden. Een SOS-Bandje omdoen met de gegevens van je kind werkt natuurlijk het allerbeste!

8. Lego opruimen

Je kind wil met lego spelen? Leg er een groot wit laken onder en in 5 seconde is alles opgeruimd.

LEES OOK: 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.