BLOG MIEKE: OUDE OUDERS VAN NU; WIE BEWAART DIE HEEFT WAT

CITYMOM.nl 4

CITYMOM.nl 5 CITYMOM.nl 2 CITYMOM.nl 3

 

Mijn moeder bewaart veel, heel veel. Zelfgemaakte knutsels, eerste verftekeningen, schoolschriftjes, oude klassenlijsten, knuffels, kaartjes, noem maar op! Alles netjes in dozen met onze naam erop. Ik vond het altijd dikke onzin, want veel had voor mij helemaal geen waarde.

Al een tijdje is mijn moeder flink aan het opruimen thuis, dus neemt ze nu steeds een doos mee naar mij als ze op Amy komt passen. Ondertussen heb ik er al een stuk of 12 doorgespit en het is leuk! Ja nooit verwacht, maar hoe leuk is het om weer dat ene schriftje te zien waar je zo trots op was toen je die voor het eerst zelf uit mocht kiezen. Dat blikje waar je je pennen netjes in bewaarde, die A3 met je voeten erop voor de juiste houding tijdens vioolles, je lievelingsknuffel (ook al valt deze helemaal uit elkaar), je oude hitkrant agenda, je eerste walkman, maar ook veel geschreven stukjes over welke geheimen ik wel niet dacht te hebben. Bijzonder welke herinneringen er allemaal uit zo’n oude doos komen, heerlijk!

De laatste keer had mijn moeder weer een doos met knutsels bij zich, maar ook 3 tijdschriften uit 1990. De soort van ‘Ouders van Nu’ en een ‘Fabulous Mama’, maar dan net anders ‘Groter Groeien’ en ‘Kinderen’. In eerste instantie dacht ik weer van, pffff…. Mam serieus, waarom bewaar je dit?! De bladen bijna weggegooid, maar ze toch maar even opzij gelegd.

Een paar dagen later valt mijn blik weer op die bladen en begin ik er toch een beetje in te bladeren… wat grappig, veel topics zijn eigenlijk helemaal niet veranderd! Een groot artikel over huilbaby’s, hoe veel je leven wel niet veranderd met kinderen of juist niet, een grote reclame van Center Parcs, een artikel over welke boekjes leuk zijn, allemaal kortingen op baby artikelen, een grote Zwitsal reclame, een heel interessant stuk over tweelingen en dat je ze niet moet vergelijken, maar ook een groot artikel over thuis bevallen en of het straks verplicht wordt om in het ziekenhuis te bevallen… Al die vragen en onzekerheden die wij tegenkomen hadden onze moeders ook! Het grootste verschil is eigenlijk dat er in de deze bladen meer reclames staan voor (af)wasmiddelen. Dankzij onze moeders is dat rolpatroon gelukkig doorbroken!

Mam, je hebt weer eens gelijk; wie wat bewaart die heeft wat!

LEES OOK VAN MIEKE: NEGEN MAANDEN OP, NEGEN MAANDEN AF

Blog & photos by Mieke Schuurman

Mieke is moeder van Amy (geboren februari 2014) en al 13 jaar samen met haar lief. Woont sinds haar studie in Rotterdam en had nooit gedacht dat zij daar zou blijven hangen. Nu met het dertigersdilemma onder de arm de wereld aan het ontdekken! Net begonnen als sporttrainer bij Mom in Balance en begonnen met de opleiding voor kinderyoga. Altijd bezig met interieur, mode, muziek en reizen en deelt graag haar nieuwe ontdekkingen en verhalen met ons op CITYMOM.

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.