ZO OVERLEEF JE EEN KINDERFEESTJE

Een van de leukste dingen om als MOM te doen, is het organiseren van een kinderfeestje voor je jarige kind. Meestal begin je hiermee wanneer je kind voor het eerst de verjaardag op de basisschool viert, als ze vijf worden dus. Voor sommige ouders geldt ‘The sky is the limit’ als het gaat om het geven van een feestje. 

Alles wordt uit de kast gehaald voor de jarige en kosten nog moeite worden gespaard. Anderen houden het liever simpel, zonder dat het ten koste gaat van het plezier van de kinderen.

Hoe dan ook, door de volgende ‘spelregels’ in acht te houden, kom je de fase van kinderfeestjes zonder kleerscheuren door.

Hup, de deur uit

Het klinkt verleidelijk, zo’n kinderfeestje in eigen huis. Wat oud Hollandse spelletjes, zoals koekhappen en spijkerpoepen, en je zit gebakken. Het klinkt leuk, maar zo’n groep kinderen samen? Ze veranderen stuk voor stuk in kleine draken die, als ze er bij hadden gekund, aan de lampen slingeren. Met z’n allen naar boven om te spelen op de kinderkamer? 

Met een vriendje of vriendinnetje is dat prima, maar bij een horde enthousiaste kids zal al snel dat het bed als trampoline worden gebruikt. Echt, een kinderfeestje in je eigen huis organiseren, is stress gegarandeerd.

De beste tip voor een kinderfeest is om het buitenshuis te organiseren. Dit hoeft niet perse een binnenspeeltuin of iets in die trant te zijn, een speurtocht in het bos is net zo leuk. Tips over de leukste kinderfeestjes vind je in onze CITY MAP onder KINDERFEESTJES!

De verjaardag voor familie en vrienden vieren

Het kinderfeestje is een ding, maar de verjaardag moet natuurlijk ook nog voor familie en vrienden worden gevierd. Als er een ding is wat je wil voorkomen, dan is dat dat jij alleen maar aan het bedienen bent.

De verjaardag van je kind is ook een feestje voor jullie als ouders en dus mogen jullie er net zo hard van genieten.

Voor de hapjes en drankjes, zet je een mooi versierde tafel neer die je vult met deze versnaperingen. Je gasten kunnen vervolgens zelf hun eten en drinken pakken, terwijl jij met iedereen bijkletst.

Het lijkt misschien wat ongastvrij, maar vermeld ook een eindtijd op de uitnodigingen voor het feest. Hiermee voorkom je ongemakkelijke situaties wanneer die ene oom of tante weer eindeloos lijkt te blijven plakken op het feest.

1 Reactie

  1. Isabel

    Je verhaal over het kinderfeestje is heel herkenbaar. Voor het feestje van mijn dochter gingen we vorig jaar naar het bos om spelletjes te doen. Je merkt dan dat ze boompje klimmen en hutten bouwen nog altijd leuk vinden. Achteraf zijn we naar de pannenkoekboerderij gegaan. Dat vonden ze ook allemaal een feest.

    Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.