LEKKER ZELF DOEN MET DE NIEUWE BABY EN PEUTERCOLLECTIE ‘MEPAL MIO’

Gisteravond presenteerde Chantal Janzen de nieuwe &C special Oh Baby live op Instagram. Ook Mepal heeft een nieuwe babyspecial Mepal Mio. Heb jij het bord gespot tijdens de Live Instagram sessie van Chantal?

Heb je de launch gemist? Dan kun je de insta live hier terugkijken. Nienke Plas en Chantal hebben het o.a over zwanger worden en zijn, ouderschap, geven tips & tricks voor tijdens en na de bevalling (iets met ‘n natte handdoek en fles water bij t plassen) en het eeuwig vergelijken wat ouders (on)bewust vaak doen (Oh loopt ‘ie van jou nog niet?). 

Maar terug naar de nieuwe baby- en peutercollectie Mepal Mio. 

Mepal is al 30 jaar marktleider op het gebied van slimme drinkbekers, fantasierijke lunchboxen en mooie kinderserviezen. Het Nederlandse bedrijf introduceert nu Mepal Mio: een collectie voor baby’s, peuters en kleuters met verschillende slim ontworpen drinkbekers, onverwoestbare (oefen)borden en bestek in vijf verschillende kleuren en designs. 

Van fles naar drinkbeker met Mepal  

Mepal introduceert vier slim ontworpen drinkbekers, die drinken in verschillende leeftijdsfasen makkelijk en leuk maakt. Met de juiste beker leert een kind om op een goede manier te drinken. 

  • 1. De eerste stap na een fles is vaak een tuitbeker. De antilekbekers uit de Mepal Mio collectie hebben een extra korte tuit, twee drinkopeningen in plaats van één en grote oren. De korte tuit zorgt voor een gezondere ontwikkeling van mond en gebit. En door de twee drinkopeningen en grote oren kan zelf drinken niet meer misgaan. 
  • 2. Voor kinderen vanaf 9 maanden is er een rietjesbeker. Dankzij het zachte en flexibele rietje, dat tevoorschijn komt als je deksel opzij schuift, worden de mondspieren van een kind getraind. Slurpen mag uit deze beker! 
  • 3. De 360° oefenbeker uit de Mepal Mio collectie drinkt als een normaal glas, maar de transparante deksel voorkomt dat de inhoud in één keer naar buiten komt (lees: druipt) en maakt het gemakkelijker om op het juiste moment een slok te nemen. Is je kind een echte drink-pro geworden? Dan kan de deksel er vanaf en is het een gewone beker! 
  • 4. Tot slot bevat de collectie ook een kunststof glas, dat perfect vast te houden is voor kleine kinderhandjes. Alle bekers zijn 100% lekvrij, mogen in de vaatwasser, kunnen tegen een stootje en zijn BPA-vrij. Zoals je van Mepal gewend bent.  

Met het hele gezin aan tafel met Mepal 

De Mepal Mio collectie bestaat naast drinkbekers uit een oefenbord met oefenlepel en een kinderschaaltje en bestek in vijf verschillende kleuren en dessins. 

Voor de allereerste hapjes is er een lepelset, die dankzij een handige bewaardoos gemakkelijk is voor onderweg. De lepels zijn smal en vlak, zodat proeven gemakkelijker wordt. 

In de Mepal Mio collectie zit ook een oefenbord met antislip bodem, die voorkomt dat het eten overal ligt behalve op het bord. Door de hoge gebogen rand van het oefenbord lukt het je kleintje in no-time om eten op de lepel te scheppen. Zo belanden zelfs die lastige doperwtjes in de mond (in plaats van op de grond!). 

De oefenlepel heeft een goede grip en een kort handvat, zodat al die peuterhapjes smaken naar meer. Toch even helpen? Door de knik houd je het bord stevig vast terwijl je je kind te eten geeft.  

Kleine kinderen worden groot, dus komt er een moment dat je lieve dreumes ineens met de pot mee eet. Dan komen een kinderschaal en bijpassend bestek goed van pas. Met een eigen 3-delig bestekset gemaakt van roestvrijstaal voelt je kind zich pas echt groot. Het handvat is van kunststof voor een goede grip, zodat ‘zelluf doen’  ineens een makkie wordt.

Oefenen met snijden is belangrijk (en hartstikke leuk!) op deze leeftijd. Het kartelrandje van het mes zit aan één kant, om te leren snijden zónder gevaar voor eigen vingers. Het kinderschaaltje en het oefenbord kunnen in de magnetron en zijn net als het bestek vaatwasserbestendig en BPA-vrij.

De Mepal Mio collectie is verkrijgbaar via mepal.com. 

BLOG BY BETTINA @citymomnl

Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind, deel ik al sinds 2013 met jullie op deze blog”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.