BASISTIPS VOOR JE TUINPLANTEN IN JE CITYTUIN!

Als MOM doe je alles voor je kinderen. Je zorgt goed voor ze, denkt aan hun toekomst en spant je tot het uiterste in. Ondertussen moet je ook nog het huishouden draaiende houden. Inclusief een tuin waarvoor je moet zorgen.

Het kan zijn dat dit eigenlijk niet helemaal je ding is, maar daar kunnen je tuinplanten  natuurlijk niks aan doen. Zorg dus dat je met weinig moeite heel lief voor ze bent, zodat ze zo lang mogelijk in leven blijven en er zo goed mogelijk uit blijven zien. In deze blog helpen we je op weg met een aantal basistips.

Maak je planten blij

Naast je interieur is het ook belangrijk dat het exterieur van je woning aka je tuin af en toe wat aandacht krijgt. Dat is immers het visitekaartje van je gezin. Het grote voordeel van tuinieren is dat het je echt niet veel tijd hoeft te kosten om een goed resultaat op te leveren.

Planten weten zelf heel goed hoe ze moeten overleven. Ze hebben jou alleen nodig om de basis neer te zetten. Als jij maar weet welke plant welk soort verzorging nodig heeft, dan ben je er eigenlijk al. De hoeveelheid licht, de vochtigheid, het water, de warmte en de voeding: daarmee maak je jouw planten blij.

Hoeveel zonlicht krijgt je tuin?

Met het oog op de hoeveelheid zon willen veel mensen graag een tuin op het zuiden. Ook voor planten is de hoeveelheid zonlicht belangrijk voor hun welzijn. Let dus goed op waar je bepaalde plantensoorten plaatst.

Wanneer je ze koopt, staat er een verzorgingsadvies bij. Daarop staat ook beschreven of hij het beter doet in de zon of in de schaduw. Houd daar rekening mee en je bent al een heel eind.

Lekker drinken

Naast zonlicht is natuurlijk ook water van levensbelang voor je tuinplanten. Gelukkig wonen we in het natte Nederland, waardoor er gemiddeld genomen genoeg water uit de lucht valt.

Maar er zijn natuurlijk ook periodes waarin het alleen maar zonnig is en er geen regen valt. De ene tuinplant kan daar beter tegen dan de ander.

Let goed op de instructies die vermeld staan als je ze koopt, want een teveel aan water kan óók het einde betekenen van je planten. Een vuistregel: als de grond waarin hij staat niet droog aanvoelt, kun je water geven achterwege laten. 

Eten voor je planten

Met water alleen redden de meeste tuinplanten het niet. De grond waarin ze staan, moet ook een opfrisbeurt krijgen op zijn tijd. Dat kan door tuincompost of tuinturf te gebruiken. Deze meststoffen versterken je planten en zorgen dat ze minder vatbaar zijn voor ziektes. 

Als je deze dingen onthoudt en toepast op je tuinplanten, ben je absoluut lief voor ze!

LEES OOK: TUINIEREN MET KINDEREN. 10X KINDVRIENDELIJKE GEWASSEN!

IF YOU LIKE IT, PIN IT!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.