BLOG BETTINA: NESTELDRANG

 

Nesteldrang

Tijdens mijn eerste zwangerschap begon het rond de 25 weken. Nesteldrang. Er zijn zwangere die hier geen last van hebben. Ik wel. Heel erg. Op een gegeven moment was ik om 6.00 in de morgen een kast aan het uit/op/inruimen en vroeg mijn vriend –terecht- wat ik INGODSNAAM aan het doen was zo vroeg. “Ik kan er echt niks aan doen, maar ik móet deze kast nu echt opruimen.” “Om zes uur in de ochtend!?”. Eeeehhhh JA dat moest om zes uur in de ochtend… Nesteldrang dus. Heel erg.

Tijdens mijn eerste zwangerschap heb ik het hele huis dan ook van boven naar beneden (toen woonden we op 1 verdieping nog, dus eigenlijk meer van links naar rechts) helemaal opgeruimd. Alle overbodige rommel weggegooid, zakken met kleding naar de bak van het Leger des Heils gebracht en oprecht alle boeken uit mijn boekenkast op straat gezet, want die ging ik toch nooit meer lezen… Kortom, de Japanse Opruimgoeroe Marie Kondo zou trots op mij zijn geweest (voor diegene die haar niet kennen, google haar rules maar even).

Nu ben ik van nature wel een opgeruimd type, maar toch verzamel je op de een of andere manier in drie jaar toch weer een boel rommel. Want ja hoor, bij 26 weken zwanger kon ik ook deze keer aan niks anders meer denken dan aan opruimen en klussen. Er zijn alweer zakken met vuilnis weggegaan. Bij mijn kledingkast probeerde ik nog even uit de buurt te blijven – klein trauma van de vorige keer, want toch ook spullen weggedaan waar ik nu spijt van heb – maar ook die is alweer geordend. Ook alle andere kasten zijn al onder handen genomen. De kast met alle oude babyspullen en kleren van Bobbi was natuurlijk de kers op de taart, zoals je begrijpt. De babykamer was met 27 weken af. Dat geeft gewoon rust! En dat is belangrijk toch, als je zwanger bent…

LEES OOK:

BLOG BY BETTINA NESEKER @citymomnl Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind deel ik met jullie”!

2 Reacties

 1. Karlien

  Herkenbaar!! Bij mij moest het aanrecht schoon. Het was zo schoon dat ik er niets op wilde zetten, want dan kon ik opnieuw beginnen.

  Antwoord
  • Bettina

   hahaha! Ja erg he wat al die hormonen met je doen 🙂

   Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.