BLOG BETTINA; REALITY TV VERSLAAFD

The Hills
tumblr_mb0toh7jni1rwpsi5o1_500

“Hi, ik ben Bettina en ik ben reality tv verslaafd”.

Waarom zegt er niemand Hallo Bettina?? Helaas bestaat er namelijk niet zo’n verslaafde groep, maar toch den ik niet dat ik de enige ben.. Misschien – en dit is echt een mega confession wat niemand van mij weet – ben ik wel de enige persoon die alle (ja alle, echt alle) afleveringen van Utopia heeft gehoord… Ja gehoord,  want ik vind het heerlijk te luisteren naar dit programma. Ik kijk het namelijk niet. Ik zet het op en ga dan bijvoorbeeld foto’s voor mijn blog bewerken, of Pinteresten (nog zo’n verslaving trouwens…). Ik vind het gewoon heerlijk om naar dat geklets en gedoe te luisteren. Het is een soort soap, maar dan echt. Met echte mensen en echte gevoelens en levens. Real life dus! Waar ik van hou.

Mijn fascinatie begon denk ik toen ik televisie wetenschappen studeerde en de eerste Big Brother op TV kwam. Dat was revolutionair. Hele colleges heb ik hierover gekregen, papers over geschreven, boeken over reality tv gelezen. ‘Jij moest TV kijken voor je studie’ hoor ik je denken. Ja dat moest ik! Mijn studie was geweldig, dat begrijp je. Sinds Big Brother ben ik dus verslaafd aan reality series. Series als Oh Oh Cherso, Barbies Bruiloft, De Roelvinkjes, Temptation Island, Expeditie Robinson, watched it all! Of wie kent Patty’s Posse nog! Een van de eerste BN’ers die zich liet filmen. Of Amerikaanse series als De Hills. Oh ik mis die serie echt nog steeds, mijn all time favourite! Eigenlijk was deze serie ‘Scripted Reality’ maar ik zal jullie verder niet met allerlei termen vermoeien. Ook The Osbournes, Jersey Shore, Hogan knows best, allemaal gezien. Als zo’n serie klaar is val ik dan ook echt in een gat. Weken heb je met die mensen mee geleefd en ken je al hun goede en slechte gewoontes, hun humor en kledingstijl. Het is bijna of je ze echt kent. Dan stopt zo’n serie. Ik wil weten wat ze nu aan het doen zijn! Ik mis ze dan echt! Goddank is daar nu dan instragram dat je nog een beetje op de hoogte kan blijven van die mensen hun leven, maar in de begin dagen van reality TV was dat nog niet.

Daarom ben ik zo blij met vlogs. Als reality tv verslaafde is dit natuurlijk heerlijk. Iedere week een nieuwe vlog, dus je weet altijd hoe het verder gaat! Ok iedere vlogger, bepaald natuurlijk zelf wat diegene wil laten zien, dat besef ik zeker. Het is niet het hele leven van die persoon en niet alles zal ‘real’ zijn omdat die vlogger zelf bepaald wat er in zijn of haar vlog kopt en niet een regisseur.   Maar dat is maar goed ook want ik mag hopen dat een vlogger nog dingen privé houd…

Het begon bij de vlogs van Anna Nooshin. Ik had haar boek gelezen en volgde haar op instagram. Ik besloot eens een filmpje te kijken. Sindsdien kijk ik die bijna elke week. Ik vind het leuk om te zien hoe zij dat doet, aangezien ze als blogger begonnen is, is ze toch ook wel een voorbeeld voor mij. Niet dat ik er aan moet denken presentatrice te zijn op tv wat ze nu is, maar qua businesswomen is ze zeer inspirerend en daarnaast maakt ze mooie reizen, iets wat ik leuk vind om naar te kijken. Daarnaast vind ik de vlogs van de huismuts en Jamie Li leuk. Beide ook bloggers en Amsterdamse moeders, dus herkenbaar.

Nu krijg ik vanuit mijn omgeving ook steeds vaker de vraag wanneer ik ga vloggen. Dat is alleen echt niks voor mij. Ik kijk liever naar andere dan naar mijzelf. Ik kan mij ook niet voorstellen dat er iemand is die straks zegt: “Hi, ik ben Truus, en ik ben verslaafd aan de vlogs van CITYMOM”.

“Tuurlijk Truus”.

1 Reactie

  1. karlien

    Ik kijk ook zo graag vlogs maar zou er zelf niet aan beginnen. Anna Nooshin is inderdaad tof om te kijken. Josh V is qua business ook wel heel hard gegroeid en daarom kijk ik soms naar haar vlogs. Marloes van Optima Vita deelt ook leuke video’s (over sporten & gezond eten).

    Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.