REALITY TV VERSLAAFD! WELKE MOM NOG MEER!?

The Hills
tumblr_mb0toh7jni1rwpsi5o1_500

“Hi, ik ben Bettina en ik ben reality tv verslaafd”.

Waarom zegt er niemand Hallo Bettina?? Helaas bestaat er namelijk niet zo’n verslaafde groep, maar toch den ik niet dat ik de enige ben.. Misschien – en dit is echt een mega confession wat niemand van mij weet – ben ik wel de enige persoon die bijna alle afleveringen van Utopia heeft gehoord… Ja gehoord,  want ik vond het heerlijk te luisteren naar dit programma. Kwam ook door mijn TV abonnement van T-Mobile omdat ik daarmee razendsnel internet heb en zelf kan bepalen naar welke tv-zenders ik kijk (of luister!). 

Ik zet het op en ga dan bijvoorbeeld foto’s voor mijn blog bewerken, of Pinteresten (nog zo’n verslaving trouwens…). Ik vond het toen heerlijk om naar dat geklets en gedoe te luisteren. Als een soort soap, maar dan echt. Met echte mensen en echte gevoelens en levens. Real life dus! Waar ik van hou. 

Mijn fascinatie begon denk ik toen ik Televisie Wetenschappen studeerde aan de UvA, en de eerste Big Brother op televisie kwam. Dat was revolutionair! Hele colleges heb ik hierover gekregen, papers over geschreven, boeken over reality tv gelezen.

‘Jij moest TV kijken voor je studie’ hoor ik je denken. Ja dat moest ik! Mijn studie was geweldig, dat begrijp je. Sinds Big Brother ben ik dus verslaafd aan reality series. Daarbij is het een heerlijke ontsnapping even uit je eigen leven! Geen luiers, school-rush of stapels was. Maar lekker niksen en kijken naar hoe anderen hun leven leiden! 

WELKE REALITY TV SERIES? 

Series als Oh Oh Cherso, Barbies Bruiloft, De Roelvinkjes, Temptation Island, Expeditie Robinson, watched it all! Of wie kent Patty’s Posse nog… Een van de eerste BN’ers die zich liet filmen.

Of Amerikaanse series als De Hills. Mijn all time favourite! Ik sprong echt een gat in de lucht toen afgelopen jaar de serie The Hills terug kwam op tv onder de naam; The Hills New Beginnings. Met dezelfde mensen als toen, maar nu allemaal volwassen, veel met kinderen ook. Eigenlijk was deze serie trouwens ‘Scripted Reality’ maar ik zal jullie verder niet met allerlei termen vermoeien.

Ook The Osbournes, Jersey Shore, Hogan knows best, The Real Housewives of Bevery Hills, The Kardashians; allemaal gezien. Als zo’n serie klaar is val ik dan ook echt in een gat. Weken heb je met die mensen mee geleefd en ken je al hun goede en slechte gewoontes, hun humor en kledingstijl. Het is bijna of je ze echt kent. Dan is de serie of het seizoen afgelopen, en mis ik ze echt! Via Instagram kan ik gelukkig nog een beetje op de hoogte  blijven van iedereen!

VLOGS 

Vlogs; als reality tv verslaafde is dit natuurlijk heerlijk. Iedere week een nieuwe vlog, dus je weet altijd hoe het verder gaat! Ok iedere vlogger, bepaald natuurlijk zelf wat diegene wil laten zien, dat besef ik zeker. Het is niet het hele leven van die persoon en niet alles zal ‘real’ zijn omdat die vlogger zelf bepaald wat er in zijn of haar vlog kopt en niet een regisseur.  Maar dat is maar goed ook want ik mag hopen dat een vlogger nog dingen privé houd…

Het begon bij de vlogs van Anna Nooshin. Ik had haar boek gelezen en volgde haar op instagram. Ik besloot eens een filmpje te kijken. Sindsdien keek ik wekelijks. Ik vond het leuk om te zien hoe zij dat doet, aangezien ze als blogger begonnen is, is ze toch ook wel een voorbeeld voor mij. Niet dat ik er aan moet denken presentatrice te zijn op tv wat ze nu is, maar qua businesswomen is ze zeer inspirerend en daarnaast maakt ze mooie reizen, iets wat leuk was om naar te kijken. Daarnaast keek ik de vlogs van De Huismuts en Jamie Li. Ze vloggen allemaal niet meer echt, maar er is nog genoeg om te bekijken! 

TV ABONNEMENT

Want als je een  TV abonnement hebt gevonden dat bij je past? Dan kan je jouw voorkeuren doorgeven. Zo stel je jouw eigen Internet en TV pakket samen. Er zijn super veel opties zodat er altijd een abonnement is dat perfect aansluit bij jouw voorkeuren. Er zijn wel 59 HD zenders, waardoor er altijd wel ergens een reality tv serie wordt uitgezonden! 

Ik krijg vaak de vraag of ik ook ga vloggen. Dat is alleen echt niks voor mij en zal dus nooit gaan gebeuren. Ik kijk liever naar andere dan naar mijzelf. Ik kan mij ook niet voorstellen dat er iemand is die straks zegt: “Hi, ik ben Truus, en ik ben verslaafd aan de vlogs van CITYMOM”.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.