10X NIEUWE KINDERBOEKEN; LEUK ALS KERSTCADEAU

10X NIEUWE KINDERBOEKEN; LEUK ALS KERSTCADEAU

Afgelopen maanden zijn er weer een heleboel leuke kinderboeken bijgekomen. Wij zetten de 10 leukste op een rij, perfect cadeautje voor onder de kerstboom toch!

1. DONNIE DONUT 

Donnie is volgens zijn juf een GOM’metje: Geen Onderwijs Mogelijk. Ze stelt voor dat Donnie voortaan nog maar halve dagen naar school gaat en na de middagpauze iets anders gaat doen, zodat zij geen last meer van hem heeft. En dus regelt zijn moeder een baantje voor hem als bezorger bij Donuts van Dingeldijn, de donutfabriek waar ze zelf chef van de groene productielijn is. Donuts ophalen bij de fabriek en bezorgen op een adres in hun eigen stad, dat kan niet heel moeilijk zijn, toch?


Donnie belooft zijn moeder om uit de problemen te blijven, maar dat gaat in zijn eerste werkweek al mis. Dot Dingeldijn, de schatrijke baas van de donutfabriek en Zoete Zakenvrouw van het Jaar, moet een paar dagen op zakenreis en vraagt Donnie om haar peperdure naaktkatten Peach Precious en Silver Star eten te geven. En die ontsnappen… Als Dot daar achter komt, wordt Donnie vast en zeker ontslagen. En zijn moeder ook! En dus zet Donnie alles op alles om de katten terug te vinden.


Donnie Donut | Vanaf 8 jaar

2. Hoe issie, Lizzie – slangen, sieraden en ander gesukkel

Mijn naam is Lizzie en in mijn dagboek vertel ik je alles over mijn rare leven. Dankzij mijn broertje glibbert er een slang door de buurt (maar waar?!). Mijn vader heeft de badkamer vernield en hij doucht nu in zijn zwembroek in de regen (hoezo?!). En waarom gedraagt mijn broer Alexander zich zo vreemd met zijn idiote vlogs? Hoe kan ik ooit een te gekke talentenjacht organiseren met zo’n rare familie?

 Hoe issie, Lizzie | 8+ 

3. Flits en het hanenhotel 

Flits is uitvinder. Hij verzint voor elk probleem waar hij tegenaan loopt een geniale oplossing. Dat is maar goed ook, want als hij mevrouw Boenders als buurvrouw krijgt, ontstaan er heel wat problemen. Mevrouw Boenders houdt namelijk niet van kakelende 

dieren. Ze houdt ook niet van aangespoelde spullen uit de rivier, die noemt ze rommel. En laat daar nou net de tuin van Flits mee vol staan omdat zijn vader er kunstwerken van maakt…  Genoeg uitdagingen én genoeg goede oplossingen. Zal het Flits lukken om zijn zeventien haantjes te houden? 

Flits en het hanenhotel | 8+ 

4. Alle pinguïns op een kluitje

Elke avond voor het slapengaan houden de pinguïns elkaar warm door dicht op een kluitje te gaan staan. Maar op een dag, als de pinguïns ’s ochtends wakker worden… zitten ze vast! Het hele kluitje is samengevroren, als een gigantische pinguïnijspop! Alle pinguïns op een kluitje is een betoverend en liefdevol pinguïnavontuur. Op karaktervolle wijze tot leven gebracht door de illustraties van Sarah Warburton.

Alle pinguïns op een kluitje  | Tot 6 jaar 

5. De NEEhoorn

In het Heerlijke Hartenwoud wordt een kleine poezelige eenhoorn geboren. Hoewel iedereen hem ontzettend li-la-lief vindt en hem gesuikerd geluksgras voert, gedraagt hij zich helemaal niet als een eenhoorn. Hij zegt constant op alles NEE, dus noemt zijn familie hem de NEEhoorn.
Op een dag ontsnapt de NEEhoorn uit het Hartenwoud en ontmoet hij een wasbeer die niet wil luisteren, een hond die echt nergens van houdt en een prinses die het met niks eens is. Samen trekken ze eropuit. Want samen chagrijnig zijn, is veel leuker! 

De NEEhoorn | vanaf 5 jaar 

6. Dog Man 10; Moeders Mooiste

Dog Man is niet meer weg te denken uit de boekenkast. Met bijna 300.000 verkochte boeken in Nederland, een Nederlandse fanclub met ruim 1000 leden en een aangekondigde Hollywood-film blijft het succes groeien. 

Dog Man is gewond! Daarom moet hij van de dokter een speciale kap op, zodat hij niet op zijn verband kauwt. Maar nu lachen de andere agenten hem uit… Gelukkig komt Kleine Karel met een robo-tastische uitvinding. Ondertussen maakt Karel zich op voor een tv-interview over zijn leven. Hoe werd hij ooit de gemeenste kat van de wereld? Heeft dat misschien iets te maken met zijn ouders…? Daarover gesproken: Karels vader Opa bereidt weer een nare aanval op de stad voor. En het is nog maar de vraag of de Supermaatjes hem dit keer kunnen stoppen…

Dog Man 10 | Vanaf 6 jaar 

7. Ruimte Rockers

Sjors, Neila en Ram zitten in een band. De slechtste band op aarde! Hun optreden op school begint bijna als er iets heel bizars gebeurt… De band wordt de ruimte in gestraald! Er staat een groots avontuur op hen te wachten. De vrienden moeten een bandcompetitie in de ruimte winnen om terug te keren naar aarde… Gaat het de Ruimterockers lukken?

Ruimterockers | 10+ 

8. ZOE ZWART OVERLEVEN OP HET HEKSENFEEST

Het is bijna HALLOWEEN, het leukste heksenfeest van het jaar. Tenminste, als je een heks bent. Als je per ongeluk op de heksenschool bent beland terwijl je eigenlijk ‘alledaags’ (dus: gewoon) bent, zoals ZOË ZWART, is dat een heel ander verhaal…


Overleven op een heksenschool valt niet mee als je geen magische krachten hebt en nauwelijks op een vliegende bezem kan blijven zitten. En raad eens wie het Halloweenfeest mag helpen organiseren? (Help!) Ondertussen is Zoë’s vader druk bezig met een GEWELDIG KOSTUUM voor het feest. (Dubbel help!)

Zoe Zwart | Vanaf 9 jaar 

9789493236233 Zoe Zwart – Overleven op het heksenfeest

9. STINKHOND IN DE SNEEUW 

Dit is Stinkhond.
Hij ruikt naar sardientjes en ziet eruit als een gerafeld tapijt.
Stinkhond is niet alleen lelijk en dom, maar hij heeft ook een hart van goud.

Stinkhond en Plattekat gaan skiën in Shamponix. In de trein ontmoeten ze een stel oude bekenden. Maar wie staat hen op te wachten aan het station? Is dat de verschrikkelijke Sneeuwman?!


Er zijn al meer dan 100.000 exemplaren van Stinkhond verkocht in Nederland en Vlaanderen. De oorspronkelijk Franse reeks is meesterlijk vertaald door Sylvia Vanden Heede, o.a. bekend van Vos en Haas.

Stinkhond in de sneeuw | Vanaf 6 jaar 

10. Atlas van de Ruimte

Als je ’s nachts naar de sterrenhemel kijkt, is er enorm veel te zien. Ontdek in dit grote boek boordevol echte ruimtefoto’s en illustraties alles over het heelal.

Wist je bijvoorbeeld dat de sterrenhemel er vanaf de andere kant van de aardbol heel anders uitziet? En wat het verschil is tussen een planeet en een ster? Dat wonen en leven op Mars best een uitdaging is? Weet jij hoeveel manen Pluto heeft? Hoe heet het is op de zon? En hoe wordt een ster geboren?

Bezoek samen met de Kleine Astronauten bijzondere plekken in het heelal, zoals de maan, de planeten in ons zonnestelsel, sterren en sterrennevels. Ga op ontdekkingsreis in het heelal en kijk voor altijd met andere ogen naar de sterrenhemel.

Atlas van de Ruimte | 4 – 10 jaar 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.