GOEDKOOP OP GEZINSVAKANTIE? DIT ZIJN DE TIPS

Goedkoop op gezinsvakantie? Dit zijn de tips

Lekker op vakantie met je gezin. Heerlijk, maar vaak ook schreeuwend duur. Dus ga je maar weer avonden lang het internet op om de beste en goedkoopste aanbieding te vinden. Wat een gedoe, kan dat nu niet anders? Hoe kun je nu zo goedkoop mogelijk op vakantie naar die droombestemming met je gezin? Hoe vind je de leukste vakantieaanbieding tegen de laagste prijs? Een prangende vraag voor veel ouders die vaak al maanden van te voren beginnen met zoeken naar de beste aanbieding. Eigenaresse Alannah Paans van de snelgroeiende reizenvergelijker TravelHunter ziet het jaarlijks gebeuren en kan vanuit haar ervaring precies vertellen wat wel werkt en wat niet.

1. Wees flexibel

Een paar dagen eerder of later vertrekken of naar net een andere bestemming kan echt een groot verschil maken. Misschien is dan toevallig net het nationale voetbalteam uit je gewenste hotel vertrokken of heeft de luchtvaartmaatschappij een week later ineens wel genoeg stoelen over. Wie vasthoudt aan een specifieke datum of bestemming zal minder kans lopen op een extreme aanbieding. Ben je flexibel in datum of – als dat niet kan – in bestemming? Dan heb je nu eenmaal meer aanbod en dus ook meer prijzen om uit te kiezen.

2. Buiten de schoolvakanties? Boek later!

Kan je flexibel zijn? Da’s mooi. Want dan kun je de aanbiedingen gerust even afwachten. Zeker als je buiten de schoolvakanties reist. Hou vanaf zo’n 6 tot 8 weken jouw favoriete bestemmingen en prijzen in de gaten en sla je slag als er een actie voorbijkomt. Geen zorgen over dat je misgrijpt of te lang wacht, want buiten het schoolseizoen zijn er heus voldoende aanbiedingen. Het gebeurt zelfs geregeld dat luchtvaartmaatschappijen twee weken van te voren nog gaan stunten om hun lege stoelen te verkopen.

3. Vast aan schoolvakanties? Zoek met zorg!

Zit je vast aan de schoolvakanties? Dan ben je helaas één van velen en heb je minder te kiezen. Helemaal in het midden van de zomervakantie als alle drie de regio’s samen vrij hebben en er meer vraag is. Deze periode kun je dus ook beter vermijden. De eerste en laatste week van de schoolvakantie zijn vaak het goedkoopst. Vroeg boeken is het advies; het is vaak goedkoper omdat er meer aanbod en kortingen zijn. Een leuke vakantie gezien? Soms wordt er nog kinderkorting gegeven. Deze is echter niet altijd in het eerste overzicht te zien, dus klik even verder om de uiteindelijke prijs te zien.

4. Vergelijk verschillende voorwaarden

Natuurlijk is het verleidelijk om voor de allerlaagste prijs te gaan, maar heb je ook de kleine lettertjes gelezen? Wie zich verdiept in de voorwaarden en extra’s bij zijn bestemming kan hier ook voordeel uit halen. Bijvoorbeeld als een all-inclusive verzorging maar 50 euro per week meer blijkt te kosten dan logies. Die paar keer uit eten heb je er dan zo uit! Of als er een gratis excursie inbegrepen is. Bekijk ook of de transfer naar de luchthaven inclusief is, het duur parkeren is bij de vertrekluchthaven en of je bij aankomst met een dure taxi naar je hotel moet omdat het zo afgelegen ligt.

5. Vergelijk verschillende aanbieders

Heb je uiteindelijk je favoriete vakantiebestemming gevonden? Kijk dan eerst eens of je dezelfde actie bij andere aanbieders tegen een goedkopere prijs of gunstigere voorwaarden kunt vinden. Omdat iedere accommodatie en luchtvaartmaatschappij zijn eigen afspraken heeft met vakantieaanbieders kunnen de prijzen flink verschillen. Geen zin om urenlang te vergelijken? Online reizenvergelijkers hebben dit werk al voor je gedaan.

TravelHunter is een snelgroeiende online reizenvergelijker. Middels moderne tooling wordt gezocht naar de beste vakantiedeals. Reizen van meer dan tien reisaanbieders worden continu vergeleken, zodat klanten nooit te veel betalen voor hun vakantie.

LEES OOK:

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.