GA JE TROUWEN? 4 REDENEN OM VOOR EEN THEMABRUILOFT TE KIEZEN

Het organiseren van een bruiloft: je hebt het niet even snel gedaan. Er komt veel bij kijken en er moet aan van alles gedacht worden. Van het bekijken van populaire plaatsen om in te trouwen tot het zoeken van een bruidstaart en het regelen van de catering: er komt veel op je af. Hebben jij en je partner al besloten wat voor soort bruiloft het wordt? Wordt het intiem of juist een grote bruiloft? En heb je ook al aan een themabruiloft gedacht? Hieronder vind je een aantal goede redenen waarom je dit zeker kunt overwegen!

1. De voorbereiding kan makkelijker zijn

Of je nu kiest voor een bohemian bruiloft of een bruiloft in een goud thema: de voorbereiding kan met een themabruiloft makkelijker zijn dan bij een standaard bruiloft. Waarom dit zo is? Bij elke keuze die jij en je partner moeten maken, kunnen jullie jezelf afvragen of het binnen het gekozen thema past.

Is het niet zo? Dan kun je verder zoeken. Past het wel binnen het thema? Dat is mooi, want dan kun je hier verder mee gaan. Het kan op deze manier een stuk makkelijker zijn om definitief keuzes te maken. Door een themabruiloft te kiezen maken jullie het een stuk concreter, wat veel voordelen kan opleveren.

2. Je kunt het gekozen thema overal in laten terugkomen

Een andere goede reden om voor een themabruiloft te kiezen, is omdat je het thema overal in kunt doorvoeren. Dit is fijn, want zo wordt alles een mooi geheel. Als je een thema hebt gekozen, kun je dit thema in zowat alles laten terugkomen. In bijvoorbeeld de uitnodigingen, het trouwpak zelf, dresscode, de aankleding, bloemen, hapjes en drankjes, bruidstaart, de fotoshoot, bedankjes, muziek en ga zo maar door. Je kunt hiermee dus flink uitpakken!

3. Het is persoonlijker

Een themabruiloft is vaak wat persoonlijker dan een normale bruiloft. Jij en je partner hebben tenslotte een thema gekozen dat goed bij jullie past. Dat zegt natuurlijk wat over jullie als personen. Misschien hebben jullie wel een thema gekozen op basis van jullie passie, interesses of hobby’s. De bruiloft kan op deze manier echt persoonlijk worden, omdat het dicht bij jullie zelf ligt. 

4. Meer betrokkenheid creëren 

Bij een themabruiloft wordt meer verwacht van de gasten dan bij een origineel bruiloft. Het feit dat zij meer kunnen bijdragen aan een bruiloft wordt vaak als enorm leuk gezien. Als jullie als bruidspaar bijvoorbeeld een dresscode hanteren bij de bruiloft, wordt er van de gasten verwacht dat zij zich hieraan houden. Door voor een themabruiloft te kiezen, zorg je ervoor dat de gasten zich meer betrokken voelen bij jullie bruiloft. En dat is voor zowel jullie als bruidspaar als voor de gasten leuk, want zo creëer je een bijzondere sfeer op de grote dag.

Nog aan het twijfelen over wat voor soort bruiloft jij en je partner willen organiseren? Deze redenen hierboven kunnen wellicht de doorslag geven om te kiezen voor een themabruiloft. Het is tenslotte niet zomaar zo dat veel bruidsparen hier tegenwoordig voor kiezen. Bovendien is de voorbereiding van een themabruiloft ontzettend leuk, want je wilt er natuurlijk een zo mooi mogelijk geheel van maken.

Als jullie kiezen voor een themabruiloft, dan kunnen jullie verder met de volgende stappen in de bruiloftsplanning. Denk hierbij bijvoorbeeld eerst aan het opstellen van de gastenlijst en het kiezen van een trouwlocatie. Op zoek naar mooie trouwlocaties die jullie kunnen kiezen voor het organiseren van een bruiloft met thema? Deze trouwlocaties in Utrecht zijn zeker het bekijken waard.

 

LEES OOK: SAY YES TO THE KIDS DRESS! DE PERFECTE WEDDING OUTFIT VOOR KLEINE MEISJES

IF YOU LIKE IT, PIN IT!

 

BLOG BY BETTINA @bettina.neseker

Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind deel ik met jullie”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.