10 DINGEN DIE IK MIS NU IK MOEDER BEN

Photocredits Margriet Hoekstra

MOM zijn vind ik heel erg leuk. Kijk nou naar deze twee heerlijke aapjes hierboven. Love them! Te gek om die wezentjes te zien groeien naar persoontjes met een eigen wil, mening, smaak & karakter. Die mij aan het lachen maakt en waar ik altijd mee kan knuffelen. Maar ja, soms verlang ik toch nog wel eens naar de tijd dat ik NOG NIET moeder was… En mis ik onderstaande 10 dingen wel eens…

1. Ongestoord Snacken

Heerlijk, een hele zak chips / rol koek / reep chocolade achter elkaar opeten. Maar met mijn kinderen erbij kan dat niet meer. Dit zijn producten die ik mijn kinderen liever niet geef en als ik het eet, staan ze garandeert voor mijn neus en willen ze het ook. Dat snap ik. En daarom doe ik dit dus niet meer…

2. Backpacken naar verre landen

Ja, voordat ik moeder werd was ik echt reisverslaafd. Het liefst zo ver en zo lang mogelijk. Met een backpack en Lonley Planet.

Sinds Bobbi is geboren, nu tien jaar geleden heb ik dit niet meer gedaan. Tuurlijk ga ik weer lange reizen maken, maar zo onbezonnen als vroeger zal het nooit meer worden… 

3. Zien waar en hoe laat de avond eindigt

Dat vond ik vroeger heerlijk. Op vrijdagavond afspreken met vrienden en dan zagen we wel hoe het liep, naar welk feest we gingen en hoe laat we thuis kwamen.

Als er een oppas thuis zit, dan kan dit niet meer. Je kan moeilijk om 5 uur s’nachts thuis komen… Dus een avond uit moet echt goed gepland worden. Mijn kinderen moet ik dan naar mijn ouders brengen, zodat we s’morgens kunnen uitslapen… Een spontane avond (tot laat), zucht, kon dat maar vaker!

4. Onbezorgd leven

Überhaupt onbezorgd leven is natuurlijk voorbij. Want vanaf nu is er altijd die onvoorwaardelijke bezorgdheid / liefde voor je kind. Dat is heel mooi, maar dat maakt soms ook wel eens angstig. Maar ook onbezorgd leven, zoals “leven alsof het je laatste dag is”, je motorkleding aantrekken en wegrijden. Nee, dat doe ik helaas niet meer. 

5. Naar de bios / theater

Het klinkt heel suf, maar sinds ik kinderen heb, ben ik een keer naar de bioscoop geweest en 1 keer naar het theater. Dit soort dingen deed ik normaal wel regelmatig maar het komt er gewoon niet meer van. Ik vind het ook zonde om geld uit te geven aan een oppas voor een film in de bioscoop.. Misschien is dat het ook. Dan wordt de uitje toch opeens best een duur grapje. 

6. Uitslapen

Dat hoef ik denk ik niet uit te leggen.

7. Non-Stop-Werken

Ik vind het niet erg om veel te werken. Aangezien ik mijn eigen website heb en dus eigen baas ben vind ik werken zelfs een van de leukste dingen die er is! Ik zou non-stop achter mijn laptop kunnen zitten als dat zou kunnen.. Maar dat is natuurlijk niet gezellig voor mijn kinderen, die willen natuurlijk ook aandacht. Maar soms heb ik gewoon zin om door te werken, zonder onderbreking, zonder iedere 5 minuten “MAMA MAG IK……” te horen! Of om 17.00 te moeten stoppen omdat mijn kinds honger hebben en willen eten. 

8. Dag in bed blijven liggen 

Op zondag lagen mijn vriend en ik vaak de hele dag in bed. Bestelde we pizza en aten de pizza zelfs in bed. Heerlijk. De hele dag non-stop-series kijken of slapen wanneer je wilde. Helaas is dat niet iets wat mijn kinderen leuk vindwn en moeten we het doen met 1 zondag-middag-film, die geschikt is voor de kids… 

9. Niks in huis hebben 

Ik mis dat ik een lege ijskast kan hebben, of een ijskast met alleen ongezonde dingen erin. Of iedere dag pizza bellen of eten via Uber Eats bestellen. Ik wil mijn kinderen gezond eten geven. Dus er moet eten in huis zijn. Fruit. Groenten. Van kwaliteit. En dat vind ik soms irritant.

10. Opgeruimd huis

Ik ben een opgeruimd type en hou van een strak en clean huis. Met twee kinderen lukt dat niet tussen 07.00 en 19.00… dan is het een chaos in huis.

Hoe ze het doen iedere dag weer. Aangezien ik dus van netjes hou ben ik iedere avond een half uur het huis aan het opruimen als de kinderen in bed liggen. Not cool.

Maar zoals ik al zei, al deze tien dingen wegen natuurlijk niet op tegen het feit dat ik twee fantastisch te gekke kids heb natuurlijk! 

BLOG BY BETTINA  @bettina.neseker

Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind, deel ik al sinds 2013 met jullie op deze blog”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.