SABBATICAL INPLANNEN; GEWOON DOEN!

sabbatical

Ik ga een jaar een sabbatical nemen! Want ik wilde meer me-time. Me-time, ja dat is toch echt een raar woord eigenlijk. Ik vraag mij altijd af wie het woord verzonnen heeft. Hoe kom je op het woord, terwijl het eigenlijk zo simpel is? Je weet dat het heerlijk is, maar ook schaars en misschien daarom wel zo heerlijk! 

Het is belangrijk, maar moeilijk daadwerkelijk te hebben en als je het dan hebt, moeite er volledig van te genieten (je weet wel, dat schuldgevoel).
Maar goed, ik had dus afgelopen zomer onder de Italiaanse zon voorgenomen meer me-time in te plannen voor mijzelf, ook doordeweeks.

Gewoon een dag voor mijzelf, even opladen, dan kon ik daarna vol frisse moed er tegenaan. Dus blokte ik een doordeweekse dag in mijn agenda op mijn werk en droomde al over een heerlijk saunabezoek on my own.

De secretaresse kwam in de weken ervoor al angstvallig vragen of ik die dag echt vrij was, iets met lastig afspraken inplannen, alleen die dag zouden de agenda’s van iedereen matchen, maar ja je bent vrij.

Bijna zwichtte ik met de woorden, oh ik plan wel een andere dag, maar in een split second kwam mijn voornemen om de hoek en wist ik, als ik het nu niet doe, dan doe ik het voorlopig niet. Dus zo ging ik op mijn vrije dag op weg naar de sauna.

Ik zwom, ontspande in diverse sauna’s, lunchte tussendoor, las tijdschriften en mijn boek. Een voordeel van de sauna is dat je geen telefoon mag meenemen, die lag veilig in het kluisje en lag ik niet de halve dag half scrollend mijn telefoon te checken. Ik kwam dus echt tot rust. Heerlijk.

LEES OOK: HOE ZORG JE ALS WORKING MOM VOOR VOLDOENDE ME-TIME?

Er ontstonden nieuwe ideeën en ik ontspande met de minuut meer.

Bij het uitchecken kwam ik ook tot de conclusie dat ik mijn stem die dag amper gebruikt had, alleen bij een bestelling doorgeven in het restaurant en het uitchecken. Ik bedoel, wanneer gebeurt dat nu als moeder… In vijf minuten thuis met de kids, praat ik net zoveel als nu een dag in de sauna.

Dus ik op huis aan in deze ontspannende staat, vol goede ideeën en nieuwe energie. Met het goede voornemen dit vaker te doen. Inmiddels was het ook tijd om de kids op te halen van de opvang. Dat was dus meteen terug in alle hectiek, kids honger, snel koken; de usual thing.

Eenmaal tijdens het eten namen we de dag door, zoals wij dat elke avond doen. “En mama, wat heb jij vandaag gedaan op je werk”, vroeg de oudste. Hmm ja, gevaarlijk punt… ga ik het zeggen dat ik een dagje vrij had of beschrijf ik een gemiddelde werkdag.

Ik besloot open kaart te spelen en te zeggen dat ik naar de sauna was geweest. Even zag ik versteltenis op zijn gezicht; en wij waren op de opvang? Maar toen zei hij: “oh ja dat is toch zo’n zwembad waar je in je blootje zwemt”?

Blijkbaar de grootste nachtmerrie van een jongetje van 7, want hij vond het allang best dat hij niet mee hoefde en op de BSO met zijn vriendjes kon spelen. Hij was blij voor mij dat ik een fijne dag in mijn nakie had gehad.

Twee uur later toen de kids in bed lagen, was er weinig meer over van het ontspannende gevoel van even daarvoor. Volgende keer boek ik ook de avond erbij en laat vriendlief het avondritueel van ophalen, koken, badderen en naar bed brengen doen. Eigenlijk is dat pas me time en thuis komen als het huis in stille rust is. Dan heb ik pas echt een dag niet gepraat!

LEES OOK: 

BLOG BY JOYCE @joycecorneel

Ik ben Joyce en samen met mijn vriend Sander heb ik 2 zoons: Olle (2012) en Flo (2016). Mijn vrije uurtjes gaan vooral op aan kindermode. Ik vind het enorm leuk nieuwe merkjes te ontdekken en deze te combineren tot te gekke combi’s. Zeker als jongensmom vind ik het best lastig de jongens leuk te kleden. In mijn blog ga ik jullie zeker laten zien wat mijn ontdekkingen hierin zijn. Naast shoppen en stylen gaat mijn hart sneller kloppen van heel veel andere dingen: gezellig borrelen en eten met vrienden, uitgebreid koken, reizen en natuurlijk Amsterdam. Voorheen werkte ik in het dagelijks als financieel manager in het bedrijfsleven, maar in 2019 heb ik een sabbatical genomen! Gewoon een jaar doen waar ik zijn in heb, zoals bloggen, genieten en tijd voor mijn gezin.

Photocredits; www.instagram.com/jordylee.jones/

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.