DE VIER LEUKSTE (& KINDVRIENDELIJKE!) TROUWLOCATIES VAN UTRECHT

Heb je kinderen en ga je trouwen? Of: zijn er waarschijnlijk een flinke hoeveelheid kinderen aanwezig op jouw trouwerij? Dan heb je misschien wat afwijkende wensen en eisen voor jouw trouwlocatie. Denk aan: lekker veel ruimte om te ravotten, een speeltuintje of de mogelijkheid om leuke activiteiten te organiseren voor jong (en oud).

Misschien wil je ook wel een locatie waar jij niet de hele tijd een oogje in het zeil hoeft te houden. Ben je op zoek naar zo’n trouwlocatie in Utrecht en omgeving? We got you. Wij zetten onze favoriete locaties op een rijtje. Al deze locaties hebben namelijk iets bijzonders…

Trouwen in een molen bij een kinderboerderij

Dit is een super gezellige locatie aan de Leidse Rijn in de Utrechtse wijk Lombok, mét een rijke historie. Hoe tof is trouwen in een molen? De geschiedenis van deze (zaag)molen gaat terug tot 1721. De zagerij, besloten terras en het molenerf zijn beschikbaar voor bruiloften.

Met name het molenerf is de ideale plek voor kinderen, het erf bevindt zich namelijk naast een kinderboerderij. Dus de boerderijdieren kunnen lekker gevoerd worden en voor de allerkleinsten is er een speeltuintje waar veilig gespeeld kan worden op een klimrek en zijn er fietsjes waarmee over het erf gefietst kan worden. 

Met een treintje naar de heide 

Evenementenlocatie De Mof is van oorsprong een herberg die ook al een paar eeuwen bestaat. De ligging bij bos, heide en weilanden maakt dat je het voor het kiezen hebt als je op zoek bent naar een buitenlocatie om te trouwen. Het leuke bij De Mof is dat ze zelf héél veel hebben. En dan bedoel ik: wil je foodtrucks op je bruiloft? Hebben ze staan. Wil je een leuke fotobooth? Hebben ze staan.

Het leukste voor kinderen: als je trouwt op de heide, dan is dat een klein stukje bij de binnenlocatie vandaan, maar daar hebben ze wat op gevonden: alle bruiloftsgasten worden dan met een treintje naar de hei gebracht. Wat een avontuur is dat! 

Trouwfeest al varend over de Vecht 

Trouwen op een boot is natuurlijk al een feestje op zich en voor kinderen een groot avontuur. Bij rederij Stichtse Vecht stap je op de boot in Maarssen en vaar je heerlijk de hele dag over de prachtige Vecht, langs mooie natuur, landhuizen, buitenplaatsen en theekoepeltjes.

Kinderen vermaken zich prima op de boot en natuurlijk de plekken waar je aan land kunt gaan. Zo kun je als activiteit inplannen om te stoppen bij een kaas en ijsboerderij of bij een paardenkamp. Zo maak je jouw trouwdag extra speciaal.    

Een relaxed feest op een stadsstrand

Zandfoort aan de Eem is een stadsstrand midden in Amersfoort én een top trouwlocatie. Je waant je direct op vakantie en het is een speelparadijs voor kinderen. Het is namelijk één grote zandbak. Kleintjes kunnen in het zand ravotten, op de interactieve speelzuil spelen, van de glijbaan roetsjen met de waterpomp spelen.

Ook is er een speciale kindermenukaart. Iets oudere kinderen kunnen het water op en gaan suppen. Zo is er voor ieder wat wils terwijl jullie een relaxte beach party houden in hartje Nederland. 

LEES OOK: GA JE TROUWEN? 4 REDENEN OM VOOR EEN THEMABRUILOFT TE KIEZEN

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.