BLOG BETTINA; VAN LEEG & WIT, NAAR KLEUR & VEEL

FUN ONLY POSTER

Sinds ik kind(eren) heb ben ik in constant gevecht met mijn interieur. Ik ben erg blij met de inrichting van mijn huis en hou van een wit, rustig, opgeruimd huis. Ik kan niet tegen spulletjes en frutsels. De dingen die in mijn huis staan zijn functioneel of mooi. Liefst beide. Ik heb geen fotolijstjes of ‘rommel’ staan. Alles heeft een plek. Ik ben dan ook redelijk allergisch voor kerstspullen. Die verstoren de rust in mijn huis, ook al zijn ze (soms) mooi. Liefst is 27 december mijn huis weer ‘kerst-vrij’ ondanks mijn witte kunstkerstboom… OK misschien gaat dit wat ver, maar ja, ieder zo zijn ding!

Bijna vijf jaar geleden kwam er een baby in ons huis wonen. Super gezellig. Maar die box!? Moest dat? Gelukkig hadden we een witte.. maar wat een groot ding, de halve kamer was vol. Dit verstoorde duidelijk het beeld in mijn huis. De Feng Shui was ver te zoeken… Gelukkig kon de box er na een jaar uit. Daarvoor kwam alleen het speelgoed. Door de hele kamer. Overal. In plaats van alleen in / op die 1 m2. Als kinderen wat kleiner zijn, hebben ze nog niet veel speelgoed, dat was nog wel makkelijk in een mooie houten kist op te bergen. Na bedtijd dan. Nu is mijn kind wat ouder en hoe ouder, hoe meer speelgoed, hoe minder ruimte in de mooie houten kist, en BAM! Opeens staat er overal speelgoed. Daarnaast is er naast het eerste kind een tweede kind bijgekomen. Twee keer zoveel speelgoed betekend dat.

Hohoho, het wordt een klein kinderspeelpaleis hier… dit kan niet de bedoeling zijn… They are taking over the house! Mijn designlamp moest ook al plaats maken voor een Ikea variant. Zou toch zonde zijn als die kapot ging. Maar wat te doen aan deze vervreemding van mijn huis en stijl? Ik kan moeilijk mijn kinderen twee speelgoedjes geven en zeggen dat ze zich daar maar de rest van het jaar mee moet vermaken omdat dat beter is voor het interieur van mama….

Natuurlijk is er ook speelgoed dat mooi is. Bobbi heeft een heel schattig houten keukentje en als kraamcadeau hadden we een Gost Chair van Kartell voor kids gekregen. De mini versie van onze eetkamer stoelen. Het speelgoed heb ik nu in twee mooie manden. En op beide slaapkamers staat de rest. Ik probeer er een middenweg in te vinden zeg maar… Tussendoor ruim ik ook niet meer op. Dat doe ik als de kinderen naar bed zijn en zet ik de manden op een plek waar ze het minst ‘in het zicht’ staan. Op de ijskast hangt 1 tekening, die wissel ik iedere week. Ik heb er tot nu toe een modus in gevonden, alleen nu wil mijn dochter een levensgroot knalroze barbie huis voor haar verjaardag. Zie die maar eens ‘uit het zicht te houden’…

 

LEES OOK DE VORIGE BLOG VAN BETTINA: SHOPPEN. 
GEEN ARTIKEL MISSEN? Like CITYMOM op Facebook of op Instagram!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.