BARBIE CAMPAGNE MET OLCAY GULSEN

Voor 68% van de meisjes in Nederland is haar rolmodel hét bewijs dat je alles kunt bereiken. Vorige week was het International Women’s Day en startte Barbie een wereldwijde campagne over het belang van rolmodellen. 79% van de meisjes in Nederland heeft een rolmodel, daarentegen geeft 77% van de volwassen vrouwen aan géén rolmodel meer te hebben. Wanneer houden meisjes op te bewonderen? Als onderdeel van de introductie van veertien nieuwe ‘sheroes’ -Barbie-poppen waarvoor inspirerende vrouwen model hebben gestaan- deed PanelWizard in opdracht van Mattel onderzoek onder 1000 vrouwen en meisjes in Nederland naar het belang van rolmodellen.

#MoreRoleModels

In bovenstaande video zie je Olcay Gulsen in gesprek met jonge meisjes over hun rolmodel. Met de hashtag #MoreRoleModels wordt gepleit voor meer positieve vrouwelijke rolmodellen, Barbie roept op om met deze # te delen wie jouw rolmodel is. De campagne onderstreept het belang van rolmodellen en vraagt meisjes en vrouwen in Nederland om elkaar te blijven bewonderen. “Wij hadden het vroeger thuis niet breed. Het was niet vanzelfsprekend dat ik een carrière zou hebben. Wat hielp, was dat ik het me wel kon vóórstellen. Ik zag bij andere vrouwen dat het kon. Volgens mij is dat wat een rolmodel belangrijk maakt, via hen zien we dat je alles kunt bereiken als je maar je zinnen erop zet.” aldus Olcay Gulsen.

Janneke Niessen, ondernemer en mede-oprichtster van Inspiring Fifty. Zij zet zich al jaren in om meer meisjes te enthousiasmeren voor een beroep in de technologie: “ Als je ziet dat het kan, geloof je dat het kan. Stereotypes worden al gevormd wanneer kinderen tussen de 5 en 7 zijn. Speelgoed speelt dus een belangrijke rol om kinderen te laten zien dat ze alles kunnen worden: van astronaut tot ondernemer tot data scientist tot modeontwerper. Mensen die boven de massa uit durven steken, die niet bang zijn om risico’s te nemen en die hun passie volgen, dát zijn mijn rolmodellen.”

Sheroes

In 2015 introduceerde Barbie de eerste “shero”-poppen in het evenbeeld van vrouwelijke inspirators die de weg vrijmaken voor de volgende generatie, zoals Olympisch schermster Ibtihaj Muhammad die als eerste Amerikaanse een Olympische medaille won in Hijab. En plussize model Ashley Graham die symbool staat voor het verleggen van grenzen in de mode industrie met een boodschap van zelfacceptatie en female empowerment . Vandaag voegt het merk nog eens veertien inspirerende internationale namen toe aan de reeks. Met de introductie vraagt het merk aandacht voor het belang van positieve vrouwelijke rolmodellen.

 

www.mattel.com

LEES OOK:

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.