TIPS OM PRETTIG TE SPORTEN

tips om prettig sporten

Het vereist vanuit zichzelf al best veel moeite om naar die sportschool te gaan. Dan is het wel zo fijn als jij je op je gemak voelt en zo goed mogelijk kunt trainen. Een groot gedeelte is de kleding. de juiste sport-bh bijvoorbeeld, maar je kunt ook nog met andere dingen rekening houden! Hopelijk ga je na het lezen van deze blog met wat meer plezier aan de slag om er tijdens de zomer of na je bevalling weer helemaal fit uit te zien!

1. Kleding

Zoals al benoemd is kleding erg belangrijk. Je kunt dit doen in een grote hoodie en een sportlegging. Deze vallen soms wel strak en daarom kun je ook kijken voor grotere maten. Misschien is het van tevoren ook lastig te bepalen waar je nu goed in sport. Na een paar keer heb je dat al wel door.

Sportkleding wordt vaak gezien als kleding dat goed aansluit op je lichaam en dat heb je vooral met katoen en polyester. Dus als je op zoek gaat naar kleding kun je hier op letten. Bepaalde sportscholen hebben hier ook regels voor en het kan helpen om hier al naar te kijken. Dan weet je meteen wat wel en niet is toegestaan. 

2. Thuis trainen

Voor genoeg mensen is in een sportschool trainen ook niet per definitie prettig en daarom kun je thuis ook gemakkelijk een sportieve omgeving creëren. Helemaal als je jonge kinderen hebt is thuis sporten ideaal, je kan dan sporten op een tijdstip dat het jou uitkomt, bijvoorbeeld als ze een middag dutje doen!

Er wordt weleens gezegd dat als je thuis sport, dat je dan niet hetzelfde resultaat behaalt, maar het ligt er maar net aan hoe gemotiveerd je bent. Met een duidelijk doel kun je echt al heel ver komen. In je eigen woning voel je je uiteraard al op je gemak en wie weet helpt dit juist meer met het sporten.

Tegenwoordig kun je een hoop filmpjes online vinden en zo meedoen. Thuis sporten is het meest effectief als je een duidelijk doel voor ogen hebt en een vast schema volgt. Eigenlijk zoals je in een sportschool ook zou doen, maar de oefeningen zullen net even wat anders zijn. Je kunt bijvoorbeeld aan fitness doen, cardio, pilates, maar ook bijvoorbeeld trampoline springen op een trampoline. Dit is namelijk erg goed voor je gezondheid en gewrichten. Kies iets dat bij je past en varieer om het leuk te houden.

3. Doelen bijhouden

Sporten moet je wel doen met plezier. Of dit nu thuis is of ergens anders maakt dan niet uit. Dit plezier halen velen uit de progressie die ze maken. Zodra je een stijgende lijn begint te zien, weet je dat al het werk loont. Tuurlijk zal dit niet zo snel gebeuren, maar daar moet je dan wel even de motivatie voor hebben. Iedereen wil zijn of haar doelen behalen, want dat geeft toch een gevoel van voldoening.

Bij het sporten helpt het dus enorm om het nog zo prettig mogelijk te vinden. Je kunt jezelf ook steeds meer gaan uitdagen en zien wat je haalt. Op een gegeven moment voelt het als routine aan en hoef je helemaal niet meer na te denken of je nu wel of niet wilt gaan trainen. Hier ga je ook voor, want zo maak je er een leefstijl van.

LEES OOK: TIPS VOOR VEILIG SPORTEN TIJDENS DE ZWANGERSCHAP

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.