DEZE GEZONDE PIZZA IS OOK GESCHIKT VOOR BABY’S!

DSC_1508

Soms, heel soms, ben je ten einde raad. Wat zullen we vanavond nou weer eens eten? Aten we gisteravond nog ‘gewoon’ Hollandse kost, loop je vandaag als een plofkip zonder kop door de supermarkt. Nee, vandaag gaan we het helemaal anders doen. Vanavond.

Maar eigenlijk voor altijd. Wat ik wou zeggen: laten we gezond eten. Dat is wel zo belangrijk voor ons eigen lichaam en dat van onze kindjes. Maar onze kindjes vinden gezond vaak ‘niet lekker mama’. Als mijn kinderen konden kiezen aten ze alleen maar boterhammen met pindakaas en pizza.

Voor de pindakaas heb ik al een keer een gezonde optie gedeeld; Vandaag laat ik de gezonde pizza zien. Want de ordinaire pizza, die gaan we maken van bloemkool! Ik kwam op het idee toen ik het recept voor een bloemkool pizza las op HelloFresh.nl. Ik heb de topping aangepast dus bijdeze mijn eigen variant. Oh en mochten gij ook een baby thuis hebben, dan kan die van deze pizza heel goed mee eten. Wel zo gezellig!

Men nemen (voor 3 personen + baby):
1 bloemkool
3 eieren
Snuf zeezout
Theelepel tijm
1 zak spinazie
Olijfolie
1 teen knoflook
Een handvol zaden en pitten (zonnebloem- of pompoenpitten)
2 tomaten, in blokjes
1 courgette, in repen geraspt d.m.v. een kaasrasp
Zwarte olijven
1 blok Feta

* Verwarm de oven op 190 °C. Doe de roosjes van de bloemkool, het zout en de tijm in een keukenmachine en maal dit alles super fijn. De bloemkoolpuree kan hierna in een bak worden gegoten waardoor de 3 eieren mogen worden geklopt.

* Gooi de spinazie, pitten en olijfolie in de keukenmachine en creëer een pesto. Dit is overigens de babypesto. Achteraf heb ik nog een teentje knoflook toegevoegd voor de ‘volwassen versie’.

* Bedek de bakplaat met bakpapier en smeer de bloemkool uit totdat er twee pizza’s ontstaan; een grote en een babypizza (let wel: ietwat oudere kinderen kunnen natuurlijk gewoon mee-eten). Laat de bodem 20 minuten in de oven ‘voorbakken’.

* Haal hierna de bakplaat uit de oven en giet de verschillende pesto’s (Ik herhaal die mét en die zónder knoflook) over de pizza’s. Leg de courgette, tomaten, olijven en feta op de bloemkoolpizzabodem en stop de bakplaat terug voor ongeveer 15 minuten.

Ik weet zeker dat jij + kinderen dit lekker gaan vinden. Heul erg lekker zelfs.
Mocht je kind ook van de derde P (pannenkoek) graag houden (vast wel…) dan kan ik ook hier mijn gezonde variant op teruglezen. De vierde P (patat) zal ik ook snel een recept van delen, dan hebben we kwartet!

 

BLOG BY BETTINA NESEKER @citymomnl Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind deel ik met jullie”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.