5 TIPS VOOR HET ORGANISEREN VAN EEN VOORDELIGE KINDERVERJAARDAG

5 TIPS VOOR HET ORGANISEREN VAN EEN VOORDELIGE KINDERVERJAARDAG

Het organiseren van een kinderverjaardag is super leuk, het kan uitdagend zijn en het kan het nodige kosten. Het afhuren van een locatie, het mooi versieren en een spetterend verjaardagscadeau regelen kan veel geld kosten, maar dit hoeft niet! Gelukkig zijn er namelijk genoeg manieren om een onvergetelijke verjaardag voor je kind te organiseren zonder dat de kosten de pan uitrijzen.

In deze blog deel ik enkele handige tips en ideeën om te besparen op het organiseren van een kinderverjaardag. Een budget birthday voor je kids dus! 

Kies voor een feestje thuis

Een eenvoudige manier om direct geld te besparen, is door het kinderfeestje thuis te organiseren. Het huren van een externe locatie kan behoorlijk prijzig zijn, terwijl je thuis meer controle hebt over de kosten, vooral als het gaat om eten en drinken. Overweeg om een leuk themafeest te organiseren, gebaseerd op de interesses van je kind.

Denk aan een piratenfeest, prinsessenfeest of een superheldenfeestje. Met een thema kun je allerlei leuke spelletjes bedenken. Op internet zijn er tal van inspirerende ideeën te vinden en zijn er zelfs websites waar je gratis printables kunt vinden voor decoraties en activiteiten. Het kost misschien wel wat meer tijd, maar het scheelt ook zeker geld!

Bespaar op cadeaus

Natuurlijk wil je je kind verblijden met een fantastisch cadeau, gelukkig hoeft een geweldig cadeau niet heel veel geld te kosten. Hou bijvoorbeeld het gehele jaar alle aanbiedingen in de gaten, zo kun je heel makkelijk geld besparen. Is je kind bijvoorbeeld helemaal gek op Lego, ga dan op zoek naar een leuke Duplo aanbieding of een aanbieding Lego.

Maak ook gebruik van prijsvergelijkingswebsites, zodat je er zeker van bent dat je het cadeau voor je kind voor de laagst mogelijke prijs aanschaft. Zo kun je zowel het plezier van je kind als je portemonnee tevredenstellen.

Maak de versieringen zelf

Ben je zelf graag creatief bezig, dan is het erg leuk om zelf de versiering te maken. In plaats van dure decoraties te kopen, kun je er dus voor kiezen om zelf verschillende feestdecoraties te maken. Denk dan aan zelfgemaakte slingers, uitnodigingen, posters en tafeldecoraties.

Ook online heb je heel veel websites waar je genoeg inspiratie op kunt doen en waar je vaak gratis printables kunt vinden die je gewoon kunt gebruiken. 

Bespaar op traktaties

Vroeger namen kinderen een zakje chips of een Mars mee als traktatie op school, maar tegenwoordig krijgen ze halve goodiebags mee naar huis. Dit is natuurlijk hartstikke leuk voor de kinderen, maar het kan behoorlijk prijzig zijn. Natuurlijk wil je een leuke traktatie voor je kind, maar wees ook creatief. Maak bijvoorbeeld gebruik van gratis printables.

Je kunt bijvoorbeeld hele leuke superhelden capes uitprinten waarmee je een lollie kunt transformeren tot een superheld. Of bak zelf lekkere cupcakes en versier deze samen met je kind, ook dat is hartstikke leuk!

Leen feestattributen voor de verjaardag

Het is heel vaak zo dat je bepaalde feestattributen maar eenmalig gebruikt, dit is best zonde van je geld en daarnaast totaal niet duurzaam. Het kan daarom een goed idee zijn om spulletjes voor de verjaardag te lenen bij familie en vrienden. Denk dan bijvoorbeeld aan slingers, spelletjes, eetgerei, herbruikbare rietjes en andere feestdecoratie. 

Met deze handige tips kun je in de toekomst meer besparen op het organiseren van een kinderverjaardag, zonder dat het feest van je kind minder leuk wordt.

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.