ZO ORGANISEER JE EEN KINDVRIENDELIJKE BRUILOFT

ZO ORGANISEER JE EEN KINDVRIENDELIJKE BRUILOFT

Jouw bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Het is dan ook erg speciaal om dit mooie moment met jouw kids te delen. Of je nu alleen je eigen kinderen uitnodigt, of ook je gasten de optie geeft om hun kinderen mee te nemen; wij hebben een paar gouden tips voor je om je bruiloft kindvriendelijk te maken!

Samen de bruiloft voorbereiden

Je kunt je kids alvast een beetje enthousiasmeren door ze te betrekken bij de bruiloft voorbereidingen. Je kunt samen leuke DIY projectjes uitvoeren, of laat ze alvast in de bruiloft spirit komen door ze mee te nemen tijdens het trouwjurkshoppen.

Bij veel winkels, zoals Weddings Rotterdam, is het toegestaan om je kids mee te nemen! Grote kans dat ze het aanzicht van de prachtige bruidsjurken fantastisch vinden. Neem ze ook zeker mee bij het proeven van de bruidstaart en vraag welke zij het lekkerst vinden. We kunnen garanderen dat ze dit als een fantastisch uitje zullen ervaren!

Tips voor kinderen tijdens de bruiloft

ZO ORGANISEER JE EEN KINDVRIENDELIJKE BRUILOFT

Betrek je kids bij de ceremonie

Wanneer het moment daar is dat jij in jouw prachtige trouwjurk over het altaar loopt om het ja-woord te geven, zul je je kinderen graag aan je zijde willen hebben. Het is leuk om ze wat meer bij dit moment te betrekken. Geef ze een speciale rol, zoals ringdrager, bloemenmeisje of zelfs als mini-bruidsmeisjes en -jonkers.

Daarnaast kunnen kinderen ook deel uitmaken van bruiloft rituelen, zoals het planten van een boom, symbolisch voor de eenheid en groei van het nieuwe gezin. Door kinderen actief te betrekken, voelen ze zich belangrijk en gewaardeerd, en dragen ze bij aan
de warmte en levendigheid van de ceremonie.

Oppas voor de kleintjes

Bij de receptie is het handig om een oppas aanwezig te hebben die zich specifiek richt op de zorg voor de jongste bruiloftsgasten. Deze oppas kan de kinderen bezighouden met spelletjes, voorlezen of andere activiteiten, en kan ook even met ze weglopen als ze rust nodig hebben of als ze het op een huilen zetten. Het laatste wat je wil is namelijk onderbroken worden wanneer je net de liefde aan je aanstaande wil verklaren!

Overigens kunnen ouders door zo’n oppas gerust genieten van de festiviteiten, wetende dat hun kinderen in goede handen zijn en dat ze zelf ook even tijd hebben om te ontspannen en te genieten van het feest.

Entertainment voor de kids

Tijdens de receptie en het feest is het belangrijk om ook aan het vermaak van de kinderen te denken. Zorg voor leuke activiteiten en entertainment die aansluiten bij hun leeftijd en interesses. Denk aan een speciale kindertafel met kleurboeken, spelletjes en knutselmateriaal, of huur een kinderentertainer in die de kleintjes bezighoudt met magische trucs of ballonfiguren. Door voor voldoende vermaak te zorgen, kunnen zowel de kinderen als de ouders ontspannen genieten van de festiviteiten.

Kindvriendelijke menu-opties

Bij het samenstellen van het menu is het belangrijk om rekening te houden met de smaak en behoeften van de jongere gasten. Naast de traditionele gerechten kun je ook kindvriendelijke opties aanbieden, zoals mini-pizza’s, hamburgers, frietjes of gezonde snacks zoals groentesticks met dip. Vergeet ook niet om speciale drankjes te voorzien, zoals alcoholvrije cocktails of fruitsapjes, zodat de kinderen zich ook op culinair gebied verwend voelen tijdens jullie speciale dag.

Met deze tips zorg je ervoor dat jouw bruiloft niet alleen een onvergetelijke dag wordt voor jou en je partner, maar ook een feestelijke en plezierige ervaring voor alle kinderen die aanwezig zijn. Zo wordt jullie huwelijksfeest een viering waar jong en oud met volle teugen van kunnen genieten!

 

LEES OOK: SAY YES TO THE KIDS DRESS! DE PERFECTE WEDDING OUTFIT VOOR KLEINE MEISJES

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.