MOMS! ZO BLIJF JE FIT!

MOMS! ZO BLIJF JE FIT!

Het moederschap is hartstikke leuk, maar dat het zoveel energie zou kosten, hadden de meeste moeders waarschijnlijk niet gedacht. Ergens is dat wel te begrijpen. Zelf vertel je namelijk ook het liefst de leuke dingen over je kind(eren) en het moederschap, en niet dat het soms erg zwaar kan zijn. En dan is de kop van dit artikel ook nog een aansporing om fit te blijven. Wees gerust, deze blog gaat het makkelijker maken om in beweging te blijven. Als je het op de goede manier aanpakt, kost sporten immers weinig tijd en krijg je er juist meer energie van. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder.

De sportschool is niet de enige optie

Het valt niet mee om naar de sportschool te gaan. Zo moet je met je partner afspreken dat er iemand thuis is om voor jullie kind(eren) te zorgen. Daarnaast moet je werk het toelaten, moet je op tijd hebben kunnen eten en de energie vinden. Oh ja, en vergeet je tas inpakken en het douchen na afloop niet. Zit je ook al te zuchten? Gelukkig is de sportschool niet de enige mogelijkheid. Thuis kun je namelijk een prima workout doen. Daar heb je wel wat apparatuur voor nodig. Verschillende webwinkels zijn gespecialiseerd in de thuissporter, zoals NRG Fitness. En je hebt echt niet veel nodig. Met een matje en wat gewichten ben je al een heel eind.

Doe wat je leuk vindt

Stel, je volgt een trainingsschema en hebt vanochtend al gezien dat je vanavond push-ups moet gaan. Een prima oefening, alleen haat je push-ups. Het gevolg is dat je hier de hele dag tegenop kijkt. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Sporten kan op veel verschillende manieren. Doe daarom vooral iets dat je leuk vindt. Dat maakt het ook makkelijker om de goede fitnessapparatuur voor thuis te kopen. Als jij het leuk vindt om je in het zweet te werken op een loopband, doe je dit gewoon lekker!

HIIT

HIIT staat voor High Intensity Interval Training. De naam verklapt het al, dit is een training op een hoge intensiteit. Je hebt er wel een basisconditie voor nodig. Maar als je daarover beschikt, is de HIIT een zeer geschikte training voor mensen die fit willen worden en weinig tijd hebben. In een kwartier tot een half uur werk je je volledig in het zweet. Door deze training twee keer per week te doen en tussendoor wat te wandelen in je lunchpauze, gaat je fitheid met sprongen vooruit.

Combineer sporten met sociale activiteiten

Als je moeder bent, komt je kind logischerwijs op nummer één. Wanneer je dan een keertje tijd over hebt, is het zonde om te gaan sporten. Je ziet je vrienden en vriendinnen immers ook al zo weinig. Maar ja, je wilt ook in beweging blijven. Dit los je op door het sporten te combineren met sociale activiteiten. Ga bijvoorbeeld met een of meerdere vriendinnen sporten. Dan kun je bijkletsen, terwijl je ook nog aan je fitheid werkt. Ideaal toch?

LEES OOK: TIPS VOOR VEILIG SPORTEN TIJDENS DE ZWANGERSCHAP

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.