10X KINDVRIENDELIJKE PLEKKEN MET WATER IN EN RONDOM UTRECHT

Deze zomer was het zulk lekker weer en zelfs zo warm dat alle verkoeling heel welkom was! Wij bezochten diverse plekjes met water rondom Utrecht en hebben de 10 leukste op een rij gezet. 

1. Haarrijnse plas

Onze favoriet is de Haarrijnse plas in Leidsche Rijn. Je kunt er zowel op gras als in het zand zitten. Het ondiepe stuk water is afgezet zodat de kinderen er fijn kunnen lopen en zwemmen. Er zijn wc’s en strandtent Key West is aanwezig voor een drankje of een ijsje. De toegangs is gratis en als je in de ochtend komt heb je vaak een privé strand.

2. De Zeven Slootjes

Aan de Bilt kant van Utrecht (Voorveldse polder) vind je de Zeven Slootjes. Er is een klein strandje met stromend, vrij ondiep water. Je kunt er over wiebelbruggen en vlotten lopen. Dit jaar zijn er toiletten geplaatst, maar verder zijn er geen voorzieningen. Wel zit vlakbij Loft88 een restaurant met speeltuin. Je kunt het beste met de fiets gaan want met de auto is het water niet te bereiken. Toegang is gratis.

3. Natuurkwartier

In Nieuwegein vind je het natuurkwartier. Het is een natuurspeeltuin met lekker veel water. Je kunt er overheen klimmen, met je voeten door het water of een dam aanleggen. Hutten bouwen of picknicken het kan er allemaal. Er is ook een blote voetenpad!

4. Maarsseveense plassen

Midden in het water vind je er een geweldig speeleiland. Er zijn glijbanen, speeltuintjes en zowel gras als zandplekjes om te relaxen. De entree is €5 voor volwassene en €3 voor kinderen tot en met 11 jaar.

5. Buitengoed de Boomgaard

Wij ontdekte dit plekje in Bunnik vorige jaar toen we er een midweek in een lodge verbleven maar Buitengoed de Boomgaard is ook heel leuk om een dagje te relaxen. Er is een kinderboerderij, speeltuintje, ze verhuren er skelters en een speelvijver met liaan.

6. Fonteintjes in Leidsche Rijn Centrum

In het hart van Leidsche Rijn Centrum vind je de fonteintjes. Phileine en Olivia vinden het geweldig om door de fonteintjes te rennen of met hun voeten door het water te banjeren. Aangrenzend zijn er verschillende terrasjes waar je een versnapering kunt halen.

7. Wijkspeeltuin de Boog

In de Dichterswijk ligt speeltuin de Boog. Een grote zandbak, snelle glijbaan, veel fietsjes en met mooi weer een verfrissend zwembad.

8. Strijkviertel

Aan de kant van de Meern vind je het Strijkviertel. Je kunt aan alle kanten van de plas in het gras zitten maar een een zijde is een strandje waar het langzaam afloopt. De toegang is gratis.

9. Fonteintjes in de Meern

Voor de Marekerk in de Meern op het Castellumplein vind je heerlijk fonteintjes. Geen voorzieningen maar wel Zomers de ijssalon aan de andere kant van de straat.

10. ’T natte Laand in Haarzuilen

De route start in Haarzuilens, Hoeve Wielrevelt. Je loopt via een een trekpontje, polsstok springend spelenderwijs door de natuur. Ondertussen leer je er weetjes over het leven van boeren. Onderweg zij er genoeg plekjes om te picknicken of bloemetjes te plukken.

LEES OOK; 

BLOG BY JASMIJN LINDHOUT @gewoonjasmijn

Ik ben Jasmijn en al achttien jaar samen met de leukste. Trotse ouders van Phileine (2012) en Olivia (2016). We hebben ons huis verkocht en zijn nu met zijn viertjes op een werelds avontuur. Tien jaar iedere keer bewust kiezen voor vrijheid geeft ons de mogelijkheid financieel onafhankelijk te leven. Samen op slippers in de zon is voor ons ultiem geluk.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.