6X KINDVRIENDELIJKE DINER HOTSPOTS IN UTRECHT

Meneer Peer

Meneer Peer


De Rechtbank & Smoesjes

De Rechtbank & Smoesjes


Buurten

Buurten

Naar een restaurant gaan vinden de meiden geweldig. Alleen het (lang) stilzitten op een stoel niet zo. Dus sinds we kinderen hebben en we gaan samen eten is de eerste vraag; wat is er te doen voor de kids. In Utrecht zijn dit onze favoriete plekjes om uiteten te gaan.

Allemaal een ruime om te bewegen, kinderkaart, kinderstoel en ruimte om te verschonen. Vriendelijk personeel die niet schrikken van een dreumes die haar pasta met rode saus zelf eet en een kleuter met een specifieke smaakvoorkeur. Ik ben benieuwd of jullie onze zes favorieten kennen en misschien nog leuke aanvullingen hebben!

1. Smoesjes

Een echte ontdekking is Smoesjes. Een gezellig, nonchalant restaurantje in het centrum van de wijk Oog in Al. Voor ons op loopafstand dus echt geniaal. Ze hebben een kleine maar gevarieerde kaart met een apart kindergedeelte.

Een leuke concept op de kaart is de ‘soepterrine’. Je kunt er een grote pan verse soep bestellen en deze zelf verdelen. Ook het toetje wordt op een bijzondere manier uit geserveerd. Op een houten plank worden ze allemaal getoond en je maakt zelf je keuze welk dessert jou het lekkerst lijkt.

Voor de kleintjes is er een raket ijsje. Leuk detail is het kinderbestek wat de kleintjes gedekt krijgen. Maar Phileine vindt het allerleukste aan Smoesjes de speelhoek met echte bioscoop. Rode bioscoopstoelen en een heel groot scherm, altijd een grote hit.

Handelstraat 100

Dinsdag – Zaterdag 10.00 – 22.00 Zondag 12.00 – 22.00

2. Meneer Peer

Floor en Renske zijn al vriendinnen sinds de kleuterklas en maakte een gezamenlijke droom waar: een eigen horecazaak. Aan de Bemuurde Weerd vind je Meneer Peer.

Een ongedwongen, huiselijke plek waar je terecht kunt voor een huisgemaakt taartje, broodje, borrelplateaus of een sapje. De kindjes worden niet vergeten.

Op de kaart staan broodjes met pindakaas, kaas, jam of liever een krentenbol en zelfs een fruithap of stukjes fruit is mogelijk. Binnen is er een fijne speelhoek waar de kindjes lekker kunnen spelen. Je kunt er ook voor kiezen om je eten mee te nemen naar de sluis, er liggen op maat gemaakte kussens klaar om op de trappen aan de kade te zitten.

Bemuurde Weerd Oostzijde 36

Dinsdag – Zondag 09.00 – 18.00

3. de Rechtbank

Net buiten het drukke centrum van Utrecht vind je de Rechtbank. Van ontmoetingsplek voor rechters en veroordeelden tot het beste kinderterras van Utrecht. Met name met mooi weer is het terras van de Rechtbank een fijne plek om met kids naar toe te gaan.

Het grote terras is afgeschermd met een hek dus de kinderen kunnen lekker vrij spelen. Er staat een grote kist vol speelgoed en er zijn zelfs stepjes en tentjes. Iedere zondag van 12.00 tot 19.00 uur organiseren ze (in de kelder of buiten bij mooi weer) de Kids in Court een waar speelparadijs.

Korte Nieuwstraat 14

Maandag – woensdag 06.30 – 00.00 | Donderdag – vrijdag 06.30 – 1.00 | Zaterdag 07.30 – 1.00 | Zondag 07.30 – 00.00

4. Restaurant de Hoge Weide

In een oude boerderij met een prachtig groen terras ligt de Hoge Weide. Het restaurant is een dagbestedingsproject van de stichting Reinaerde en in het professionele horecateam werken ook mensen met een beperking.

Naast de afwisselende kaart is er een kinderkaart en het hoogtepunt van de avond is bij ons het ijsje. Je mag dit samen met de kok maken in de keuken! Het restaurant heeft een kinderhoek waar divers speelgoed te vinden is.

Ab Harrewijnstraat 45

Dinsdag – zaterdag 10.00 – 22.00 | Zondag 15.00 – 22.00

5. CastellumCafé 

Verscholen op het binnenterrein van Castellum ligt het CastellumCafé. Je kunt hier vanaf 10 uur ’s ochtends terecht. Er is een prachtige kinderhoek en een geweldig terras. Het terrein is zo groot als een voetbalveld, omringd door 6 meter hoge wallen.

Kinderen kunnen vrijuit spelen en een kijkje nemen in de naastgelegen natuurspeeltuin of bij de dieren van steede Hoge Woerd. Het menu is Italiaans geïnspireerd met als topper de steenoven pizza. Op het terrein van Castellum vinden vaak leuke kinderactiviteiten plaats. 

Hoge Woerdplein 1

Maandag en dinsdag 12.00 – 20.00 | Woensdag – zondag 12.00 – 21.00

6. Buurten bij de fabriek

Tussen Oog in Al en Lombok vind je Buurten. Een mooi terras met een ruim, beetje industrieel restaurant. Er is een aparte speelhoek voor kinderen en naast de reguliere kaart een aparte kinderkaart.

Je kunt er prima vertoeven (vriendelijke medewerkers, een lekker menu) maar de weekenden zijn vaak vol. Het naastgelegen park Oog in Al met speeltuintje en geitjes is een prima combinatie!

Kanaalweg 91

Maandag – zaterdag 09.00 – 23.00 | Zondag 10.00 – 23.00

LEES OOK VAN JASMIJN;

7 X FAVORIETE UTRECHTSE HOTSPOTS OM MET DE KIDS HEEN TE GAAN

BLOG BY JASMIJN LINDHOUT @gewoonjasmijn

Ik ben Jasmijn en al achttien jaar samen met de leukste. Trotse ouders van Phileine (2012) en Olivia (2016). We hebben ons huis verkocht en zijn nu met zijn viertjes op een werelds avontuur. Tien jaar iedere keer bewust kiezen voor vrijheid geeft ons de mogelijkheid financieel onafhankelijk te leven. Samen op slippers in de zon is voor ons ultiem geluk.

IF YOU LIKE IT, PIN IT!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.