15X BESTE PLEKKEN OM BUITEN TE ZWEMMEN IN AMSTERDAM

moodboard2_zwemmen IN

Summer in the CITY. Zon en.. buiten zwemmen! Ja ook dat kan in de stad. CITYMOM heeft uitgezocht waar je in Amsterdam allemaal kan afkoelen met je kids:

HET BEATRIXPARK is nog niet honderd procent ontdekt. Het is een rustig en kleinschalig park, maar groot genoeg om even te denken dat je de stad uit bent. Lekker zonnen, picknicken en barbecueën. Voor kleine kinderen is er een groot pierenbad om lekker in the spelen.

BLIJBURG is een strandpaviljoen op IJburg en ligt aan het IJmeer. Het heeft een prachtig zandstrand met uitzicht over het water. Op Blijburg tuur je naar de horizon en kun je naar hartelust zwemmen, eten, drinken en genieten. Een super plek om met de kinderen heen te gaan!

HET BREDIUSBAD is een compleet verwarmd openluchtzwembad. Het zwembad is erg geschikt voor gezinnen met kinderen. Het buitenbad ligt in een rustige en groene omgeving zodat je heerlijk buiten kunt zwemmen en spelen.

DE HOGE DIJK is een recreatiegebied in Amsterdam Zuidoost. Er is een zwemstrand met ballenlijn en een speelsloot voor kleine kinderen.

HET FLEVOPARKBAD is een buitenbad dat voor iedereen iets te bieden heeft. Een verwarmd diep en ondiep zwembad met speeleiland, kleuterbad en zonneweiden met speeltoestellen.

HET FLORAPARKBADis voorzien van verschillende faciliteiten. Naast een zwembad met een drie-meter-plank en een 65 meter lange glijbaan zijn er ook een sauna, Turks stoombad, whirlpools, stromingbad, zonnebank en een buitenterras te vinden. Genoeg vertier en ontspanning dus!

GAASPERPLASVoor de kinderen is er een waterspeelplaats bij de Gaasperplas. Hier kunnen de kinderen op en in het water met speeltoestellen spelen.

GROOT KINDERBAD AMSTERDAMSE BOS: Voor peuters en kleuters (t/m 4 jaar) zijn er twee speelbaden in het Amsterdamse Bos aanwezig. Bij beide baden staat een kiosk voor versnaperingen en zijn picknickbanken en openbare toiletvoorzieningen (inclusief babycare en mindervalidentoilet). Ook zijn er speeltoestellen.

DE OEVERLANDEN vormen een natuurgebied rond de oevers van het Nieuwe Meer in Slotervaart. Drie kleine, afgeschermde strandjes vormen een speelplek voor kinderen en zonplek voor ouders.

RECREATIEGEBIED HET TWISKE ligt vlak bij Amsterdam en bestaat voor een derde uit water. Naast ontspanning op en aan het water, kunt je hier urenlang wandelen, fietsen of skeeleren in het afwisselend landschap van bos, natuurgebieden en weilanden.

STRANDJE DIEMERPARK ligt in het Diemerpark tegenover het Grote Rieteiland. Het is een klein en overzichtelijk strandje. Ideaal voor ouders met kleine kinderen.

VONDELPARK: In het verlengde van de Kattenlaan ligt het kinderbadje. Dit heerlijke badje midden in het Vondelpark is een grote trekpleister in de zomer. Het bad is niet diep, ideaal om lekker in te spatteren met kleintjes.

WESTERPARK: Aan de oostelijke kant van de langgerekte vijver is in de zomer een kinderbadje, waarvan het water elke dag ververst wordt. Ook wel de spartelvijver genoemd.

ZWEMWATER DURGERDAM: De ‘derde bocht’ ligt aan de Durgerdammerdijk in Amsterdam-Noord, tussen Schellingwoude en Durgerdam. Er is een klein strandje en er kan gezwommen worden in het IJmeer. Lekker picknicken en zandkastelen bouwen.

SLOTERPLAS: Lekker zwemmen en watersporten bij de Sloterplas Amsterdam. Er is een groot watersportcentrum en biedt voor elk wat wils!

LEES OOK:

BLOG BY BETTINA NESEKER @citymomnl Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind deel ik met jullie”!

1 Reactie

  1. Theo

    Ik zou ook wel eens een een keer daar willen vertoeven want wij hadden hier vroeger wel een buitenbad maar die is er sinds jaren al niet meer. Sommigen vinden dat wel jammer en verlangen er wel naar terug. Amsterdam heeft veel zwembaden. Leuke speelweide en kunt er zonnebaden en natuurlijk een baantje trekken.

    Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *