24X BESTE PLEKKEN OM BUITEN TE ZWEMMEN IN AMSTERDAM MET KIDS

Summer in the CITY. Zon en.. buiten zwemmen! Ja ook dat kan in de stad. CITYMOM heeft uitgezocht waar je in Amsterdam allemaal kan afkoelen met je kids en dat kan op wel 24 plekken!!! 

1. HET BEATRIXPARK

HET BEATRIXPARK is nog niet honderd procent ontdekt. Het is een rustig en kleinschalig park, maar groot genoeg om even te denken dat je de stad uit bent. Lekker zonnen, picknicken en barbecueën. Voor kleine kinderen is er een groot pierenbad om lekker in the spelen.

2. IJBURG 

IJBURG; ligt aan het IJmeer. Het heeft een prachtig zandstrand met uitzicht over het water. Ga naar kindvriendelijk restaurant Haas & Popi waar je vanaf het terras naar de horizon kan turen en je naar hartelust kunt zwemmen, eten, drinken en genieten. Een super plek om met de kinderen heen te gaan!

3. DE HOGE DIJK 

DE HOGE DIJK is een recreatiegebied in Amsterdam Zuidoost. Er is een zwemstrand met ballenlijn en een speelsloot voor kleine kinderen.

4. GAASPERPLAS 

GAASPERPLASVoor de kinderen is er een waterspeelplaats bij de Gaasperplas. Hier kunnen de kinderen op en in het water met speeltoestellen spelen.

5. AMSTERDAMSE BOS 

GROOT KINDERBAD AMSTERDAMSE BOS: Voor peuters en kleuters (t/m 4 jaar) zijn er twee speelbaden in het Amsterdamse Bos aanwezig. Bij beide baden staat een kiosk voor versnaperingen en zijn picknickbanken en openbare toiletvoorzieningen (inclusief babycare en mindervalidentoilet). Ook zijn er speeltoestellen.

6. STEIGER CAFÉ DE CEUVEL 

Dit café bij de Papaverweg en je kunt er ook vanaf de steiger het water in duiken! LET OP: het schijnt wel dat de waterkwaliteit in het Johan van Hasseltkanaal niet zo goed is, er wordt daarom geadviseerd het water niet in je mond te nemen.

7. DE OVERLANDEN 

DE OEVERLANDEN vormen een natuurgebied rond de oevers van het Nieuwe Meer in Slotervaart. Drie kleine, afgeschermde strandjes vormen een speelplek voor kinderen en zonplek voor ouders. Bij de Noordoever en de Oeverlanden is het vooral goed vertoeven. Zwemmen in schoon water met uitzicht op de skyline van de Zuidas, wat wil je nog meer! 

8. ’t TWISKE 

RECREATIEGEBIED HET TWISKE ligt vlak bij Amsterdam en bestaat voor een derde uit water. Er zijn zeven (!) zwemplekken en strandjes. In ’t Twiske vind je ook een speelsloot voor kinderen en kun je roeiboten huren. 

9. DIEMERPARK 

STRANDJE DIEMERPARK ligt in het Diemerpark tegenover het Grote Rieteiland, aan de oostkant van het park. Het is een klein en overzichtelijk strandje; ideaal voor ouders met kleine kinderen.

10. VONDELPARK 

VONDELPARK: In het verlengde van de Kattenlaan ligt het kinderbadje. Dit heerlijke badje midden in het Vondelpark is een grote trekpleister in de zomer. Het bad is niet diep, ideaal om lekker in te spatteren met kleintjes.

11. SPARTELVIJVER WESTERPARK 

WESTERPARK: Aan de oostelijke kant van de langgerekte vijver is in de zomer een kinderbadje, waarvan het water elke dag ververst wordt. Ook wel de spartelvijver genoemd.

12. DURGERDAM 

ZWEMWATER DURGERDAM: De ‘derde bocht’ ligt aan de Durgerdammerdijk in Amsterdam-Noord, tussen Schellingwoude en Durgerdam. Er is een klein strandje en er kan gezwommen worden in het IJmeer. Lekker picknicken en zandkastelen bouwen.

13. SLOTERPLAS 

SLOTERPLAS Zowel zwemmen als watersporten kan je bij de Sloterplas. Er is een groot watersportcentrum en biedt voor elk wat wils! Via de nieuwe trappen loop je makkelijk het water in. LET OP: De waterkwaliteit valt momenteel in de categorie ‘slecht’, gebaseerd op bacteriologisch onderzoek. Dus check dit van te voren via zwemwater.nl.

14. WEESPERZIJDE 

ZUIDEINDE WEESPERZIJDE: Bij het roeicentrum Berlagebrug kan je van de kant springen en je ligt in de Amstel. Pas wel op voor boten! Na het zwemmen is er ook plek om te zonnen. Op de lange strook naast het terras van Café Hesp kun je ook easy het water in.

15. MARRINETERREIN 

MARRINETERREIN: de binnenhaven van het Marineterrein is afgeschermd voor zwemmers door een drijvende boardwalk. Het is nog geen officiële zwemplek − daarvoor moet de waterkwaliteit twee jaar worden gemeten en goed zijn − maar dat is wel het streven!

16. ERASMUSPARK 

In dit stadspark in west ligt een steiger zodat je kunt zwemmen in de Admiralengracht. Wil je ook wat eten dan kun je terecht bij o.a. Terrasmus. 

17. DE HOGE DIJK

De hoge dijk is een rustig recreatiegebied tussen het AMC en Abcoude. Een grote plas met strand en afgebakend zwemgedeelte. Voor jonge kinderen is er een ‘Speelsloot’ een ondiepe speelvijver met een strandje.

18. OUDEKERKERPLAS

Hier vind je zowel een zandstrand als een groenstrand. Ga lekker op de fiets er heen, picknickspullen mee en maak er een uitje van!

19. ENTREPOTDOK

In het Entrepotdok liggen enkele kleine steigers om op te zonnen en vanaf te springen. Pas wel op je kinderen: er varen hier wel bootjes voorbij. Maar het coole is wel; je kan er zwemmen met uitzicht op de olifanten en giraffen van Artis!

20. SCHINKELEILANDEN

Misschien een plek waar je nog niet eerder geweest bent maar achter het Olympisch Stadion ligt een enorme heuvel met gras waar je kunt picknicken én zwemmen! Duik van de houten steigers in het Olympiakanaal of de Schinkel. Ook hier komen behoorlijk veel boten voorbij dus ook zeker weer oppassen.

21. BOGORTUIN

Dit is een groot grasveld op het Java-eiland, naast de Verbindingsdam. Je kan het water in springen vanaf de hoge kade, of de brede terrasachtige trap.

22. BORNEOKADE

Deze zwemsteiger op Borneo-eiland is favoriet onder buurtbewoners! 

23. PARK SOMERLUST

In de bocht van de Amstel, bij de nieuwe woonwijk Amstelkwartier, kun je zo het water in via een trap. Het eerste stukje is ondiep en ook geschikt voor kinderen. Op het naastgelegen grasveld zit je heerlijk.

24. LEVANTKADE

Op KNSM-eiland liggen bij het Levantplein houten steigers in het water. Hierop kun je zonnen en makkelijk in en uit het water komen. Door de steigers is ook een stukje water afgeschermd voor boten, zodat je kinderen veilig kunnen dobberen in hun opblaasband of opblaasbootje. 

LEES OOK:

BLOG BY BETTINA  @bettina.neseker Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind deel ik met jullie”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.