GEERTJES HOEVE; BELEEF HET BOERENLEVEN

Geertjes Hoeve :: CITYMOM.nl 1 Geertjes Hoeve :: CITYMOM.nl

Zoek je een plekje waar je even helemaal tot rust komt? Net buiten de stad (Utrecht), ligt Geertjes Hoeve; een geweldige stek om met je mini heen te fietsen op een mooie dag. Ik was er op een woensdagochtend en het is dan nog letterlijk een oase van rust. Bij Geertjes Hoeve kun je het ‘boerenleven beleven’. Er is van alles te doen; zo is er een strobaan (glijbaan tussen de balen stro) en staan er overal fietsjes en trekkers.

Natuurlijk zijn er – net als op andere kinderboerderijen – veel dieren, zoals kippen, konijnen en most important: geitjes! Voor €1 koop je bij de boerenwinkel een flesje melk of bakje bix (brokjes); Evy vond het geweldig om de lammetjes de fles te geven. Verder is er een restaurant met een heerlijke kaart en buiten staan verspreid over het terrein tafels en stoelen. Evy en ik genoten van de zon met een goede(!) koffie, boerencake, een biologisch diksapje en een schaaltje rozijnen, voor nog geen €5. Geluk kan soms zo simpel zijn!

Er worden het hele jaar door extra activiteiten georganiseerd. Ook kun je er terecht voor kinderfeestjes en workshops. Heb je thuis geen buitenruimte voor een barbecue? Op het terras geniet je van een Boeren-BBQ met vrienden en familie (vanaf 15 personen), met o.a. Geertjes eigen boerenkaasplateau (biologisch en op de boerderij zelf gemaakt), vlees van de lokale slager, salades en stokbrood. Geertjes Hoeve is open van woensdag t/m zondag.

Thematerweg 5 // Haarzuilens

www.geertjeshoeve.nl

LEES OOK:

 

BLOOG BY MALOU DE BRUIN @malou_de_bruin

Een 35-jarige Content Manager who loves to write: “Geboren (en nu wonend) in Utrecht en bijna tien jaar in de mooiste stad van Nederland gewoond (Amsterdam ;), waar ik Manlief ontmoet heb. In 2013 werd de liefde compleet met de geboorte van dochter Evy (bijna 4). Ik ben ondernemend, reislustig en een enorme sneakerfreak – wel zo handig als je een hyperactieve kleuter hebt. Ik ga zo veel mogelijk op pad en heb altijd mijn ‘radar’ aan voor hippe adresjes. Voor CITYMOM schrijf ik over het leven met – en de grillen van – een kleuter. Mijn blogs zijn altijd geschreven met een dikke knipoog, want: hoe fantastisch ook, het moederschap vergt ook een hoop aanpassing en geduld – loads of it.”

2 Reacties

 1. Guinnvere

  Grappig! bij Zoetermeer heb je een boerderij met precies dezelfde insteek! En die heet Boerderij ’t Geertje 😉 Familie?

  Antwoord
  • BettinaNeseker

   Dat is wel heel toevallig inderdaad, misschien franchise 😉

   Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.