KABOUTERWANDELING UTRECHTSE HEUVELRUG; WANDELTIP MET KINDEREN

Wist je dat er in het Baarnse bos kabouters wonen! Tenminste, dat denkt de boswachter van Staatsbosbeheer, want overal zie je kaboutersporen. Kleine voetafdrukken in het zand, wielsporen van een kruiwagentje, geplet gras van een middagdutje. En je ziet ook weleens een kabouterdrolletje liggen. Echt waar! 

Eethuys-Café De Generaal

In een voormalig treinstation, aan de rand van het Baarnse bos, is eethuys-café De Generaal gevestigd. Het is letterlijk alsof de tijd even heeft stil gestaan dankzij het authentieke en sfeervolle interieur. Je kunt hier terecht voor koffie en huisgemaakte taart of uitgebreide lunch of diner. De bediening is super gastvrij! Vanuit de gezellige serre heb je een prachtig uitzicht op het bos. Het startpunt voor het ‘Kabouterpad’.

  • Openingstijden: Eethuys-Cafe “De Generaal” is geopend vanaf 10.00 tot 18.00 uur
  • Prijs 5 euro voor Kabouterpad + €10 borg
  • Het Kabouterpad is ook leuk als verjaardagsfeestje
  • Kleed je op het weer en trek stevige schoenen of laarzen aan
  • Vergeet je camera niet om mooie kaboutermomenten vast te leggen!

Het Kabouterpad

Het Kabouterpad is een route van zo’n anderhalve kilometer speciaal voor kinderen van 3 t/m 6 jaar. Een super leuk initiatief van Staatsbosbeheer. Bij de Generaal krijgt Evy een heuse kaboutermuts, een knapzak met daarin wat lekkers en een opdrachtenboekje. De formule is simpel: langs het pad staan in totaal 11 kabouters en bij iedere kabouter krijg je een opdracht. De route is qua lengte prima te overzien met kinderen en ook wij genieten; het bos is adembenemend mooi. 

Kabouterdiploma  

Kids die na afloop van de wandeling het opdrachtenboekje ingevuld inleveren bij De Generaal, ontvangen een heus kabouterdiploma met hun eigen naam. Evy was helemaal trots op haar diploma en wij konden weer even opwarmen met een heerlijke, warme lunch. Kortom; een hele leuke activiteit met kinderen in omgeving Utrecht, die ook zeker de moeite waard is voor ouders..

Wijn + bittergarnituur na afloop anyone?

LEES OOK: 

 

BLOOG BY MALOU DE BRUIN @malou_de_bruin

Een 35-jarige Content Manager who loves to write: “Geboren (en nu wonend) in Utrecht en bijna tien jaar in de mooiste stad van Nederland gewoond (Amsterdam ;), waar ik Manlief ontmoet heb. In 2013 werd de liefde compleet met de geboorte van dochter Evy (bijna 4). Ik ben ondernemend, reislustig en een enorme sneakerfreak – wel zo handig als je een hyperactieve kleuter hebt. Ik ga zo veel mogelijk op pad en heb altijd mijn ‘radar’ aan voor hippe adresjes. Voor CITYMOM schrijf ik over het leven met – en de grillen van – een kleuter. Mijn blogs zijn altijd geschreven met een dikke knipoog, want: hoe fantastisch ook, het moederschap vergt ook een hoop aanpassing en geduld – loads of it.”

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.