LEKKER WEER ACTIVITEIT: FAMILIE SPEURTOCHT OVER DE GRACHTEN

Ik las over de speurtocht van Verhaalvontuur; je wandelt met een missiekaart door Amsterdam en volgt missies op! Een perfect uitje voor een middag vermaak met de hele familie en perfect als je lekker naar buiten wil als het lekker weer is maar geen zin hebt in weer een speeltuin! 

Een familie speurtocht had ik wel eens in een museum gedaan, maar lekker buiten door Amsterdam is echt een hele leuke ervaring. Wat ik zelf heel gaaf vond, is dat je oprecht over de mooiste stukjes gracht van Amsterdam wandelt. 

Wandelen is aan kinderen wat minder besteed, maar geef je ze een missiekaart, dan maakt dat alles anders. Daarom is dit zo’n leuk uitje voor de hele fam! 

MET DE MISSIEKAART OP STAP 

De speurtocht koop je voor €17.50 online en dan krijg je de missiekaart opgestuurd. Het is een mooie kaart, waarop je QR codes kan scannen om verschillende punten op de route. 

Scan je de QR code, dan kom je op een filmpje op You Tube, waar een storyteller niet alleen vertelt over de omgeving, maar je ook een opdracht mee krijgt. De filmpjes zijn ook nog spannend voor de kids om te zien, omdat er een boef in voorkomt.  

De kaart is echt een uitdagende schatkaart en tijdens de missies schrijf je steeds het antwoord op de kaart. Uiteindelijk kraak je een code. Het leuke is dat de kids ook nog een echte prijs winnen als ze klaar zijn.

TIJDENS DE FAMILIE SPEURTOCHT 

1. Vergeet niet je telefoon op te laden en een pen mee te nemen

2. Installeer als je geen iPhone hebt een QR code scanner

3. Ontdekkers worden geadviseerd om begeleid te worden door de ouders, het is een doe-het-zelf speurtocht                             

4. Het Verhaalvontuur begint op de Haarlemmersluis brug 14 (vlak bij Centraal Station) 

Een familie rondleiding en een speurtocht in 1, hoe leuk!

 

De familie speurtocht is opgezet, door twee cultuurmakers (Rik Mentink & Kolja van Zwoll) met een passie voor entertainment. Op een leuke leerzame manier leer je Oud Amsterdam kennen, en ook nog eens een perfect coronaproof uitje. Mijn kids (en wij zelf) vonden het echt super leuk om te doen. Ook al woon ik al meer dan 20 jaar in Amsterdam, wandelen over de grachten verveelt nooit!

Boek de  familie speurtocht via www.verhaalvontuur.nl 

06 12713886

info@verhaalvontuur.nl 

BLOG BY BETTINA

Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind, deel ik al sinds 2013 met jullie op deze blog”!

1 Reactie

  1. Rik & Kolja

    Wat een ongelofelijk leuk stukje Bettina, bedankt voor je leuke verslag en wij zijn blij dat jullie het leuk hebben gehad!

    Groetjes Rik & Kolja
    Team Verhaalvontuur!

    Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.