10 X LEUKS OM GRATIS (!) TE DOEN IN AMSTERDAM MET JE KINDEREN

Veloretti X CITYMOM.nl 4 kopie

1. VOORSTELLING OPENLUCHTTHEATER VONDELPARK

In de zomermaanden kan gratis naar het Vondelpark Openluchttheater. Het Vondelpark Openluchttheater is het ideale meetingpoint om af te spreken met het hele gezin en te genieten van jeugdtheater of muziek.

2. NAAR HET ‘STRAND’ VAN IJBURG

Naar het strand kan ook gewoon in Amsterdam zelf! Er zijn misschien wat minder hoge golven maar langs het IJmeer op IJburg (Pampuslaan 501) kan je ook heerlijk in het zand aan het water zitten. Neem je handdoek en lekker eten en drinken mee en ga hier gezellig picknicken, spelen of zwemmen als echt warm is.

3. GEITEN AAIEN OP GEITENBOERDERIJ RIDAMMERHOEVE

Dieren en kinderen zijn altijd een goede combinatie. Op Geitenboerderij Ridammerhoeve mogen kinderen de geitjes voeren met een flesje melk of een handje brokjes. Ook is er een speeltuin en een doolhof op het terrein. Op korte afstand is er in het bos een kinderbadje. Bijna het hele jaar rond zijn er jonge dieren op de boerderij. Terwijl de werkzaamheden door gaan, mogen bezoekers rondkijken op de boerderij.

4. RAVOTTEN IN DE SPEELTUIN VAN HET WOESTE WESTEN

Het Woeste Westen is niet zomaar een speeltuin: het is een waar avontuur voor kinderen tot 13 jaar. In de noordwesthoek van het Amsterdamse Westerpark, het Overbrakerpad 3, ontdekken kinderen de natuur. Ze kunnen er lekker rondrennen, met zand en water spelen, een hut bouwen, op een vlot varen, insecten bewonderen, spelen in een stromende beek en door riet en bosjes struinen.

5. HORTUS – ALLEEN GRATIS MET I AMSTERDAM CITY CARD

De Hortus op de Plantage Middenlaan 2A, is een ‘levend museum’ met meer dan 6000 verschillende plantensoorten. De tuin en kassen bieden onderdak aan planten uit maar liefst zes verschillende klimaten.

De tuin is zeer gevarieerd met een vijverpartij, een kruidentuin met geneeskrachtige planten die 300 jaar geleden al in de Hortus groeiden, het halfrond naar 17e-eeuws voorbeeld, heesters en een rosarium.

6. VAREN OP HET PONDJE NAAR NOORD

Een perfecte trip naar Amsterdam-Noord begint bij het nemen van een van de (gratis!) pontjes. Kinderen vinden varen op de pond te gek. Pak bijvoorbeeld de pont naar de NDSM-verf en loop er rond op het terrein vol ateliers, kunstenaars en creatieve bureaus.

7. EYE IN DE BASEMENT

Of pak de pont naar de Buiksloterveerweg voor een bezoekje aan het EYE Filmmuseum. De rijke filmcollectie van EYE in de Basement van 10.00-18.00 uur is dagelijks vrij toegankelijk.

Er is een vaste presentatie te zien met filmapparaten die belangrijke momenten in de geschiedenis van de cinema markeren. Het Panorama is geschikt voor jong en oud.

8. NAAR HET PARK

De hele dag rondstruinen door Amsterdam kan in de prachtige parken en tuinen die de stad rijk is. Denk hierbij aan het Vondelpark, het Oosterpark, het Westerpark en het Rembrandtpark.

Niet alleen in het Vondelpark (zie tip 1) maar ook in het Oosterpark en het Westerpark vind je gratis openluchtfestivals. Lekkere dingen, speelgoed en een kleedje mee en je vermaakt je wel! Daarbij kan je in veel van deze parken ook lekker afkoelen in pierenbadjes als het lekker weer is.

9. SPEELBOS IN HET AMSTERDAMSE BOS

En met name de eilanden in de Grote Vijver van het Amsterdamse Bos zijn leuk voor kinderen. Zij vormen namelijk een avontuurlijk speelbos. Er is een spannende waterspeelplek waar kinderen zich helemaal kunnen uitleven. De eilanden zijn bereikbaar met wankele loopbruggen en een zelf te bedienen pontje. In en over het water zijn bruggen aangelegd, hangen touwen, er staan palen om in te klimmen en er drijven netten en vlotten. Daarnaast is er ruimte om hutten te bouwen, te picknicken of in de zon te liggen. Een leuk gratis uitje als het mooi weer is.

10. VOORSTELLING IN DE OPENBARE BIBLIOTHEEK

In de vestigingen van OBA is altijd wel iets leuks te doen. Eerst even samen boekjes lezen en dan op een echte tribune naar een leuke voorstelling kijken; Peuterpret (2-4 jaar) of Babypret (0-2 jaar). De voorstelling duurt ongeveer een half uur. Kijk op de site voor de agenda wanneer en in welke OBA vestiging de voorstelling nog te zien is. Gratis voor kindjes die lid zijn van de bibliotheek.

Photo 1; credits CITYMOM | Photo 2; credits Marieke Visser.

2 Reacties

 1. Melanie

  Amsterdamse bos en Amstelpark zijn hier echt favoriete. Veel musea zijn ook gratis voor kinderen. Iets wat veel mensen niet weten.

  Antwoord
  • Bettina

   Hi Melanie, ja dat klopt! Kleine kinderen mogen inderdaad bijna altijd gratis naar binnen! Dus ook een goede ‘gratis tip’!

   Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.