10X DE LEUKSTE KINDVRIENDELIJKE THEETUINEN IN NEDERLAND

10X DE LEUKSTE KINDVRIENDELIJKE THEETUINEN IN NEDERLAND

Wij vinden het bezoeken van theetuinen altijd een perfecte combinatie van prachtige, rustige plekjes en fijn eten. Met als bonus ook nog speelruimte voor de meiden.

Dit zijn de 10 tofste kindvriendelijke theetuinen verspreid door Nederland.

1.Wintertuin experience

Verscholen in het Catons park in Baarn ligt de Wintertuin Experience. In een prachtig pand vind je hier een lichte plek waar je terecht kunt voor een kop koffie, taartjes, afternoon tea en (kinder)cocktails. Voor de kleintjes is er een speelhoek, hangt er een prachtige linnen wieg en is er zowel binnen als buiten genoeg ruimte om te rennen. En wat ook tof is, ze hebben twee escape rooms in een glazen kas.

2. Theetuin Overleek

Net buiten Monnickendam ligt theetuin Overleek. Aan het water, met heerlijke huisgemaakte hapjes. De kleintjes kunnen hier fijn spelen en je kunt hier een fluisterboot huren met route. Zo ontdek je de omgeving vanaf het water.

3. Theetuin ’t Woutje

In Hazerswoude, een klein beetje verstopt vind je theetuin ’t Woutje. Voor kinderen is het een groot feest. Er is een grote trampoline, er zijn schommels, een klimrek, auto’s en stepjes. Maar natuurlijk ook koffie en thee. Op de menukaart staan pannenkoeken, soepjes en belegde broodjes.

4. Het Kaslokaal

In Oostkapelle vind je in een oude tuinderskas het Kaslokaal. Heerlijke taarten, broodjes en borrelhapjes en een fijne ruime tuin waar kinderen kunnen spelen. Er is een speelhuisje met schommel of maak een wandeling door de tuin om daarna te genieten van de home made lemonade.

5. Tuinderij Eickenstein

In Maartensdijk vind je deze prachtige tuinderij. Je koopt er biologische groenten en fruit midden in een oase van rust. Naast een kopje thee met verse kruiden en limonade is er zelfgemaakt gebak. Achterin vind je er een pluktuin en kruidentuin. Om de kids te vermaken is er een zandbakje en wat klein speelgoed.

6. Ik en mijn moeder

Midden in het Wooldrikpark in Enschede vind je theetuin Ik en mijn moeder. Gevestigd in een oud koetshuis serveren ze hier een ware kinder high tea. Er is een prachtige tuin met boomhut om in te spelen.

7. Theetuin de Kwakel

Net buiten Oudewater aan het riviertje de Lange Linschoten vind je theetuin de Kwakel.
Op de menukaart staat een flinke diversiteit aan lekkers. Broodjes, tosti’s, salades en natuurlijk taarten. Je kunt een huifkartocht maken en er is een klein winkeltje.

8. Theetuin Eemnes

Deze prachtige theetuin ligt in Eemnes. Er zijn verschillende rustige hoekjes waar je een plekje vindt om wat te eten of te drinken. Ze verkopen er verschillend ambachtelijk gebak, serveren lunch en high tea’s maar ook voor een borrel ben je aan het juiste adres. De kinderen vermaken zich prima in de overkapte zandbak, met de diertjes of in de speelhoek binnen.

9. Theetuin HannesHeerlijkheid

Tussen Giessenburg en Noordeloos vind je theetuin HannesHeerlijkheid. Op de menukaart vind je allemaal lekkers van koffie en theespecialiteiten tot soepjes, taartjes en borrelplankjes.
De kinderen vermaken zich hier uren op de kabelbaan, in het speelhuis of op de trampoline, glijbaan of schommel. Ook zijn er diverse diertjes te vinden in de tuin. Let op: de theetuin is alleen in het weekend geopend!

10. Theetuin de Bongaard

In de Lier vind je Theetuin de Bongaard. Een prachtig plekje met een brocante inrichting. Ze serveren er een kinder high tea. Maar op de menukaart staan ook boterhammen met hagelslag, een salade of een taartje.

LEES OOK VAN JASMIJN:

BLOG BY JASMIJN LINDHOUT @gewoonjasmijn

Ik ben Jasmijn en al achttien jaar samen met de leukste. Trotse ouders van Phileine (2012) en Olivia (2016). We hebben ons huis verkocht en zijn nu met zijn viertjes op een werelds avontuur. Tien jaar iedere keer bewust kiezen voor vrijheid geeft ons de mogelijkheid financieel onafhankelijk te leven. Samen op slippers in de zon is voor ons ultiem geluk.

1 Reactie

 1. Natasha

  Hoi! leuk overzicht!

  Het Klaslokaal heet trouwens het KASlokaal (woordspeling – want ze hebben dus een kas 🙂

  Hartelijke groet,
  Natasha

  Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.