ZES GOEDE PLEKKEN OM TE STOPPEN OP WEG NAAR ZUID-FRANKRIJK

6 goede plekken om te stoppen op weg naar Zuid Frankrijk

Een veel gestelde vraag. Leuke adresjes en tussenstops langs de Autoroute du Soleil. Want reis je met je kinderen naar Zuid Frankrijk dan is deze rit best lang en is het fijn af en toe even te stoppen. We hebben zes ‘haltes’ voor een ontspannende pauze vlakbij de snelweg. Met een veilige parkeerplaats voor je auto en met bezienswaardigheden en adressen waar je even lekker kan eten. Voor een paar uurtjes, een nacht of enkele dagen. In het prachtige departement Lorraine vlak aan de A31, de Autoroute du Soleil in Frankrijk.

1. Thionville (afslag 39, 5 minuten)

Even ten zuiden van de Luxemburgse grens en ideaal voor een ontspannende, culturele tussenstop. Vanaf accommodatie of parking bezoek je te voet de oude binnenstad. Fiets of slenter langs de Moezel. Geniet van een heerlijke lokale wijn en laat je onder dompelen in het culturele erfgoed. Voor een prima eetadres check je de website van het verkeersbureau.

2. Amnéville (afslag 37, 10 minuten)

Amnéville biedt je een tussenstop vol ontspanning en recreatie. Zodra je een plek hebt gevonden voor je auto of camper ontdek je hier de grootste dierentuin van Europa of het geweldige wellnesscomplex Thermapolis. En veel keuze voor een goede snelle snack of uit diverse restaurants.

3. Metz (afslag 33, 5 minuten)

Uit centraal Nederland is het een uurtje of 3,5 naar Metz, dé tussenstop voor fans van monumenten, hedendaagse kunst en goed eten. Met veel Duitse invloeden, jugendstil, eigentijdse kunst, wandel je er in tuinen of langs het meertje in het centrum. De hele zomer lang staat Metz in het teken van het festival Constellations de Metz en de Mirabellenfeesten.

LEES OOK: METZ IN FRANKRIJK, LEUK OM TE BEZOEKEN MET KINDEREN!

4. Pont-à-Mousson (afslag 28, 5 minuten)

Pont-à-Mousson is je halte voor fraai cultureel erfgoed en ontspanning. De Moezel doorkruist het stadje met haar unieke driehoekige Renaissanceplein. In de Premonstratenzer Abdij (nu cultureel centrum en hotel) stil je de lekkere trek of je kiest er voor een van de vele uitstekende terrassen, waarvan enkele aan de rivier. Veel lokale gerechten worden bereid van verse marktproducten.

5. Nancy (afslag 20, 10 minuten)

Stop in Nancy voor een smakelijke, culturele pauze temidden van art nouveau (jugendstil) en UNESCO-erfgoed. Maak vanaf de Place Stanislas een wandeling door de Pépinière of langs de oevers van de Meurthe. Maar ga niet verder op reis voordat je de specialiteiten van Nancy hebt geproefd: bergamotsnoepjes en de enige echte quiche lorraine. In de zomer is er elke avond een gratis klank- en lichtshow op de Place Stanislas.

6. Épinal (N57, afslag Épinal, 5 minuten)

Ook het pittoreske stadje Épinal ligt aan de Moezel, in de Lage Vogezen. Parkeer gemakkelijk je auto en ontdek Épinal te voet of op de fiets. Een bezoek aan de prentenstad Cité de l’Image is een must. De traditionele eeuwenoude volksprenten, nu herbewerkt door eigentijdse kunstenaars, zijn wereldwijd bekend. De klim naar de ruïne van de burcht beloont je met een mooi uitzicht. Aan goede eetadressen ontbreekt het hier niet; op een terras aan het water of in een fijn restaurant.

LEES OOK:

BLOG BY BETTINA

Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind, deel ik al bijna zes jaar met jullie op deze blog”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.