TELL US MOM; WAAR KUNNEN MENSEN JOU AAN HERKENNEN?

Misschien heb je het zelf niet eens in de gaten, maar misschien ook wel, en doe je het heel bewust. Is er iets waar mensen jou al op afstand kunnen herkennen?

Is er een soort kledingstuk, een opvallende haarkleur, een bepaalde geur of een bijzondere tas die echt symbool staat voor wie jij bent? Waar mensen direct aan denken als ze je aan jou denken? Of die er misschien voor zorgt dat mensen aan jou denken als ze bijvoorbeeld iemand anders tegenkomen die dezelfde keuze heeft gemaakt? Wat is jouw ‘signature’ look of geur?

Durf jezelf te zijn

Ben jij iemand die altijd precies alle trends volgt? Of kies je je eigen weg, en heb je hele duidelijke ideeën over wat jij mooi vindt, ook als deze niet per se aansluiten bij wat op dat moment trendy is?

Het allerbelangrijkste is dat je altijd kiest voor waar jij je prettig bij voelt. Vind je het fijn om er altijd volgens de laatste trends uit te zien, dan is het prima om deze te volgen. Kies je echter voor een andere weg, en trek je je weinig aan van mode, dan is dat net zo goed. Durf te kiezen, te kiezen voor wat jij mooi en prettig vindt en echt bij jezelf vindt passen. Dan zit je altijd goed.

Waar kan men jou aan herkennen?

Bijna iedereen heeft wel iets waar anderen hem of haar snel aan kunnen herkennen. Zeker bij vrouwen is dat vaak iets dat met het uiterlijk te maken heeft. Misschien heb je, al dan niet natuurlijk, een heel bijzondere haarkleur die je nauwkeurig bijhoudt. Of een opvallend kapsel, dat je misschien al heel veel jaren de voorkeur geeft. Grote kans dat mensen hier direct aan denken als ze aan jou denken, het is als het ware je visitekaartje gegeven.

Zo kan dat ook werken met een bijzondere kleur lipstick. Draag jij al jaren precies dezelfde kleur rood, dan kan het zomaar zo zijn dat mensen je niet of nauwelijks herkennen als je deze achterwege laat of eens een andere kleur kiest. Mensen zijn jou zo met deze kleur gaan associëren, dat hun hersenen flink moeten werken als ze jou zonder deze kleur tegenkomen.

Maar niet alleen je ogen leren bijzondere kenmerken van een mens vast te leggen. Ook je neus doet dat. Dat merk je goed wanneer iemand altijd hetzelfde, opvallende parfum draagt. Zie je deze persoon een keer zonder dat deze geur gedragen wordt, zal je daar even aan moeten wennen.

Op dezelfde manier kan het ook heel vreemd zijn als je iemand tegenkomt die dezelfde geur draagt, maar een ander persoon is. Je hersenen geven dan, door de input vanuit je neus, een seintje af dat de persoon die je kent in de buurt is, maar je ogen vertellen je iets heel anders.

LEES OOK: MOM-MUST-HAVE; LINGERIE

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.